Samenvatting Game of Thrones seizoen 4
Dit is de samenvatting van seizoen 4 van Game of Thrones. Dit was het seizoen waarin Westeros een pauze neemt van de oorlog en een paar bruiloften viert. Ook ziet het er naar uit dat de Lannnisters alles krijgen wat ze wilden, dat zowel Joffrey als Petyr Baelish trouwen, dat Daenerys merkt dat ze is verraden en dat Jon Snow leert dat niet alles eerlijk is in de liefde en in de oorlog.

Lees hier de samenvatting van Game of Thrones seizoen 1, seizoen 2, seizoen 3seizoen 5 en seizoen 6.

Aflevering 1: Two Swords

Tywin Lannister vertelt zijn zoon Jaime dat hij ontslagen wordt bij de Kingsguard en dat hij naar Casterly Rock wordt gestuurd om in de plaats van Twyin te regeren. Jaime weigert King’s Landing te verlaten. Tyrion, zijn schildknaap Podrick en ridder Bronn wachten op Prins Doran Martell van Dorne. Maar tijdens het Dornish-feest ontdekken ze dat niet Prins Doran, maar zijn jongere broer Prins Oberyn in de plaats aanwezig is.

De mooiste Game of Thrones T-shirts!Lady Olenna Tyrell en haar kleindochter Margaery plannen haar huwelijk met Joffrey Baratheon. Bij Castle Black wordt Jon Snow berecht voor het slapen met Ygritte, maar hij vertelt de plannen van de Wildlings. Uiteindelijk wordt hij vrijgelaten. Daenerys Tarygaryen maakt zich zorgen dat haar draken te tam worden nu ze groter worden. Ze leidt haar leger naar Meereen, de laatst overgebleven slavenstad. Onderweg ziet ze een meisje gespiesd op een paal.

Aflevering 2: The Lion and the Rose

Roose Bolton keert terug naar Dreadfort om zijn zoon Ramsay Snow te zien. Theon Greyjoy heeft inmiddels de naam Reek gekregen. Bran en Rickon, de overgebleven Stark-kinderen, moeten worden gevonden door Locke, beveelt Roose. Achter de Muur krijgt Bran een visioen. In Dragonstone heeft Melisandre verschillende mensen laten verbranden als een eerbetoon aan de Lord of the Light, tot genoegen van koningin Selyse en tot afschuw van Davos en Shireen. Tyrion maakt een einde aan zijn relatie met Shae om haar te beschermen. Hij wil haar naar Pentos brengen.

Jaime oefent het zwaardvechten met linkerhand met Bronn. Op het huwelijk van Joffrey lopen de spanningen tussen Tyrion en hem hoog op. Joffrey gaat dood door vergiftigde wijn. Cersei beschuldigt Tyrion van de moord.

Aflevering 3: Breaker of Chains

Na Joffreys moord gaan Cersei en Tywin op zoek naar Sansa en Dontos die zijn verdwenen. Dontos brengt Sansa naar het schip van Petyr Baelish die Dontos vermoordt. Jaime troost Cersei die alleen achterblijft als Tywin Tommen klaarstoomt om de volgende koning te worden. Ze vraagt Jaime of hij Tyrion wil vermoorden, maar hij weigert en verkracht haar naast het lichaam van Joffrey. Ayra en The Hound vervolgen hun reis.

In Dragonstone kijkt Davos hoe hij de uitgeputte troepen van Stannis kan versterken. In het Noorden brengt Sam Gilly voor haar eigen veiligheid weg naar Mole’s Town. De Wildlings blijven plunderen. Jon Snow waarschuwt de Night’s Watch dat zij hen naar buiten willen lokken. Een deel van hen gaan muiten, dus zegt Jon dat de Nachtwacht snel moet aanvallen anders profiteert Mance Rayders’ snel mobiliserende leger daarvan. Daenerys belegert Meereen. Daario verslaat de kampioen van die stad en Daenerys beveelt de slaven in opstand te komen.

Aflevering 4: Oathkeeper

Daenerys krijgt de stad Meereen te pakken. Ze spijkert meer dan 160 meesters vast aan palen om de afgeslachte kinderen te wreken. Petyr vertelt Sansa dat hij de moordenaar is van Joffrey. Olenna beval die moord. Ze beveelt Margaery Tommen te verleiden voordat Cersei dat doet. Jaime bezoekt Tyrion en denkt dat hij onschuldig is. Cersei gelooft het niet en vindt dat Jaime Sansa moet vermoorden. Jaime stuurt Brienne naar Sansa om haar te beschermen. Jon leidt de missie om de muiters bij de burcht van Craster te doden. De White Walker brengt Crasters nieuwe zoon naar een offerplaats. De andere Walker raakt het kind aan en diens ogen veranderen naar een helderblauwe kleur.

Game of Thrones ketting.

Aflevering 5: First of His Name

In King’s Landing wordt Tommen gekroond tot koning. Cersei besluit dat Margaery binnen twee weken met hem moet trouwen. Twyin besluit dat Cersei met Loras Tyrell moet trouwen om de schuld die de Lannisters hebben bij de Iron Bank of Braavos te schikken. Petyr en Sansa zijn in Arryn. Ze wordt herkend door haar tante Lysa. Lysa wil dat Petyr met haar trouwt om de dingen die hij deed, zoals het vergiftigen van haar man. Hij is het er mee eens, maar Lysa denkt dat Sansa hem verleidt.

Buiten de Muur worden Bran en zijn groep vasthouden in het kamp van Craster’s Keep. Jon weet dit niet, maar valt de muiters aan. Locke probeert Bran te ontvoeren, maar hij wordt gedood door Bran die in Hodors lichaam zit. Jon en zijn groep doden de muiters en verbranden Craster’s Keep. Daenerys krijgt in Meereen van Jorah te horen dat Astapor en Yunkai opnieuw in slaven handelen. Ze stelt Westeros uit en roept zichzelf uit tot koningin in de Baai der Slavenhandelaren.

Aflevering 6: The Laws of Gods and Men

In Meereen wordt Daenerys bezocht door de lokale bevolking. Hizdahr zo Loraq laat zijn gezicht ook zien. Hij eist de resten van zijn vader, die door haar gekruisigd werd, te mogen begraven. In Dreadfort leidt Yara Greyjoy haar Ironbornsoldaten tijdens een overval om haar broer Theon te redden die overigens niet met haar mee terug wil. Ze ziet dat hij nu een Reek is en vertelt haar mannen dat hij dood is. Ramsay beloont hem met een nieuwe naam om Moat Cailin terug te veroveren.

In Essos reisen Stannis en Davos naar Braavos om een lening te vragen bij de Iron Bank voor een leger. Uiteindelijk krijgen ze toestemming en weet Davos ook Salladhor Saan aan Stannis te binden. In King’s Landing begint Tyrions proces voor de moord op Joffrey. De getuigen leggen valse verklaringen tegen hem af. Tyrion smeekt of een gerechtelijke tweekamp over hem mag beslissen.

Aflevering 7: Mockingbird

Tyrion worstelt om een kampioen te vinden voor zijn procesgevecht. Zowel Jaime als Bronn weigeren. Cersei heeft namelijk Gregor Clegane als haar kampioen. ’s Nachts bezoekt Oberyn Tyrion en vertelt hem dat hij weet van Cersei’s haat tegen hem en biedt hem aan zijn kampioen te zijn. Hierdoor kan hij de dood voor zijn zus wreken bij Gregor. Brienne en Podrick krijgen via Hot Pie te weten dat Arya nog leeft. Arya en The Hound worden aangevallen in de Riverlands. Hij raakt gewond maar wil door zijn angst voor vuur zijn wond niet dichtschroeien.

In Dragonstone plannen koningin Selyse en Melisandre om te vertrekken uit het land. Melisandre overtuigt Selyse om haar dochter Shireen mee te nemen omdat de Lord of Light haar nodig heeft. In Meereen hebben Daenerys en Daario seks voordat ze hem naar Yunkai stuurt. Lysa wordt jaloers op Sansa als ze ziet dat Petyr haar kust. Het loopt uit de hand en ze dreigt Sansa door de Moon Door te gooien. Petyr bevrijdt Sansa en duwt Lysa door de Door. Jon waarschuwt Alliser Throne voor de Wildlings.

Aflevering 8: The Mountain and the Viper

De Wildlings vallen Mole’s Town aan Gilly wordt gevonden door Ygritte die haar leven spaart als ze ziet dat ze een kind heeft. Sam is bang, want hij bracht Gilly naar Mole’s Town en liet haar daar. De mannen van de Night’s Watch bereiden zich voor op de leider van de Wildlings, Mance Rayder. Ramsay dwingt Reek onder de naam Theon Greyjoy naar Moat Cailin te gaan om de Ironborn zich over te laten geven. De leider Ralf Kenning weigert eerst, maar wordt gedood door een van zijn eigen mannen die zich wel wil overgeven. Ze openen de poorten en het leger van Ramsay slacht alle mannen af. Roose Bolton maakt van Ramsay een echte Bolton en ze vertrekken naar Winterfell.

Game of Thrones muziekdoos.

Ser Barristan ontvangt een brief met een zegel van de Hand van de Koning. Ser Jorah ontvangt volgens de brief een beloning voor zijn spionagewerk bij Daenerys. Daenerys komt hier achter en verbant hem uit Meereen. In de Vallei onthult Sansa haar ware identiteit als haar wordt gevraagd naar de dood van Lysa. Ze ondersteunt Petyrs verhaal en dat hij dus onschuldig is. Buiten de poorten horen Ayra en The Hound het nieuws over Lysa’s dood. In King’s Landing vindt Tyrion’s battle plaats. De aan de winnende hand Oberyn probeert Ser Gregor de moord op zijn zus te laten bekennen. Uiteindelijk wordt Oberyns schedel verplettert en veroordeelt Tywin Tyrion dus ter dood voor koningsmoord.

Aflevering 9: The Watchers on the Wall

Ygritte vertelt de Wildlings bij Castle Black dat zij Jon Snow wil doden en dat iedereen wordt vermoord die dat voor haar doet. Gilly en Sam worden kort herenigd voordat het leger van Mance Rayder arriveert met een explosie. Sam verbergt haar en de baby om de Muur te helpen verdedigen. De Wildlings vallen aan beide kanten aan; de ene groep beklimt de Muur en de andere valt Castle Black aan. Ze proberen door de Muur te komen via een tunnel met de hulp van wat reuzen en een mammoet. Glenn en vijf anderen verdedigen de tunnel maar sterven alsnog.

Jon krijgt te horen wat er op de binnenplaats gebeurt als Janos Slynt ook van de Muur afdaalt. Pypar wordt neergeschoten door Ygritte en sterft in de armen van Sam. Jon en Yrgitte staan tegenover elkaar. Een weesjongen wiens familie werd gedood door de Wildlings, Olly, schiet een pijl vanachter naar Ygritte en ze sterft. De Wildlings trekken zich terug van de Muur nadat een aantal klimmers wordt gedood door een enorme zeis (een geheim wapen in de Muur). Jon wil naar het noorden trekken om Mance Rayder te vermoorden.

Aflevering 10: The Children

Jon (die Mance nog steeds wil vermoorden) en Mance Rayder praatten over hun strijd, maar worden onderbroken wanneer Stannis Baratheon en zijn leger de Wildlings omsingelen en Mance wordt gevangengenomen. In King’s Landing geeft Cersei opdracht om Gregor Clegane te redden zodat hij niet overlijdt aan de verwondingen van Oberyns vergiftigde speer. In Meereen vertelt een slaaf aan Daenerys dat hij terug wil naar zijn meester, omdat hij niet weet hoe hij anders moet leven. Ook komt een man met het skelet van zijn dochter naar haar toe, omdat Drogon haar had vermoord. Daenerys bindt haar andere draken vast uit voorzorg.

Tijdens de begrafenis van de dode Night’s Watch-strijders verbrandt Jon het lichaam van Ygritte. Bran Stark en zijn groep worden bij de grote Heart Tree aangevallen door een groep ondoden. Jojen Reed overlijdt, maar de rest wordt gered door een Child of the Forest. Die brengt hen naar een man die tegen Bran zegt dat hij nooit meer zou lopen, maar vliegen net zoals in Brans visioen werd gezegd. In de vallei ontmoet Brienne en Podrick Ayra en The Hound. Brienne wil Ayra in veiligheid brengen maar The Hound staat dit niet toe en er ontstaat een gevecht. The Hound wordt van een klif gegooid en Arya kan meevaren met een schip richting Braavos. Tyrion wordt uit zijn cel bevrijd door Jaime en vindt Shae in het bed van zijn vader en wurgt haar. Hij doodt zijn vader ook (met een kruisboog op het toilet) en met de hulp van Varys ontsnapt hij uit de stad.

Hoe het verhaal van Game of Thrones hierna verdergaat lees je in de samenvatting van seizoen 5.

Bekijk hier de trailer van seizoen 4 van Game of Thrones:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie