Samenvatting Game of Thrones seizoen 6
Dit is de samenvatting van seizoen 6 van Game of Thrones. In dit seizoen gaan Jon Snow en Ramsay de strijdt met elkaar aan, krijgt Arya heel veel te verduren in Braavos en krijgen we een King of the North en een Queen of Westeros.

Lees hier de samenvatting van Game of Thrones seizoen 1seizoen  2, seizoen 3, seizoen 4 en seizoen 5.

Aflevering 1: The Red Woman

Jon Snows lichaam wordt dood aangetroffen door Davos en een paar anderen die loyaal zijn gebleven aan Snow. Alliser Thorne wordt de nieuwe bevelhebber van de Night’s Watch. Melisandre is niet langer meer de mooie Red Woman. Ze verwijdert haar halsketting en men ziet haar nu zoals ze is: een hele oude vrouw.

Sansa en Theon worden achterna gezeten door troepen van Ramsay, die rouwt om de dood van Myranda. Brienne en Podrick vinden hen op tijd en doden de soldaten. Sansa aanvaardt de hulp van Brienne dit keer wel. Jaime vertelt in King’s Landing aan Cersei dat Myrcella dood is. Hij belooft haar wraak te nemen op de persoon die haar doodde.

De mooiste Game of Thrones T-shirts!De Sandsnakes verraden Doran Trystane en Areo en worden gedood in Dorne. Tyrion en Varys zien dat de haven in brand staat. Jorah en Daario zijn nog steeds op zoek naar Daenerys, die door de Dothraki naar Khal Moro is gebracht. In Braavos leeft de blinde Arya tegenwoordig op straat, nadat ze brak met The House of Black and White. Ze wordt mishandeld door The Waif.

Aflevering 2: Home

Jaime krijgt ruzie met de High Sparrow. Eddison keert terug in Castle Black en neemt Thorne en de muiters gevangen. In Meereen komt Tyrion erachter dat twee steden opnieuw aan slavenhandel doen. Hij laat de draken Rhaegal en Viserion vrij. Jon Snow ontwaakt uit de dood dankzij Melisandre.

In de Iron Lands weigert Koning Balon om de troepen van het land terug te laten keren. Bij de muur ontmoet hij zijn broer en wordt Balon van de muur gegooid. In Braavos wordt Arya weer aangevallen door The Waif. Jaqen redt haar.

Sansa hoort van Brienne dat Arya nog leeft. Ramsay denkt dat Sansa is ontsnapt, aangezien hij niks van zijn leger hoort. Roose is vader geworden. Uit jaloezie steekt Ramsay hem neer en laat hij Walda en het kind verscheuren door zijn honden.

Aflevering 3: Oathbreaker

Jon Snow is nu officieel weer terug. Hij laat Alliser Thorne en drie anderen ophangen wegens verraad. Eddison krijgt nu echt het commando over Castle Black. In King’s Landing onderbreken Cersei en Jaime een vergadering van de Tiny Council. Tommen praat met de High Sparrow. Arya traint met Jaqen en krijgt daardoor haar zicht terug.

Ramsay ontvoert Rickon Stark en Osha en geeft ze aan Smalljon Umber om hem te helpen het Noorden te beschermen tegen de Wildlings. Onderweg naar Oldtown neemt Sam de beslissing om Gilly en de baby in Horn te laten. In de Citadel zijn vrouwen namelijk niet welkom. In een visioen ziet Bran zijn vader Eddard samen met Howland Reed Arthur Dayne doden bij de vreugdetoren in Dorne.

Aflevering 4: Book of the Stranger

Sansa en Jon Snow komen weer bij elkaar nadat zij met Brienne en Podrick terug is gekeerd in Castle Black. Ramsay stuurt een dreigbrief naar Jon dat hij Rickon vermoord als Sansa niet terugkeert. Onder de druk van Sansa gaat Jon met de Wildlings op pad om Winterfell te heroveren. Littlefinger keert terug en wil het leger van de Eyrie gereed maken om naar Ramsay te gaan.

Tyrion biedt de slavenhandelaren van Slaver’s Bay vrede als ze binnen zeven jaar stoppen. Daario en Jorah gaan naar Vaes Dothrak en Daario komt erachter dat Jorah de ziekte Greyscale heeft. Daenerys steekt de tempel van de Dothraki in brand en blijft zelf ongedeerd. Het volk buigt voor haar. In King’s landing bezoeken Loras en Margaery de High Sparrow. Cersei, Jaime, Kevan en Olenna verzinnen een complot om de High Sparrow te stoppen.

Game of Thrones ketting.

Aflevering 5: The Door

Bran krijgt een visioen en ziet dat de White Walkers zijn gemaakt door de Children of the Forest. Het is ongecontroleerd en hij raakt per ongeluk de koning van de Walkers aan. De Walkers kunnen hierdoor de grot aanvallen en verschillende mensen, waaronder Hodor, worden gedood. Hodor houdt voor zijn dood de deur open waardoor Meera en Bran kunnen ontsnappen. In deze scènes wordt duidelijk dat de naam Hodor een verbastering van ‘Hold the Door’ is. Door het wargen en de bijbehorende visioenen van Bran, heeft hij in feite al op  jonge leeftijd Hodors lot bezegeld.

Euron wint de King’s Moot en wil een vloot bouwen. Hiermee kan hij naar Meereen om met Daenerys te trouwen en Westeros te veroveren. Tijdens de kroning stelen Theon en Yara de beste schepen. Jorah moet weg van Daenerys om een remedie te vinden tegen zijn ziekte. Kinvara belooft Tyrion en Varys haar te eren.

Sansa ontmoet Littlefinger in Mole’s Town. Ze vertrouwt hem niet meer. Melisandre, Davos, Podrick, Jon en zij vertrekken uit Castle Black. Sansa geeft Brienne het bevel om haar oudoom in Riverrun op te sporen. Arya moet in Braavos een actrice doden om het vertrouwen van de Waif terug te krijgen.

Aflevering 6: Blood of My Blood

Jaime verlaat King’s Landing en gaat naar Riverrun. Dit doet hij nadat Margaery en Tommen zich tot de Faith hebben bekeerd. Hij moet Walder Frey helpen, die Edmure Tully als gijzelaar heeft. Bran is gered door zijn oom Benjen Stark, iemand die al jaren vermist is. Hij vertelt Bran dat het drakenglas de White Walkers kan stoppen. Ook vindt hij dat Bran de Three-Eyed Raven moet worden, omdat de vorige werd vermoord tijdens de aanval van de Walkers.

Sam en Gilly bereiken Horn Hill. Sams vader beledigt Gilly en hij besluit haar toch mee te nemen naar Citadel, ondanks dat vrouwen daar niet gerespecteerd worden. Arya wil de actrice niet vermoorden en vertelt het haar. Ze vindt haar zwaard Needle. The Waif komt hierachter en Jaqen moet Arya in opdracht van haar vermoorden. Daenerys vraagt de Dothraki om met haar mee te gaan om Westeros te veroveren.

Aflevering 7: The Broken Man

Sandor Clegane leeft nog, maar zijn groep wordt bedreigt door de Brotherhood without Banners. Zijn troep wordt vermoord en hij zal wraak nemen. Olenna moet terugkeren naar Highgarden, omdat de High Sparrow haar blijft volgen omdat ze tegen de Faith in ging.

Jon, Sansa en Davos zijn nog steeds bezig met hun belegering om Winterfell in te nemen. Vergeleken met het leger van Bolton komen ze nog veel mensen tekort, dus stuurt Sansa een wanhoopsbrief met de vraag om meer hulp. Jaime probeert samen met Bron te onderhandelen met de Blackfish. Arya probeert naar Westeros te gaan, maar wordt opnieuw aangevallen door The Waif. Gelukkig weet ze te ontsnappen.

Game of Thrones muziekdoos.

Aflevering 8: No One

Brienne wil de brief van Sansa overhandigen aan de Blackfish, maar dat kan volgens Jaime alleen als hij zich overgeeft. Jaime dreigt om Edmures zoon te doden. De Blackfish wordt vermoord in het gevecht. Tommen vervangt een gerechtelijk duel met een berechting door de Faith. Cersei is het niet eens met deze beslissing.

Arya vindt een plek in Braavos waar haar wonden geheeld kunnen worden. The Waif komt erachter en vermoordt de vrouw die haar hielp. Na een Arya-jacht door de straten van Braavos wint Arya van The Waif en brengt ze haar gezicht naar The House of Black and White, en dus naar Jaqen. Meereen komt na het vertrek van Varys onder vuur te liggen door een aantal Slavensteden. Daenerys is terug, samen met haar draak Drogon.

Aflevering 9: Battle of the Bastards

Jon en Ramsay’s leger ontmoeten elkaar op het slagveld. Ramsay laat Rickon vrij, maar dood hem kort daarna met een pijl. Het leger van de Vale helpt Jon. De reus Wun Wun laat Ramsay terug naar Winterfell vluchten. Jon en Ramsay vinden elkaar en Jon wil hem doodslaan, maar stopt halverwege. Later gaat Sansa naar de cel van Ramsay en laat ze hem door zijn eigen honden doden.

Daenerys ontmoet de slavenhandelaren en biedt ze vrede aan. Ze weigeren en samen met haar draken brandt ze de vloot plat. Grey Worm doodt twee slavenhandelaren en houdt een derde in leven zodat hij alles kan doorvertellen. Daenerys ontmoet Yara en Theon.

Aflevering 10: The Winds of Winter

Voordat Cersei haar proces in gaat vernietigt ze de Sept van Baelor. De High Sparrow, Margaery, Loras en nog honderden aanhangers van de Faith komen om in het Wildfire. Tommen ziet het gebeuren en pleegt zelfmoord door uit het raam te springen. Cersei wordt gekroond tot Koningin van Westeros. Walder Frey wordt tijdens een banket met Jaime gedood door Arya, die zo wraak neemt voor de Red Wedding.

Davos confronteert Melisandre met de dood van Shireen en Jon verbant haar. De Wildlings, de Vale en de Noordelijke huizen blijven na de slag trouw aan Jon en zien hem als de King of the North. Daenerys is samen met Tyrion op weg naar Westeros. Bran heeft opnieuw een visioen in de Toren van Vreugde: Jon Snow is de zoon van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen en Daenerys is zijn tante. Sam en Gilly komen aan in de Citadel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie