Samenvatting seizoen 2 Game of Thrones
Een samenvatting van alle afleveringen van seizoen 2 van Game of Thrones, de populaire televisieserie die draait om de bloedige machtsstrijd in het fictieve Westeros.

De Lannisters blijven hun macht doordrijven en gaan daarbij niets of niemand uit de weg. Dit terwijl er aan de Wall meer slachtoffers vallen door toedoen van de White Walkers.
De Starks houden zich sterk en geven hun wraak en gevecht tegen de Lannisters niet zo vlug op.
Daenerys is haar man en haar kind kwijt. Nu heeft ze een clan te leiden, en drie babydraken om groot te brengen.

Lees hier de samenvatting van Game of Thrones seizoen 1, seizoen 3, seizoen 4seizoen 5 en seizoen 6.

Aflevering 1: The North Remembers

Stannis eist publiekelijk de Iron Throne op en legt bloot dat Joffrey geen wettelijke erfgenaam is van zijn overleden broer Robert, de voormalige koning. Hij beveelt de soldaten om de onwettige kinderen van Robert te vermoorden.
Robb is aan de winnende hand in zijn strijd tegen de Lannisters. Hij biedt hun soldaten genade aan als ze het Noorden onafhankelijk laten worden en Sansa laten terugkeren.

De mooiste Game of Thrones T-shirts!Aflevering 2: The Night Lands

Cersei wijst Robbs voorwaarden voor vrede af.
Onderweg naar de Wall vertelt Arya wie ze werkelijk is. In de koude wildernis ten noorden van de Wall wordt Samwell Tarly benaderd door Gilly, één van de dochters van Craster. Ze is zwanger en is bezorgd om haar ongeboren zoon. Jon Snow is niet van plan haar te helpen, ondanks Tarly’s verzoek. Snow komt te weten dat Craster zijn zonen offert aan de White Walkers, waarbij Craster Snow bewusteloos slaat.

Aflevering 3: What Is Dead May Never Die

Aan de andere kant van de Wall beveelt Craster de mannen van de Night’s Watch te vertrekken. Jon ontdekt dat zijn aanvoerder Jeor Mormont wist van Crasters misdrijven. Op de weg naar de Wall worden de Night’s Watch-soldaten aangevallen door Lannister-soldaten. Arya wordt gevangengenomen.

Aflevering 4: Garden of Bones

Sansa wordt mishandeld door Joffrey als straf voor Robbs overwinningen. Tyrion komt tussenbeide en als geschenk geeft hij Joffrey prostituees. Tyrion ontdekt de relatie tussen Cersei en hun neef Lancel, waarbij hij hem dreigt de relatie aan Joffrey bekend te maken als hij Cersei niet bespioneert.
Arya en Gendry zitten gevangen in Harrenhal, waar ze zullen worden mishandeld tot ze sterven. Tywin stopt dit en neemt Arya mee als zijn knecht, zonder te weten dat ze Arya Stark is.
Na een zware tocht door de woestijn arriveert Daenerys met haar clan aan de poorten van Qarth, waar ze worden toegelaten en mogen verblijven.

Aflevering 5: The Ghost of Harrenhal

Catelyn en Brienne of Tarth worden veroordeeld voor moord waarna ze uit het kamp vluchten. Brienne zweert trouw te zijn aan Catelyn.
Tyrion ontdekt een brandende stof, Wildfire, waarmee hij Stannis’ vloot en leger kan verwoesten. Tyrion neemt het heft in eigen handen.
De Night’s Watch komt aan in het oude fort Fist of the First Men, waar Jon in het team van Halfhand wordt aanvaard om de vijandelijke leider van kant te maken.
Daenerys wordt het hof gemaakt door Daxos in ruil voor rijkdom waarmee ze de Seven Kingdoms kan overwinnen.

Game of Thrones muziekdoos.

Aflevering 6: The Old Gods and the New

In de Fist of the First Men neemt Jon Snow Ygritte, een Wildling, gevangen. Ze doet een ontsnappingspoging en als Jon haar achtervolgt, raakt hij gescheiden van zijn groep.
Joffrey veroorzaakt een rel waarbij hij bijna wordt vermoord en Sansa bijna wordt verkracht.
Daenerys probeert een schip te bemachtigen om zo met haar volk naar Westeros te gaan. Haar draken worden ondertussen gestolen.

Aflevering 7: A Man Without Honour

Ygritte blijft proberen te ontsnappen en dit lukt ook tijdens een moment waarop Snow zijn aandacht verliest. Ze ontsnapt en leidt Snow zo in een valstrik.
Na de rel in King’s Landing wordt Sansa wakker en ontdekt ze dat ze haar eerste menstruatie heeft gekregen. Ze is doodsbang aangezien ze nu Joffrey kinderen kan geven. Ze wordt gewaarschuwd door Cersei dat ze altijd alleen maar haar kinderen mag liefhebben en niemand anders, zelfs niet Joffrey.

Aflevering 8: The Prince of Winterfell

Catelyn en Brienne bevrijden Jaime om hem als ruilmiddel voor Sansa en Arya te gebruiken. Dit was niet met Robb’s goedkeuring en dus laat hij Catelyn en Brienne gevangen houden in hun tent.
Jon Snow wordt naar de Wildling-leider Rattleshirt gebracht. Bij de Fist of the First Men ontdekken de Night’s Watch verborgen drakenglas.
Daenerys wordt door Ser Jorah Mormont naar het House of the Undying gebracht om haar draken terug te krijgen.

Game of Thrones ketting.

Aflevering 9: Blackwater

Tyrion verwoest de aanvallende schepen van Stannis Baratheon door het gebruik van Wildfire. Dit resulteert in een aanval op land. Buiten de poorten is het Sandor ‘The Hound’ Clegane die de verdediging leidt, maar zonder succes. Hij veroordeelt Joffrey en vertrekt.
De mannen van Baratheon banen zich een weg naar binnen maar worden aangevallen door de troepen van Tyrion, die vanuit de tunnels ondergronds onverwacht aanvallen.
Tywins troepen komen aan en overwinnen Baratheons troepen, waardoor hij genoodzaakt is zich terug te trekken.

Aflevering 10: Valar Morghulis

Sansa wordt door Joffrey afgewezen aangezien hij liever met Margaery Tyrell trouwt.
Daenerys neemt haar draken met succes terug in de armen. Pree wordt door de draken vermoord. Ze sluit Daxos op en neemt alle rijkdom in beslag.
Arya is samen met Hot Pie en Gendry ontsnapt uit Harrenhal en ze krijgt een muntstuk van Jaqen H’ghar dat op miraculeuze wijze zijn gezicht verandert.
Ten Noorden van de Wall wordt Snow gedwongen Halfhand te vermoorden. Een groep van White Walkers omsingelt ondertussen de Fist of the First Men.

Hoe het verhaal van Game of Thrones hierna verdergaat lees je in de samenvatting van seizoen 3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie