Samenvatting Game of Thrones seizoen 3
Een samenvatting van seizoen 3 van Game of Thrones per aflevering. Waarin Jon Snow verliefd wordt op Ygritte, Daenerys Targaryen bouwt aan haar leger, Tyrion en Sansa trouwen, Jaime zijn hand verliest, Robb en Catelyn op brute wijze worden vermoord tijdens de Red Wedding en nog veel meer. Check de samenvatting van Game of Thrones seizoen 3.

Lees hier de samenvatting van Game of Thrones seizoen 1, seizoen 2, seizoen 4seizoen 5 en seizoen 6.

Aflevering 1: Valar Dohaeris

Enkele mannen van de Night’s Watch overleven een aanval van White Walkers, en ze nemen zich voor om terug te gaan naar de Wall om de Seven Kingdoms te waarschuwen. Jon Snow wordt voor de “King Beyond the Wall” Mance Rayder gebracht en zweert trouw aan de Wildlings. Tyrion krijgt ondanks zijn opgelopen wonden geen respect voor zijn overwinning in de slag om Blackwater en hij moet afstand doen van zijn rol als rechterhand van de koning. Zijn vader, Tywin, wordt zijn opvolger. Davos Seaworths leven wordt gered bij de slag. Hij probeert Melisandre, te vermoorden maar dat mislukt en hij wordt gevangen gezet.

De mooiste Game of Thrones T-shirts!Daenerys reist naar Astapor, de stad van de Unsullied, zeer bekwame krijgers die ze wil kopen. Tijdens haar verblijf wordt ze bijna vergiftigd. Barisstan Selmy is haar redder; hij was een van haar vaders beschermers toen die nog de Mad King was.

Aflevering 2: Dark Wings, Dark Words

Joffrey plant zijn huwelijk met Margaery Tyrell en laat zijn nieuwe kruisboog aan haar zien. Bran heeft een droom waarin hij weer kan lopen. Hij probeert een kraai met drie ogen te doden, maar een jongen, Jojen Reed, verschijnt en vertelt hem dat hij het beest niet kan doden. Jojen is helderziend en gelooft dat Bran bijzonder is. Robb hoort van de aanval op Winterfell en het verdwijnen van zijn broers Bran en Rickon. Daarop besluit hij de begrafenis van zijn opa (Catelyn’s vader) in Riverrun bij te wonen. Dit tot woede van Lord Karstark, die verder wil vechten tegen de Lannisters om wraak te nemen, aangezien ze zijn zoons hebben vermoord.

Theon Grejoy is gevangen genomen, maar weet niet door wie. Een van de mannen belooft hem te helpen. Arya Stark en haar twee vrienden worden gevangen gehouden door de Brotherhood without Banners. Brienne of Tarth en Jaime Lannister worden onderweg naar King’s Landing gevangen genomen door de mannen van Roose Bolton.

Aflevering 3: Walk of Punishment

Robb en Catelyn wonen de begrafenis in Riverrun bij. Tywin Lannister plant een huwelijk tussen Petyr Baelish en Lysa Arryn om ervoor te zorgen dat de Lannisters nog meer volgers krijgen. Tyrion wordt de Master of Coin en vervangt daarmee Baelish. Theon Greyjoy ontsnapt uit de handen van zijn ontvoerder door de man die hem eerder al aanbood om te helpen. Daenerys wil het leger van 8.000 Unsullied betalen met een van haar draken, en met dezelfde deal vertaalster Missandei bevrijden.

Achter de muur plannen Jon Snow en zijn groep om de muur te beklimmen en de Night’s Watch aan te vallen. De mannen van de Night’s Watch die de White Walker-aanval overleefden komen aan bij Craster’s Keep. Sam is daar getuige van de geboorte van Gilly’s zoon. Melisandre verlaat Dragon Stone om op zoek te gaan naar het bloed van een koning, dat volgens haar nodig is voor de eindzege van Stannis.

De mannen van Roose Bolton nemen Brienne en Jaime meer naar hun kamp en dreigen met het verkrachten van Brienne. De gevangen Jaime Lannister doet een poging om Locke om te om te kopen, degene die hem gevangen heeft genomen, met het gevolg dat zijn rechterhand wordt afgehakt.

Aflevering 4: And Now His Watch Is Ended

Theon komt erachter dat de jongen die hem hielp met zijn ontsnapping helemaal niet hielp: hij is weer terug bij af. Jaime denkt dat hij verloren is nu hij zijn zwaardhand heeft verloren, maar Brienne spreekt hem moed in. Varys vertelt aan Tyrion hoe hij ooit werd gecastreerd. De tovenaar die dat deed is nu in zijn macht. De les voor Tryion: wees geduldig als je wraak wilt nemen.

De mannen van de Night’s Watch in Craster’s Keep zijn de slechte omstandigheden waarin zij worden opgevangen zat. Ze muiten tegen Craster en hun eigen leider, die allebei worden omgebracht. Sam ontsnapt met Gilly, een dochter van Craster.
Arya en Gendry worden meegenomen naar een geheime grot van de Brotherhood without Banners. De ook gevangen genomen Sandor ‘ The Hound’  Clegane wordt door hun leider Beric Dondarrion veroordeeld tot een ‘trial by combat’ tegen hemzelf.

Margaery stelt een huwelijk tussen Sansa en haar broer Loras voor. Daenerys ruilt haar draak in voor het leger van de Unsullied, maar beveelt haar draak de leider te verbranden. Ze vraagt de soldaten om voor haar te vechten, en die kiezen er vrijwillig voor zich bij haar aan te sluiten.

Game of Thrones muziekdoos.

Aflevering 5: Kissed by Fire

Tyrion overtuig de invloedrijke Olenna Tyrell ervan om een deel van het huwelijk tussen Joffrey en haar kleindochter Margaery te betalen. De Lannisters komen achter het idee van de Tyrells om Loras en Sansa te laten trouwen. Om het te voorkomen, smeedt Tywin Lannister het plan om Tyrion te laten trouwen met Sansa Stark en Cersei met Loras, hoewel zijn beide kinderen dit totaal niet zien zitten.

The Hound doodt Beric Dondarrion tijdens hun trial by combat en krijgt zijn vrijheid. Beric wordt tot echter weer tot leven gebracht door een gebed aan de Lord of Light.
Jaime wordt overgeleverd aan Roose Bolton en hij vertelt Brienne waarom hij de Mad King Aerys vermoorde.

Robb Stark executeert heer Karstark voor het vermoorden van twee gevangen Lannister-jongens. Gevolg is dat de Karstark-troepen hem verlaten. Hierdoor gaat hij op zoek naar een wanhopige alliantie met Walder Frey.
Jon Snow verbreekt zijn Night’s Watch-gelofte door seks te hebben met de Wildling Ygritte. De Unsullied van Daenerys kiezen Grey Worm als hun eigen leider, op verzoek van Daenerys.

Aflevering 6: The Climb

Tywin overtuigt Olenna ervan mee te gaan in het huwelijk tussen Loras en Cersei. Tyrion krijgt van Cersei te horen dat het Joffrey was die heeft geprobeerd hem om te laten brengen tijdens de aanval op King’s Landing. Tyrion vertelt Sansa dat er een plan is voor een huwelijk tussen hen twee, iets wat hij ook opbiecht aan de prostituee Shae, met wie hij een relatie heeft.

Melisandre koopt Gendry van de Brotherhood Without Banners en voorspelt dat Arya veel mensen zal gaan vermoorden. Littlefinger onthult aan Lord Varys dat hij weet dat de prostituee Ros als spion werkt. Hij geeft haar aan Joffrey, die haar vermoordt.

Robb Stark probeert zijn eerder verbroken afspraak met Walder Frey goed te maken door zijn oom Edmure aan te bieden als echtgenote Roslin, de dochter van Walder Frey, en daarnaast kasteel Harrenhal te schenken.

Jon, Ygritte en de groep beklimmen de Wall met succes, maar verliezen veel mannen door een lawine.

Aflevering 7: The Bear and the Maiden Fair

Jojen vertelt Bran dat ze voorbij de muur moeten gaan om de raaf met drie ogen te vinden. Theon’s mysterieuze martelaar heeft hem gecastreerd en Arya vlucht van de Brotherhood without Banners, maar wordt gevangen door The Hound.

Talisa vertelt Robb dat ze zwanger is. Melisandre onthult aan Gendry dat hij blauw bloed heeft omdat hij de zoon is van voormalig koning Robert Baratheon. Shae zegt tegen Tyrion dat hun relatie voorbij is zodra hij met Sansa trouwt. Tywin probeert Joffrey te laten inzien dat Daenerys een bedreiging kan zijn, maar die schuift de waarschuwing terzijde.

Game of Thrones ketting.

Ondertussen bereikt Daenerys de stad Yunkai, die ze de oorlog verklaart. Roose Bolton verlaat Harrenhal om naar de bruiloft van Edmure te gaan. Jaime wordt vrijgelaten en gaat op weg naar King’s Landing, maar gaat terug naar zijn ontvoerder als hij erachter komt dat Brienne daar nog is. Ze is in een put gegooid om met een beer te wachten. Hij redt haar en samen ontsnappen ze.

Aflevering 8: Second Sons

In King’s Landing vindt de bruiloft van Tyrion Lannister en Sansa Stark plaats. Er ontstaat een conflict als Joffrey wreed is tegen hen en een dronken Tyrion een scène schopt. Tywin eist dat zijn zoon snel een erfgenaam produceert, maar eenmaal in de slaapkamer vertelt Tyrion dat hij zich niet zal opdringen totdat Sansa er klaar voor is.

Sandor Clegane vertelt zijn gevangene Arya Stark dat hij haar naar The Twins gaat brengen voor losgeld van Robb. In Dragonstone verleidt Melisandre Gendry en ze onttrekt bloed aan hem via bloedzuigers. Stannis laat Davos ondertussen vrij, en hij gooit de bloedzuigers tijdens een ritueel in het vuur terwijl hij de namen van de ‘valse koningen’  Robb, Balon en Joffrey opnoemt.

Daenerys bezoekt de stad Yunkai, die de huurlingen van de Seconds Sons heeft ingehuurd. Daario Naharis, luitenant van die organisatie, vermoordt de andere leiders en zweert namens hemzelf en de Second Sonds trouw aan Daenerys.
Op de Wall worden Sam en Gilly aangevallen door een White Walker, die door Sam wordt gedood met een dragonglass dolk.

Aflevering 9: The Rains of Castamere

Sam en Gilly komen bij de Wall, waar Bran en zijn vrienden zich verstoppen. Tijdens een onweersbui probeert Bran Hodor te kalmeren en komt daarbij per ongeluk in zijn gedachten. Jon Snow wordt ontdekt als een spion voor de Night’s Watch als hij weigert een boer te vermoorden. Ygritte doodt de man wel, Jon wordt aangevallen en moet vluchten. Bran helpt Jon door ook in zijn gedachten te komen. Jon vermoordt tijdens zijn ontspanning Orell, die een oogje had op Ygritte, waardoor Ygritte woedend achterblijft. Osha, Rickon en zijn direwolf gaan op weg naar Last Hearth, terwijl Bran en zijn groep voorbij de Wall willen gaan.

Daario Naharis, de leider van de Unsullied Grey Worm en Jorah Mormont infiltreren in Yunkai en nemen de stad over voor Daenerys. Robb komt bij de Twins aan en verontschuldigt zich aan Walder Frey, die dat lijkt te accepteren. Edmure trouwt met de dochter van Walder Frey. Als zij weggaan om het huwelijk te consumeren, worden de Starks en hun gevolg aangevallen door de manschappen van Walder Frey. In een vooraf geplande aanslag, worden Robb, Talisa en haar ongeboren kind en Catelyn Stark vermoord, samen met de meeste Stark-manschappen. Dit is het huwelijk dat bekend zal worden als de Red Wedding. Roose Bolton onthult zijn loyaliteit aan Frey en hij is degene die Robb persoonlijk ombrengt. Arya komt aan bij de Twins tijdens de slachting. Sandor Clegane slaat haar bewusteloos en voert haar weg.

Aflevering 10: Mhysa

Tywin Lannister blijkt achter de Red Wedding te zetten. Lord Frey wordt beloond met de gebieden van Riverrun en Roose Bolton wordt benoemd tot Warden of the North. Theon komt erachter dat Ramsay Bolton, de bastaardzoon van Roose, degene is die hem als gevangene heeft gemarteld. Hij hoort ook dat zijn eigen mannen hem hebben verraden in ruil voor hun eigen veiligheid, toen ze waren gepakt na het innemen van Winterfell. Yara, de zus van Theon, smeedt ondertussen plannen om Theon te bevrijden, tegen de wens van haar vader Lord Balon Grejoy in.

Arya en Sandor Clegane vermoorden een paar soldaten van Frey die Robb belachelijk maken. Jaime arriveert ondertussen in King’s Landing, waar hij wordt herenigd met zijn zus én geliefde Cersei. In het Noorden komen Sam en Gilly het groepje van Bran tegen. Sam geeft hen de dolk van dragon glass. Vervolgens verstuurt Sam vanuit Castle Black per raaf berichten naar de Seven Kingdoms, om te waarschuwen voor de komst van de White Walkers. Jon Snow raakt gewond maar weet toch te ontsnappen van Ygritte, waardoor hij ook weer kan terugkeren bij Castle Black.

In Dragonstone helpt Davos Gendry om te ontsnappen. Stannis besluit de hulproep van de Night’s Watch te beantwoorden en hun bij te staan in de strijd tegen de White Walkers. Hij vergeeft Davos voor zijn verraad. In Essos, aan de andere kant van de Narrow Sea, laten de bevrijdde slaven van Yunkai zien dat ze nu trouw zijn aan Daenerys.

Hoe het verhaal van Game of Thrones hierna verdergaat lees je in de samenvatting van seizoen 4.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie