Thatcher en Diana: The Crown seizoen 4 in november op Netflix
Het vierde seizoen van de hitserie The Crown komt op 15 november op Netflix. Dat maakte de streamingsdienst bekend, samen met een korte teaser. Het vierde seizoen was al voor de coronacrisis opgenomen.

In het vierde seizoen volgen we Queen Elizabeth (Olivia Colman) in de jaren 70. Hierin krijgt zij te maken met de eerste vrouwelijke premier van Groot Britannië, Margaret Thatcher. De ‘Iron Lady’ wordt gespeeld door actrice Gillian Anderson, die we kennen van Netflix’ Sex Education en The Fall.

Diana

Thatcher en Elizabeth gaan helaas niet zo goed samen, waardoor de spanningen tussen die twee hoog oplopen. Die spanningen zijn ook voelbaar in het Britse koningshuis. Bovendien krijgt de jonge prins Charles een relatie met de Diana Spencer, die veel media-aandacht genereert. In seizoen drie zagen we nog dat de relatie van Charles met Camilla Parker Bowles nog werd tegengehouden.

Diana Spencer wordt gespeeld door actrice Emma Corrin. Het is al bekend dat de rol van de prinses in de laatste twee seizoenen door iemand anders vertolkt gaat worden. Dat is niemand minder dan Elizabeth Debicki, de actrice die eind deze maand te zien is in de nieuwe Christopher Nolan film, Tenet. De verschuiving in actrices komt doordat Diana in de laatste twee seizoenen in een andere levensfase zit.

Lees hier het statement van Debicki nadat bekend werd gemaakt dat ze de rol van Diana op zich neem. Tekst gaat door onder de foto:

Nieuwe rollen

In de laatste twee seizoenen worden er nog meer rollen omgewisseld. Zo neem actrice Imelda Staunton, bekend als Dolores Umbridge in de Harry-Potter reeks, de rol van de queen over. Lesley Manville volgt Helena Bonham Carter op als Princess Margaret en Game of Thrones acteur Jonathan Pryce wordt de laatste prins Philip. Pryce werkt hierdoor weer met Netflix, want eerder was hij al te zien in de film The Two Popes, wat hem een Oscar-nominatie opleverde.

Bekijk hier de teaser van The Crown seizoen 4:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie