Analyse: Wat betekent de trailer van 13 Reasons Why seizoen 4?
Netflix komt vandaag met de volledige trailer van 13 Reasons Why seizoen 4. Dit is, zoals al eerder, aangegeven het laatste seizoen van de serie. In de teaser van vorige week zagen we alleen wat behind the scènes beelden, maar was acteur Justin Prentice (Bryce Walker) wel te zien. Bryce is nu ook te zien in de trailer. Maar wat betekent dit alles?

Bekijk hier de trailer van 13 Reasons Why seizoen 4: tekst loopt door onder de video

De trailer begint met Justin en Clay die weer naar school gaan. Ze willen naar hun kluisje lopen als ze een groep leerlingen ergens zien staan. Ze lopen erheen en ze zien nu waar ze na kijken. Op de deuren van de Main Office staat met rode graffiti ‘Monty was framed’. Dit is de waarheid: Clay, Tony, Jessica en de andere vrienden hebben ervoor gezorgd dat Monty onterecht in de gevangenis kwam voor de moord van Bryce Walker, terwijl Zach, Jessica en Alex de echte ‘moordenaars’ zijn. Vorig seizoen werd Monty als onschuldige vermoord in zijn cel.

Winston

Iemand weet dus dat de groep Monty erin heeft geluisd. Maar, wie zou dat zijn? De groep komt bij een kampvuur bij elkaar, waarschijnlijk om te bespreken wat ze nu moeten doen. Het is natuurlijk ook niet goed wat ze hebben gedaan: Monty mag dan wel een vreselijk iemand zijn geweest, het was wel hun schoolgenoot en hij was niet de schuldige. Alex bladert ook door een jaarboek waarin een foto van hem staat. Hierin zie je een stukje menselijkheid van Monty’s karakter terug.

Een bekend gezicht keert terug: Winston. Dit was de jongen waarmee Monty vorig seizoen meerdere keren seks heeft gehad. Hij schold altijd andere mensen uit voor homo, maar hij blijkt het zelf te zijn. Winston gelooft niet dat hij Bryce heeft vermoord en gaat waarschijnlijk naar de school van de groep om antwoorden te zoeken. Hij wil dit doen voor Monty, zegt hij in de trailer. Clay en de rest weten blijkbaar wie hij is, want ze voelen ze een beetje bedreigd door zijn komst en maken zich zorgen.

Kort daarna zien we een prikbord waar foto’s en papieren van wapens ophangen. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk de wapens die eind vorig seizoen uit het water zijn gehaald door een visser. Dit zijn de wapens die Tyler wilde gebruiken bij de Summer Fling. Tony en Clay gooiden ze toen in de rivier om van de wapens af te komen.

Nachtmerrie

Uit de beelden van de trailer blijkt dat Clay weer een hoofdverdachte is en dat hij zich ook het meest verantwoordelijk voelt. We zien een shot waarin een agent van de politie naar iemand kijkt. Daarna komt een beeld waarin iemand van de groep zegt dat ze hem en waarschijnlijk de rest van de groep nu in de gaten houden. Clay lijkt de dood van Monty niet los te kunnen laten: hij ziet hem als hij school binnenloopt.

Hij praat nu met, waarschijnlijk, een psycholoog of therapeut om te praten over alles wat er is gebeurd de afgelopen jaren. We zien ook een stukje van een nachtmerrie waarin Clay eerst opgesloten zit in het fotohok van Tyler op school en daarna in de cel van een gevangenis.

Clay kennende probeert hij zijn vrienden te redden van een straf. Zach zegt tegen hem dat hij alles op orde moet krijgen, want hij trekt de rest mee in zijn eigen ondergang. We zien Clay ook met bloed aan zijn handen. Ook zien we meerdere politiewagens die hard naar hem toe rijden. We zien Tyler ook aan pakketje aan iemand geven in een auto. Niet alleen Clay, maar ook de anderen blijven Monty maar zien. Alex en Jessica blijven daarnaast Bryce zien, want door hen is hij dood.

Het nieuwe seizoen van 13 Reasons Why is vanaf 5 juni te bekijken op Netflix.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie