Samenvatting Riverdale seizoen 4 deel 2
Het tweede deel van het vierde seizoen van Riverdale is vanaf 23 januari weer begonnen. Helaas is dit seizoen korter dan normaal: het bevat 19 afleveringen in plaats van 22. Dit komt doordat de opnames snel kwamen stil te liggen door een crewlid dat besmet raakte met corona-virus. De resterende afleveringen gaan naar seizoen 5. Lees hieronder de samenvatting van Riverdale seizoen 4 deel 2 om terug te lezen wat er allemaal is gebeurd in de laatste helft.

Lees hier de analyse van de speciale eerste aflevering van het vierde seizoen van Riverdale en de samenvatting van het eerste deel van het seizoen. Of bekijk de samenvattingen van seizoen 1, 2, en 3.

Aflevering 10: Varsity Blues

Cheryl mag van Mr. Honey niet meer bij de Vixens, maar dat negeert ze. Als straf zorgt hij voor een nieuwe coach: Miss. Appelyard. Cheryl is daar niet blij mee en doet er alles aan om haar het leven zuur te maken. Archie wordt steeds closer met zijn oom Frank, iets wat zijn moeder niet goed vindt. Jughead krijgt een ontgroening bij de Quill and Skull. Veronica wil doorgaan met haar rumbusiness, ondanks dat haar vader dat probeert tegen te houden. Ze gaat samenwerken met de Cheryl om Maple Syrup aan het recept toe te voegen, zodat haar vader er geen patent op kan claimen.

Betty wil een stuk voor de schoolkrant schrijven over de rugbyfinale tussen Riverdale en Stonewall Prep. Tijdens voorbereidende interviews komt ze erachter dat het team van Stonewall erop uit is om mensen te verwonden. Ze wil Bret ermee confronteren. Kort erna wordt Monroe bij de gym aangevallen door mensen met een konijnenmasker, hetzelfde masker waarmee Bret Betty en Jughead eerder al eens liet schrikken.

Veronica wordt door Betty naar een feest van Stonewalls team gestuurd als als haar alterego Monica om een bekentenis uit Bret te krijgen over de aanval op Monroe. Jughead herkent haar als Veronica en de operatie mislukt. Archie gaat met de andere jongens naar Stonewall Prep om dat team aan te vallen als wraak. Monroe is geblesseerd en mag niet spelen, maar Frank Andrews geeft hem pillen zodat hij de pijn niet voelt. Uiteindelijk wint Stonewall alsnog.

Aflevering 11: Quiz Show

Jughead moet een nieuw boek schrijven met een schurk. Uiteindelijk moet hij een verhaal schrijven geïnspireerd op The Black Hood, iets waar Betty boos om wordt. Ze hebben ook ruzie omdat Jughead wel is aangenomen op Yale en zij niet. Charles zoekt uit waarom en komt erachter dat ze niet werd aangenomen omdat ze de dochter is van The Black Hood. Ze is boos en sloopt de grafsteen van haar vader.

Riverdale staat in de finale van de Quiz Shows tegen Stonewall Prep met als teamleider Bret. Betty laat Bret onderzoeken door Charles omdat ze hem niet vertrouwt. Vlak voor de finale begint, heeft Alice een cadeautje voor haar dochter: de antwoorden van de Quiz. Riverdale wint de Quiz, ondanks dat Betty de antwoorden niet gebruikte. Tijdens de wedstrijd kwam een recruiter van Yale voor Betty kijken. Mr. Honey vindt later het A4-tje met de antwoorden in Bettys kamer. De trofee gaat toch naar Stonewall Prep. Jughead denkt dat Bret erachter zit en daagt hem uit voor een duel.

Veronica en Cheryl testen hun nieuwe rum. Ze geven een feest, maar Hiram onderbreekt de boel. Ze willen het oude bordeel van Cheryls moeder opnieuw openen om een illegale club te starten en willen de La Bonne Nuit gebruiken als afleiding voor Hiram. Cheryls moeder wordt gedwongen om de manager te worden. Archies oom begint met zijn eerste werkdag, maar niet iedereen van het team is blij dat hij de vervanger is van Fred, met name Kevins vader. Mr. Keller beschuldigt Frank van het stelen van geld en er ontstaat een gevecht. Mr. Keller neemt ontslag. Frank zegt dat hij het geld gebruikt om te gokken om geld te krijgen voor de bonussen voor de crew. Archie geeft hem uiteindelijk toch nog een kans.

Aflevering 12: Men of Honor

Betty wordt voor een week geschorst en van de Blue and Gold afgehaald na haar “valsspelen” bij de Quiz. Ze wil haar oude Mr. Chipping-onderzoek voortzetten in de tussentijd. Ze praat met Moose. Hij zegt dat Bret een sekstape van hem heeft. Ze confronteert Bret ermee, maar hij zegt van niks te weten. Jughead en Bret gaan drie challenges aan. Tijdens de laatste challenge, zoeken Betty en Alice naar de sekstapes in de kelder van de school, maar ze worden betrapt. Jughead laat Bret bij de derde challenge winnen. Betty kon een tape van Donna naar buiten meenemen: het is geen sekstape, maar daarop is te zien dat ze vertelt over een affaire met een docent. Alleen deze docent is niet Mr. Chipping. Betty weet zeker dat ze loog over de reden van Mr. Chippings zelfmoord.

Een oude vriend van Frank, Ted, komt langs nadat een oorlogsmaatje van hun is overleden. Hij blijkt vermoord te zijn en Frank wordt daarvoor gebeld. Ted probeert Frank daarna ook te vermoorden. Archie stopt hem en Ted wordt gearresteerd. Frank gaat uiteindelijk weg, maar Ted ontsnapt en gaat achter Archie aan. Frank komt net op tijd terug, maar gaat daarna alsnog weg. Veronica gaat naar New York om met een vriendin, Katy, te praten en te shoppen. Hermione vertelt haar dat haar vader een spierziekte heeft. Ondertussen gaat Nick St. Clair naar de Maple Club. Cheryl herkent hem. Toni stopt drugs in zijn drankje en zorgt ervoor dat Fangs en Kevin een filmpje maken waarin ze hem kietelen. Daarna bedreigt ze hem, omdat hij Cheryl een keer drogeerde.

Aflevering 13: The Ides of March

Jughead wordt uit de studievereniging gezet en moet ineens het Baxtor Brothers boek af hebben voor vrijdag. Hij wordt ook nog eens beschuldigd van plagiaat voor het verhaal waarmee hij in Yale kwam. De laptop waarop zijn verhaal staat is echter gestolen. Betty en hij gaan op onderzoek uit en Jughead vindt in de la van DuPont een versie van zijn eerdere boek voor de Baxtor Brothers, alleen is het herschreven door al zijn klasgenoten.

Veronica kan niet goed omgaan met de diagnose van haar vader. Hiram gaat sporten bij de gym van Archie. Archie kan het niet bijhouden met school doordat hij voor de gym zorgt en zijn vaders bedrijf. Hij vraagt Mr. Keller terug, maar verkoopt het bedrijf toch niet. Veronicas halfzus wil naar de Maple Club, maar Toni herkent haar en licht Veronica in. De rumoorlog tussen haar en haar vader blijft doorgaan.

Bret bedreigt Jughead met zijn sextape. Jughead besluit Stonewall Prep te verlaten, maar gaat wel nog naar het feest van de school, The Ides of March. Archie en Veronica komen ook. Jughead en Bret gaan naar het bos om het een en ander af te bespreken. Donna gaat ook, maar Betty ziet haar. Donna zegt dat ze Evelyne Evernever sprak en nog een ander Magic Word weet van Betty. Archie en Veronica gaan later naar hun vrienden op zoek, maar ze vinden Betty met een bebloede steen in haar hand en Jughead dood op de grond.

Aflevering 14: How To Get Away With Murder

Betty, Veronica en Archie verbranden hun kleding van de Ides of Marchavond. Charles gaat hun daarna helpen om de moord op te lossen. Betty vermoedt dat de Stonies Jughead hebben vermoord. Veronica en Archie twijfelen echter of Betty wel of niet de moordenaar is. Donna en Bret vinden het opnameapparaatje dat Betty heeft gepland na haar laatste bezoek aan de school. FP komt erachter dat Jughead vermist is. Hij trackt zijn telefoon: die zit in de jas van Betty. Die schijnt in haar jas te zijn gepland toen ze tegen iemand aan liep in Stonewall Prep.

De steen die Betty in haar handen had is gevonden, maar Charles verwisselt de echte steen met een steen met nepbloed. Veronica’s universiteitsapplicatie wordt opnieuw bekeken doordat iemand haar universiteit vertelde dat ze een illegaal club runt. Ze denkt dat iemand van Stonewall Prep dit heeft verspreid. Via een hypnose van Charles komt Betty erachter dat Donna haar gedrogeerd heeft. Om te voorkomen dat de Stonies hen te slim af zijn, zet Betty een zoekactie op om Jugheads lichaam te vinden.

Aflevering 15: To Die For

Alice gaat een documentaire maken over Jugheads dood en Riverdale. FP gaat langs Donna en vindt Jugheads Quill and Skull-pin. Donna zegt bang te zijn voor Betty, omdat zij hem vermoord zou hebben. Betty en haar vrienden worden gearresteerd, maar snel weer vrijgelaten nadat het bloed op de gevonden steen geen echt bloed is, want de echte steen heeft Charles eerder verwisseld. FP stopt als sheriff.

Donna zegt dat ze Jonathan Jugheads en Betty’s bloed op de steen heeft zien smeren en is laaiend. Betty organiseert een begrafenis voor Jughead, die wordt verstoord door de Stonies. Hermosa komt erachter dat iedereen andere verhalen heeft verteld van die avond en dreigt dat aan de autoriteiten te vertellen als Veronica niet de waarheid vertelt. Archie en Betty zoenen en Cheryl stuurt dat de school rond. Alles, ook het stiekem afspreken in de bunker tussen Betty en Archie, is allemaal gepland om Donna gek te maken. Jughead blijkt nog te leven. Donna denkt te weten dat hij nog leeft maar Bret gelooft haar niet. Jonathan blijkt vermoord te zijn door Bret en Donna na die feestavond.

Aflevering 16: The Locked Room

Betty, Archie en Veronica vertellen aan hun familie dat Jughead nog leeft. Hij heeft zich al die tijd verscholen in de bunker. Jughead gaat vervolgens samen met Betty naar Stonewall Prep. Ze hebben het mysterie rondom de Baxtor Brothers boeken opgelost. Als iemand een BB-contract kreeg, raakte er in diezelfde week ook iemand vermist. Diegene die de perfecte moord op Jughead zou plegen zou het Baxtor Brothers contract krijgen. Iedereen van de school hielp maar Joan slaat uiteindelijk met de steen op zijn hoofd. Jonathan moest zijn pols checken, maar hij bleek dus niet dood te zijn.

DuPont zou zijn mede Quill and Skull-studenten hebben vermoord. Jugheads opa weet dat, doordat één van die studenten vlak voor zijn dood naar hem toekwam. DuPont springt uit het raam vlak voordat hij wordt gearresteerd. Joan, Bret en Donna worden verhoord. Bret moet zijn sextapes afgeven, nadat hij door FP en Jughead in elkaar wordt geslagen. Hermosa komt erachter dat Donna’s grootmoeder is vermoord door DuPont. Zij heeft nu het Baxtor Brothers contract gekregen. Betty wil dat ze dat opgeeft of ze lekt alles naar de kranten, wat Donna een motief zou geven voor de ‘moord’ op Jughead.

Aflevering 17: Wicked Little Town

Jughead probeert terug te gaan naar Riverdale High. De mysterieuze videobanden blijven komen en hij probeert ze te bekijken voor Charles. Betty betrapt hem en wordt boos, want ze wil juist zorgen dat hij zijn diploma krijgt en zich niet weer stort op het oplossen van een mysterie. Archie en Veronica krijgen ruzie omdat Archie niet heeft vertelt dat Hiram bij hem sport in plaats van naar de dokter gaat. Archie en Betty denken steeds terug aan hun nepkus voor Donna, maar kunnen het niet loslaten. Ze zoenen elkaar nu weer.

Kevin mag de musical Hedwig niet opvoeren voor de schoolvoorstelling en Mr. Honey probeert er alles aan te doen dat niemand een nummer van die musical gaat doen. La Bonne Nuit gaat de voorstelling nu hosten als Mr. Honey het cancelt. Bij dat optreden vormen de vier vrienden een band: The Archies.

Aflevering 18: Lynchian

Reggie wil ook bijverdienen met de kietelvideo’s die Fangs en Kevin maken. Hij wil een eigen bedrijf opstarten en Terry, hun baas, dumpen. Reggie zet een netwerk op nadat Kevin zegt dat hij stopt bij Terry. Die komt achter het bestaan van hun bedrijf en bedreigt Kevin dat ze een deel van de inkomsten aan hem moeten geven, maar dat doen ze niet. Een dag later moet de groep naar Mr. Honey en moeten ze de website offline halen. Archie en Betty hebben spijt van hun kus maar komen ook steeds dichter bij elkaar. Uiteindelijk vindt Betty dat ze ermee moeten stoppen.

Veronica en Cheryl bestormen de studentenmarkt met hun rum. Maar een concurrent, de Malloys, voelen zich bedreigd door deze nieuwe rum. Na hun eerste praatje met de meiden komen ze terug en slopen de boel. Veronica denkt dat het een actie is van haar vader is, maar dat is niet zo. Hiram gaat naar iemand van de Malloys, maar hij wordt flink afgeranseld. Cheryl wil hierdoor stoppen met de rumbusiness . Hiram schiet uiteindelijk de baas van Malloys dood, terwijl Veronica hem toch vertrouwt en hem mede-eigenaar maakt.

Jughead en Charles gaan samen werken om achter de persoon van de videobanden te komen. Jughead ziet Ethel op de beveiligingsbeelden van de sheriff en verdenkt haar maar laat het los. Charles doet dat niet en onderzoekt haar huis en vindt een videoband: de sekstape van Jughead en Betty. Ethel legt uit dat er een geheim gedeelte in een videotheek zit waar ze vaak naar toe gaat: The Scarlet Suite, waar veel foute videobanden liggen. Charles neemt ze in beslag. Mr. Honey gaat ook naar de Scarlet Suite, maar de eigenaar vertelt hem dat alles in beslag is genomen.

Aflevering 19: Killing Mr. Honey

Jughead werkt aan een verhaal voor z’n studie-applicatie over zijn vriendengroep die Mr. Honey vermoordt. Mr. Honey laat in het echte Riverdale het jaarboek van Betty ineens niet doorgaan. Als wraak plakken Reggie, Archie en Kevin hem vast aan zijn stoel. Hij is woest en cancelt hun prom. De vrienden uiten hun woede bij hun ouders die er voor zorgen dat prom toch doorgaat.

Betty en Charles gaan verder met de videobanden, wat steeds meer fictieve recreaties van moorden in Riverdale worden. Mr. Honey krijgt een videoband waarin de gehele school wordt gefilmd en uit veiligheidsoverwegingen cancelt hij prom alsnog. Betty vertrouwt de band niet en ziet tijdens het kijken een reflectie van een man in de video: Mr. Honey zelf. Ze confronteren hem ermee en neemt hij ontslag: hij gaat naar Stonewall Prep.

Betty en Jughead krijgen een band waarop het huis staat waarin Hermione sheriff Minetta doodschoot na hun affaire. Ze besluiten naar het huis toe te gaan. Er staat een apparaat klaar voor het afspelen van een videoband. Op de band is te zien dat mensen verkleed als de groep vrienden Mr. Honey vermoorden.

Check hier de trailer van de laatste aflevering van seizoen 4:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie