Samenvatting Riverdale seizoen 3
Dit is de samenvatting van Riverdale seizoen 3. In dit seizoen komen we meer te weten over The Farm, wat volgens Betty een cult is. Ze doet er alles aan om haar moeder er weg te krijgen, omdat The Farm steeds meer leden krijgt. We maken kennis met Gladys Jones, de moeder van Jughead, die een grote invloed krijgt in Riverdale. Het stadje is ook in de ban van het spel Gryphons en Gargoyles, wat veel doden en mysteries met zich mee brengt.

Lees hier de samenvattingen van seizoen 1 en seizoen 2.  en seizoen 4 deel 1 en 2.

Jughead Jones Riverdale Beanie

Aflevering 1: Labor Day

Archie’s rechtszaak voor de moord op Cassidy Bullock gaat van start. Archie krijgt een Serpent-tattoo van FP om hem in de gevangenis te beschermen. Veronica is boos op haar vader omdat hij Archie een moord in de schoenen schuift omdat hij Archie niet meer mag. Archie probeert het met Veronica uit te maken, maar ze weigert. Archie pleit uiteindelijk schuldig voor de moord op Cassidy en wordt gelijk overgebracht naar het Leopold and Loeb Juvenile Detention Center.

Hot Dog, de mascotte van The Serpents, is ontvoerd door The Ghoullies. Betty en Jughead vinden hem en het loopt bijna uit de hand tussen hen en The Serpents. Dilton en Ben spelen een spel in Pop’s en ze raken er geobsedeerd door. Jughead komt thuis en ziet een papiertje van Dilton liggen met een schedel erop getekend dat hem leidt naar Fox Forest. Hij vindt Dilton en Ben in hun onderbroek, die knielen voor een altaar met runen in haar rug. Ben kokhalst en er komt groen spuug uit zijn mond.

Alice Cooper is helemaal ‘into The Farm’ geworden nadat haar man een seriemoordenaar bleek te zijn. Betty komt thuis en vindt haar moeder en Polly in de tuin met een kampvuur. Ze houden de tweeling van Polly boven het vuur en laten ze los. De baby’s vallen niet in het vuur, maar blijven erboven zweven. Betty krijgt een aanval en valt op de grond.

South Side Serpents T-shirt Riverdale Vrouwen

Aflevering 2: Fortune and Men’s Eyes

Archie leert in de jeugddetentie Mad Dog kennen, een gevangene met wat privileges. Archie moet zich bewijzen als Serpent, omdat Joaquin hem herkent en weet dat hij geen echte Serpent is. Archie weigert en wordt later in elkaar geslagen. Veronica en haar Vixens geven een optreden net buiten de gevangenis waar Archie zit. Midden in hun optreden komt Hiram langs en hij laat de baas van de gevangenis weten dat zijn dochter Archie niet mag bezoeken. In de gevangenis ontstaan er rellen, georganiseerd door de bewakers. Archie ziet dat Mad Dog weg wordt gehaald. Later komt de baas van de gevangenis naar hem toe en vertelt hij Archie dat hij de ‘nieuwe Mad Dog’ gaat worden.

Dilton is overleden en Ben ligt in een coma. Er hangt een soort talisman aan de deur van Bens kamer. Hij blijkt van Ethel te zijn want Ben is haar vriend. Ze spelen al heel lang het spel Gryphons en Gargoyles. Jughead en Betty spreken met Ethel af in een ondergrondse bunker en The Gargoyle King laat zich ook zien. Hiram, Penelope, Alice, FP, Fred, Sierra en Tom praten over wat er met Dilton en Ben is gebeurd. Ben ontwaakt uit zijn coma en springt uit het raam van zijn kamer. Evelyn, de dochter van Edgar van The Farm, komt aan op school.

Aflevering 3: As Above, So Below

Jughead gaat G&G spelen met Ethel om zo meer over het spel te weten te komen. Ze moeten een munt gooien en uit twee bekers kiezen: een zonder vergif en een met. Jughead drinkt die zonder gif en krijgt na een kus van Ethel de handleiding van het spel. FP en Alice komen erachter dat hun kinderen G&G spelen en gooien de handleiding van het spel in het vuur. De volgende dag heeft iedereen op Riverdale High een exemplaar in zijn kluisje liggen.

Veronica opent haar speakeasy La Bonne Nuit in de kelder van Pop’s. Penny van The Ghoullies vraagt of zij Veronica mogen beschermen, maar ze weigert. In iedere doos die Veronica naar binnen brengt voor de opening blijkt jingle-jangle te zitten. Samen met Toni en Cheryl komt ze erachter dat er een drugslab zit in de White Wyrm. Warden Norton haalt Archie uit zijn cel en brengt hem naar The Pit, waar illegale bokswedstrijden worden gehouden tussen de gevangenen. Archie wint zijn wedstrijd gemakkelijk, maar moet er volgens Norton wel een show van maken. Intussen plant Archie zijn ontsnapping.

Riverdale Vintage Poster Stickers

Aflevering 4: The Midnight Club

Burgemeester Hermione verbiedt G&G. Betty krijgt via Dr. Curdle Jr. een document in handen waarin staat dat er vroeger ook iemand was overleden met blauwe lippen. Alice legt haar dochter uit hoe G&G er in haar tijd ook was. Alle ouders van de groep kinderen (Betty, Jughead, Archie enzovoorts) kwamen in een nablijfgroep terecht. Hermione (gespeeld door Veronica) vindt een kopie van het boek van Gryphons en Gargoyles in de la van de docent. Ze besluiten het met de hele groep te spelen. Ze worden de Midnight Club en spelen het spel ’s nachts op school.

De groep wordt uitgenodigd voor een spelavond door de Gargoyle King. Hiram brengt fizzle rocks mee en iedereen behalve Alice wordt high. Alice moet overgeven door haar zwangerschap. Als ze uit de wc komt staan er twee bekers en een munt met erboven de tekst ‘Flip For Your Fate’. Ze doet het niet en loopt de gang op waar ze de Gargoyle King ziet. Kort erna ziet ze Principal Featherhead lopen. De dag erna wordt hij dood met blauwe lippen aangetroffen in een kast. Betty belooft haar moeder het spel niet te spelen, maar wel te onderzoeken.

Aflevering 5: The Great Escape

Jughead vertelt Betty dat G&G en Riverdale aan elkaar gelijk zijn. Archie en Joaquin proberen over het hek van de gevangenis te klimmen, maar dat mislukt. Archie wordt als straf gebrandmerkt door Warden Norton. Veronica vraagt aan Elio, de zoon van een zakenpartner van Hiram, of zij bij een wedstrijd van The Pit kan zijn. Ze ziet Archie backstage en ze besluiten een ontsnappingsplan te maken.

Veronica, Betty, Josie, Reggie en Kevin vormen het ontsnappingsteam voor Archie. Vlak voor het gevecht wordt Archie neergestoken door Joaquin, die dat in opdracht van Warden Norton moest doen. Hij moet tegen Mad Dog vechten en probeert hem te overtuigen ook te ontsnappen. Hiram herkent Veronica en ze moeten ineens snel in actie komen. Mad Dog past niet door het gat van het zwembad, maar houdt de bewakers tegen. Na het gevecht drinkt Warden Norton van een beker met gif en wordt hij dood aangetroffen met de G&G-kaarten ‘Red Paladin’ en ‘Kill the Red Paladin’ op zijn bureau.

Aflevering 6: Manhunter

Archie verstopt zich in de bunker van Dilton en Ben. Veronica duikt ondertussen in de rechtszaak van Archie en komt erachter dat er gesjoemeld is met het bewijs. Archie wil zijn naam zuiveren en gaat met Kevin naar een plek bij Shadow Lake waar een aantal getuigen zitten. Als ze daar aankomen zijn ze allemaal dood, op 1 na maar die overleed later alsnog. Hiram wil Archie kapot maken, dus gaat Archie weg uit Riverdale en maakt hij het uit met Veronica.

Betty zorgt dat alle volwassenen van Riverdale naar La Bonne Nuit komen om hen te beschuldigen. Ze denkt dat zij allen weten wie de echte Gargoyle King is, omdat Warden Norton vroeger werkte op Riverdale High. Penelope beschuldigt de vader van Dilton, Daryl Doiley, van het doden van Principal Featherhead. Hij pleegde volgens haar zelfmoord met het gif van G&G, omdat hij verliefd was op haar maar zij hem afwees. Uiteindelijk blijkt hij dood te zijn gegaan aan oleander, wat Penelope al jarenlang verbouwt.

Betty komt thuis en de Gargoyle King staat in haar woonkamer. Ze vlucht met haar moeder naar haar kamer. Daar staat de grafsteen van Daryl Doiley: zijn naam is doorgekrast en de namen van Alice en Betty staan eronder. Alice vlucht naar The Farm, maar Betty gaat niet met haar mee. Alice brengt haar naar de Sisters of Quiet Mercy zodat ze toch veilig is. Tijdens haar eerste groepssessie ziet ze dat iedereen de Gargoyle King tekent. Jughead komt erachter dat er een Gargoyle Gang is. Joaquin vertelt Jughead en The Serpents wat hij weet. Het symbool wat op Archie staat betekent Opofferen, dus hij is ‘marked for death’. Na dit gesprek wordt Joaquin vermoord en gebrandmerkt met hetzelfde symbool als op Archie’s rug.

Aflevering 7: The Man in Black

Jughead is met Archie op de vlucht voor Hiram Lodge. Ze ontmoeten Laurie Lake en haar zusje op een boerderij. Alle mannen zijn weg, omdat ze een baan bij de rivier hebben. Archie en Jughead verblijven tijdelijk in hun schuur. Jughead gaat naar een verlaten dorpje vlakbij de boerderij van Laurie. Overal is de Gargoyle King getekend. Hij komt een aantal kinderen tegen die hem uitleggen dat de mannen in een gevangeniswerken, wat tevens ook een drugslab is voor fizzle rocks. Jughead weet wat er mis is en haast zich naar de boerderij waar Hiram net aankomt. Archie is bewusteloos geslagen en is vastgebonden in de schuur. Jughead krijgt zijn vriend los en ze vluchten naar de moeder van Jughead.

Veronica organiseert een pokeravond in La Bonne Nuit met Elio om wat meer omzet te krijgen. Haar vader waarschuwt haar voor Elio en ze huurt een dealer die zorgt dat zij wint. Sheriff Manetta is vermist en later wordt zijn lijk aangetroffen zonder hoofd en handen. Betty zit nog steeds in de Sisters of Quiet Mercy. Ze krijgt snoepjes (fizzle rocks) van de zusters. Later ziet ze Claudius Blossom en Hiram zakendoen met de zusters. Via Ethel komt ze te weten dat de Gargoyle King in het gesticht zit en je hem ontmoet als je je misdraagt. Betty probeert te ontsnappen via de route waarmee ze Cheryl er weghaalden, maar de deur is er niet meer. Ze wordt opgewacht door Ethel en de zusters en ze krijgt een flinke hoeveelheid fizzle rocks. Ook wordt ze opgesloten in de Gargoyle Kings kamer.

Aflevering 8: Outbreak

Archie en Jughead komen aan in Toledo bij Gladys en Jellybean. Alle River Vixens krijgen een aanval op Riverdale High. Penny komt naar Toledo en wil Archie doden. Jelleybean redt hem en Gladys verwond Penny ernstig. Archie hoort dat Gladys vertelt dat Hiram een bounty op zijn hoofd en iedereen die hem helpt heeft gezet. Archie overtuigt Jughead om terug te gaan naar Riverdale zodat hij geen gevaar loopt. Hij gaat met Fred en FP mee, die hem eerder kwamen zoeken. Archie verft zijn haar zwart en gaat met zijn hond, Vegas, naar een bos wat grenst aan Canada.

Veronica komt erachter dat fizzle rocks door haar vader en de nieuwe gang, de Gargoyles, wordt gemaakt. Betty probeert meer te weten te komen over de connectie met de Sisters of Quiet Mercy en G&G. Ze sluit Ethel op in The Kings kamer. Als ze later terugkomt zijn de drugs uitgewerkt en ziet Ethel dat The King gewoon een standbeeld is en dat ze gemanipuleerd is door de zusters. Betty en Ethel binden Sister Woodhouse vast in de Gargoyle Kings kamer. Ze vertelt hen dat G&G hier is ontstaan. Ethel en Betty ontsnappen samen met de andere kinderen uit het tehuis. Hiram heeft van Riverdale een quarantaine gemaakt. Ondertussen proost hij in zijn kantoor met de Gargoyle King.

Aflevering 9: No Exit

Archie wordt in het bos aangevallen door een beer en raakt ernstig gewond. De quarantaine is inmiddels opgeheven. Reggie wordt tijdens het halen van bier over de grens aangevallen door leden van de Gargoyle gang, die voor Hiram werken. Ze eisen 10 procent van de winst van La Bonne Nuit in ruil voor bescherming. Ze gaat akkoord, maar vervalst haar administratie. Hiram komt erachter dat Veronica’s administratie niet klopt en laat een Gargoyle langs gaan bij Josie. Veronica betaalt voortaan The Serpents om haar te beschermen.

De kinderen uit de Sisters of Quiet Mercy verblijven in Betty’s huis. Ze komt erachter dat een aantal van hen fizzle rocks bij zich hebben en dat ze het krijgen van een Serpent. Later blijkt dat Fangs hun dealer is. The Farm haalt de kinderen op. Betty komt erachter dat iemand de zusters heeft vrijgelaten en ze allemaal verdwenen zijn. Ze gaat naar de Sisters of Quiet Mercy en vindt de zusters geknield met blauwe lippen in de The Kings kamer. Cheryl en Toni stelen een Glamergé ei uit het de kamer van Hiram Lodge. Jughead komt achter de misdaden van Cheryl, Toni en Fangs en ze moeten alle drie hun Serpent jacket inleveren.

Aflevering 10: The Stranger

Archie overleeft de aanval van de beer en keert terug naar Riverdale. Hij is alleen niet meer zichzelf. Betty komt erachter dat haar moeder al haar geld aan The Farm heeft gegeven. Betty gaat langs haar vader in de gevangenis om zijn handtekening te krijgen om te bewijzen dat haar moeder die van haar man heeft vervalst. Tijdens haar bezoek leert ze meer over G&G en dat haar vader de originele Gargoyle King was.

Via een tip van Fangs gaan FP, Jughead en The Serpents naar een ceremonie van de Gargoyles in het bos. Ze vangen en ontmaskeren de Gargoyle King: het blijkt Tall Boy te zijn en ze sluiten hem op de in de bunker. Ze willen Hiram naar The King toe lokken om te zien of hij Archie wil grijpen. Claudius Blossom komt opdagen en FP pleegt een burgerarrest. Later wordt Claudius dood in zijn cel gevonden. Hiram wordt in zijn borst geschoten in zijn kamer. Fangs en Sweet Pea moeten op Tall Boy letten, die probeer te ontsnappen. Tijdens hun poging hem tegen te houden vermoorden ze hem per ongeluk. FP wordt de nieuwe sheriff van Riverdale.

Aflevering 11: The Red Dahlia

Veronica gaat naar Jughead en betaalt hem om de schutter van haar vader te vinden. Jughead bespioneert Hermione en ziet dat ze in bed ligt met Sheriff Minetta, die toch blijkt te leven. Ze willen FP erin luizen. Jughead waarschuwt zijn vader die bekend dat hij Hiram neer heeft geschoten in opdracht van Hermione. Veronica komt erachter dat haar moeder de drugs van haar vader wil verkopen. Ze geeft Reggie de opdracht om het lab te vernietigen. Hermione is in paniek als ze hoort dat de drugs weg zijn, omdat haar koper al heeft betaald en zij het geld heeft gebruikt. Jughead confronteert haar met de moordpoging op Hiram. Ze legt alles aan hem uit, maar Hiram komt het niet te weten. Ze schiet Minetta uiteindelijk neer.

Betty en hij gaan op onderzoek uit in de Five Seasons en lopen tegen he bordeel van Penelope aan. Dr. Curdle Jr. doet een autopsie op het lichaam van Clifford Blossom. In zijn bloed blijkt ook een vorm van vergif te zitten, net als met alle mysterieuze moorden. Archie is nog steeds in de war en gaat met een pistool naar de kamer van Hiram. Voordat hij kan schieten ziet hij een gemaskerd persoon in de kamer. Archie schiet hem neer. Hiram belooft niet meer achter hem aan te zitten omdat hij zijn leven heeft gered.

Aflevering 12: Bizarrodale

Sierra McCoy en Tom Keller gaan trouwen. Ze krijgen een brief van de Gargoyle King. Ze moeten samen met de andere leden van de Midnight Club Ascension Night afmaken. FP legt uit dat Tall Boy niet de echte Gargoyle King is, maar het gebruikte om drugs te verkopen. De brief was bedoeld als afleiding, want Kevin en Moose worden ontvoerd door de Gargoyle Gang. Ze gaan naar de King, die Marcus Mason blijkt te zijn. Moose gaat weg uit Riverdale en weg bij zijn vader.

Cheryl is boos dat ze niet naar de universiteit mag die ze wil, omdat haar moeder daar een stokje voor steekt. Cheryl geeft Toni haar eigen gang, The Pretty Poisons. Reggie en Veronica overvallen een bank om te zorgen dat de koper van de drugs van Hiram zijn of haar geld terugkrijgt. Het geld zit onder de blauwe verf, dus de overval is mislukt. Ze komen erachter dat Gladys Jones, de moeder van Jughead, de koper van Hirams drugs is. Archie en Josie zoenen.

Aflevering 13: Requiem for a Welterweight

Veronica gaat met Gladys samenwerken om te zorgen dat Hiram uit de drugswereld gaat. De Gargoyle Gang (voorheen The Ghoullies) horen nu bij Gladys. Archie begint weer met boksen en Tom Keller wordt zijn trainer. Jughead vraagt Toni terug bij The Serpents, maar ze weigert. De Poisons slaan Sweet Pea en Fangs in elkaar in opdracht van Cheryl. Toni en Cheryl hebben ruzie om van wie The Pretty Poisons eigenlijk is.

Kevin denkt erover na om bij The Farm te gaan, omdat hij zich alleen voelt. Alice wordt gedoopt bij The Farm. Betty komt erachter dat de zus van iemand die ontsnapte uit The Farm doodging tijdens de doopceremonie. Alice raakt bewusteloos en Betty wekt haar weer tot leven. Ze voelt zich herboren en blijft juist bij The Farm. De vrouw die Betty sprak is spoorloos verdwenen.

Aflevering 14: Fire Walk With Me

Archie vindt tijdens het schoonmaken van de gym een jongen genaamd Ricky die slaapt in de sportschool. Hij heeft hetzelfde brandmerk als Archie. Ricky moet later vluchten voor de Gargoyle Gang, omdat ze hem gevangenhielden en hem terug willen. Hij blijkt het broertje van Joaquin te zijn. Ricky steekt Archie neer met een mes en hij vlucht weg als Fred thuiskomt. Ricky blijkt zichzelf gebrandmerkt te hebben om zo G&G te mogen spelen van de Gargoyle Gang.

Alice wil hun huis verkopen zodat ze bij The Farm kan wonen samen met Betty. Betty probeert er alles aan te doen zodat dat het niet gebeurt, dus steekt ze haar huis in de brand. Betty wil een verhaal publiceren over de rituelen van The Farm, maar ze dreigen iedereen te vertellen over de man die Alice vermoorde. Kevin hoort nu bij The Farm.

Veronica maakt van haar La Bonne Nuit een geheim casino, zodat ze meer geld kan verdienen om haar vader en Gladys af te betalen. De Gargoyle Gang en The Serpents moeten samengaan, maar dat loopt niet vlekkeloos. Kurtz gooit Fangs van de trap op school en Jughead en Sweet Pea vangen hem op zodat hij niet doodvalt. FP zorgt ervoor dat The Serpents nu namens de sheriff van Riverdale werken. Kurtz doet als enige niet mee.

Aflevering 15: American Dream

Gladys blijkt de koper te zijn van Betty’s huis. Jughead komt erachter dat Gladys in de drugshandel van Riverdale zit. Cheryl is jaloers omdat Toni meer tijd doorbrengt met de Poisons dan met haar. Reggie wil niet meer het hulpje en hook-up zijn van Veronica. Wel zorgt ze ervoor dat Reggie zijn auto terugkrijgt.

Archie komt erachter dat Hiram kaarten van G&G heeft uitgedeeld om zo Archie te laten vermoorden. Hiram geeft hem een lijst van de mensen aan wie hij ze heeft gegeven. Jughead en Archie besluiten de spelers een quest te laten doen: ze mogen 1 tegen 1 boksen met Archie. Als Archie wint is het spel klaar. Archie krijgt hierna van Hiram zijn eigen boksschool.

Aflevering 16: Big Fun

De leerlingen spelen Heather: The Musical, over geweld en zelfmoord. Evelyn wordt de co-director en Toni de choreograaf. Betty denkt de Evelyn de musical gebruikt om meer leerlingen naar The Farm te halen. Cheryl en Toni botsen continu tijdens het repeteren. Veronica haar ouders gaan scheiden. Cheryl wil dat Toni vertrekt van Riverdale High, omdat zij er de baas is.

Jughead en zijn Serpents zijn op zoek naar Jugheads oude trailer. Hij vermoedt dat zijn moeder daar de drugs maakt. Betty en hij zetten de trailer in brand. Betty verstopt zich bij een geheime meeting van The Farm en ze ziet dat Kevin en Fangs zoenen. Ze gaat naar Principal Weatherbee, die ook bij de The Farm blijkt te horen. Archie en Josie zijn officieel en Cheryl en Toni zijn weer samen. Als het slotnummer klinkt maken we kennis met Evelyns vader: Edgar Evernever.

Aflevering 17: “The Raid”

Betty en Veronica gaan naar een open huis van The Farm. Tijdens een rondleiding van Kevin komen ze erachter dat er een ruimte is waar de interviewtapes liggen. Betty wil dat Cheryl undercover gaat bij The Farm. Ze zorgt dat Cheryl een microfoon draagt. Edgar overtuigt haar lid te worden van The Farm en ze werkt dus niet meer voor Betty. Ze vertelt Betty dat ze haar dode broer Jason kan zien. Betty vraagt aan haar moeder of ze bij The Farm zit omdat ze Charles kan zien.

Veronica helpt Archie door te voorkomen dat Mad Dog en andere gevangenen worden over geplaatst naar Hirams gevangenis. Ze verblijven in Archies sportschool. Mad Dog komt erachter dat zijn familie woont in het pand waar de Gargoyles hun drugs maken. Samen met Jughead en The Serpents gaan ze naar het pand om de Gargoyles uit te schakelen. Jughead vindt Kurtz en ze springen uit het raam. Kurtz komt weg en Baby Teeth is spoorloos. Later vinden ze hem, maar hij is dood. Veronica wil dat haar ouders samenblijven, ook omdat hun vijanden anders zien dat ze zwak zijn. Ze legt twee doden vissen op het bureau van haar moeder om haar te overtuigen dat zij en haar vader een publieke vertoning moeten maken.

Aflevering 18: Jawbreaker

Archie doet mee aan Elio’s bokstoernooi om Baby Teeth te eren. Archie bokst weer tegen Randy Ronson. Via Mad Dog hoort hij dat Randy drugs krijgt van Elio. Archie vindt de game en vlak erna begint Elio te schuimbekken en gaat hij out. Meerdere klanten van Kurtz raken de weg kwijt en gaan schuimbekken door slechte fizzle rocks. Jughead en FP lokken Kurtz naar het bokstoernooi van Archie en arresteren hem daar. Jellybean wordt tijdens die arrestatie ontvoerd en ziet ze de Gargoyle King.

Betty heeft een gesprek met Edgar om meer over hem en The Farm te weten te komen. Ze neemt haar moeder mee naar een nep graf van Charles om haar echt te laten zien dat hij dood is. Ze gelooft haar niet dus bindt ze haar moeder vast in Diltons bunker. Uiteindelijk brengt ze Alice terug naar The Farm en vraagt ze haar vader of hij de scheidingspapieren wil tekenen. Betty zorgt ervoor dat Toni voor haar gaat spioneren bij The Farm, omdat Cheryl is overgelopen.

Aflevering 19: Fear the Reaper

Randy Ronson is overleden na het gevecht met Archie. Archie wordt gepakt met drugs die niet van hem zijn, maar Veronica haalt hem uit de cel. Hij voelt zich schuldig voor Randy’s dood, dus geeft hij zijn prijzengeld aan de familie. Josie gaat op tour met haar vader. Elio en Hiram hebben een meeting in de sauna en daaruit blijkt dat Hiram weer achter Archie aan wil.

Kurtz ontvoert Jellybean en Jugheads moeder FP en hij moeten een quest uitvoeren met G&G om haar terug te krijgen. Ze moeten een overval plegen op Pop’s waarbij FP gewond raakt en in de cel moet. Penny Peabody is ook weer terug en zij en Jugheads moeder moeten een gevecht aan gaan. Ze raakt gewond en moet naar het ziekenhuis. Jughead blijft over en moet kiezen tussen 2 deuren om zijn zusje terug te krijgen. In geen van beide zit zijn zusje. Uiteindelijk vindt hij haar thuis aan. Kurtz wordt dood aangetroffen.

Betty komt erachter dat Evelyn niet de dochter van Edgar is, maar zijn vrouw en dat ze doet alsof ze 17 is. Toni vertelt Betty dat haar moeder met Edgar gaat trouwen en dat hij de voogdij over de kinderen van Polly krijgt. Ze weet via Penelope 1 kind weg te krijgen. Betty’s vader wordt met andere gevangenen overgeplaatst naar de gevangenis van Hiram Lodge. Er is een ongeluk een geen van de gevangen overleeft het.

Aflevering 20: Prom Night

Betty gelooft dat haar vader is ontsnapt bij het ongeluk. Ze laat een onderzoek doen door Dr. Curdle Jr. en uit de DNA blijkt dat haar vader toch dood is. FP en Jughead doen naar het autokerkhof waar Kurtz is vermoord. Jughead vindt een boek over G&G. Hij en Betty zoeken de tatoeëerder van de G&G-symbolen op de rug van Kurtz. Betty vermoedt dat Edgar de Gargoyle King is, maar hij heeft geen tattoos op zijn rug.

Archies moeder is in Riverdale omdat Fred weg is en wil eigenlijk niet dat hij mee doet aan een bokstoernooi en prof gaat worden. Toch stemt ze er mee in. Betty en Jughead willen De King proberen te vangen op prom. Betty krijgt een brief van The King en moet alleen naar de school komen. Ze ziet The King maar ook The Black Hood. Die laatste heeft nog maar 1 hand en ze weet dat het haar vader is. Betty gaat naar The Farm om haar moeder te waarschuwen voor hem. Ze is zo bang dat ze besluit bij The Farm te blijven.

Aflevering 21: The Dark Secret of Harvest House

Veronica komt erachter dat La Bonne Nuit helemaal niet van haar is, maar haar vader. Ze wil zorgen dat hij terug de gevangenis in gaat en verzint een list. Archie gaat met Hiram boksen en daar wordt veel gegokt. Zowel het gokken als de wedstrijd zijn illegaal. Hiram wordt gearresteerd door de FBI en de sheriff van Riverdale.

Alice vertelt Betty dat ze seriemoordenaar genen heeft en Betty moet onder behandeling bij The Farm. Ze komt erachter dat ze gehypnotiseerd wordt. Betty ziet dat Kevin een groot litteken op zijn rug heeft. Als Evelyn haar vertelt dat haar nieren niet goed werken, vermoedt Betty Edgar organen uit zijn kinderen haalt voor een donatieprogramma. Ze vindt een koeling vol met organen en laat er 1 aan Cheryl zien. Toni zou nu geopereerd worden, dus ze proberen te ontsnappen met Toni, Kevin en Fangs. Die laatste twee vinden dat Betty onzin praat dus houden haar tegen. Cheryl laat Toni ontsnappen en blijft achter.

Jughead zoekt Ricky op, omdat hij erachter is gekomen dat de brief aan Betty van hem kwam. Ricky geeft de Lost Boys de opdracht hem te vermoorde. Jughead vlucht naar de bunker en vindt daar Ethel. Ze denkt dat de King haar wil vermoorden. Ze gaan samen op zoek naar de jongste Lost Boy en zien ook The Black Hood. Ethel vertelt Jughead wie de Gargoyle King is: Jason Blossom. Jughead gaat naar zijn graf en graaft zijn kist op: die is leeg.

Aflevering 22: Survive the Night

Deel 1

Cheryl probeert Fangs en Kevin te overtuigen dat The Farm een illegale orgaanbank is, maar ze zijn te veel bezig met de Ascension, het opstijgen. Cheryl vindt haar dode broer in een rolstoel. Evelyn en Edgar zijn heel nerveus, omdat ze weten dat Toni is ontsnapt en alles weet. Alice begint aan The Farm te twijfelen. Alice geeft de laatste tweeling aan Cheryl en laat ze ontsnappen.

Toni klopt aan bij Penelope voor hulp nadat ze bij The Farm is weggevlucht. Penelope vergiftigt haar en gaat naar The Farm om organen te kopen. Ze blijkt Betty te kopen. Jughead, Betty, Veronica en Archie krijgen allemaal een quest-uitnodiging bij Penelope. The Black Hood, Betty’s vader, en The Gargoyle King, Chic met rood haar, zijn er ook. De vier moeten door het bos lopen en testen doen om hun ware aard te laten zien. De opdracht is geslaagd als ze het overleven.

Archie moet tegen een enorme man vechten: the last man standing wint en dat is Archie. Veronica moet spin the bottle spelen met Betty: van de zes bekers is er 1 vergiftigd. Betty moet de laatste pakken, maar Veronica drinkt hem snel voordat ze hem kan pakken. Penelope zegt dat Veronica haar opdracht heeft voltooid. Maar in iedere beker zat gif, dus ze moeten de opdrachten snel afmaken om het tegengif te krijgen.

Deel 2

Jughead moet voor zijn opdracht tegen Chic vechten en hij wint. Betty moet haar vader doodschieten om het tegengif te krijgen. Ze schiet expres mis. Penelope vindt de opdracht niet geslaagd en schiet vervolgens zelf Hal dood. Penelope geeft de Gargoyles opdracht hen te doden, maar ze worden gered door The Poisions en The Serpents.

Ze racen naar de The Farm en treffen alleen Kevin aan: hij vertelt hen dat iedereen is opgestegen en ze ze nooit meer zullen zien. Hermoine wordt gearresteerd voor de moordpoging op Hiram. Hiram zit in zijn eigen gevangenis vast en maakt plannen voor zijn dochter. Alice bleek een informant voor de FBI te zijn om The Farm op te doeken. De FBI-agent die dat Betty en Jughead komt vertellen blijkt hun broer te zijn, Charles. Iedereen van The Farm en de Gargoyles met Penelope zijn weg. Chic zit in de gevangenis.

De aflevering eindigt met een vooruitblik: Betty, Veronica en Archie staan half naakt bij een kampvuur. Ze zitten onder het bloed. Betty zegt dat ze hun kleding moeten verbranden en door moeten gaan met hun leven. Dat is de enige manier waarop ze ermee weg komen.

Bekijk hier de trailer van seizoen 3 van Riverdale:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie