Samenvatting seizoen 1 Riverdale
Lees de samenvatting van het eerste seizoen van Riverdale, een Amerikaanse dramaserie die op Netflix te bekijken is. De serie is gebaseerd op personages uit de Archie Comics. Het eerste seizoen omvat 13 afleveringen en gaat over de vriendschap van vier middelbare scholieren: KJ Apa in de rol van Archie Andrews; Lili Reinhart als Betty Cooper, Camila Mendes als Veronica Lodge, en Cole Sprouse als Jughead Jones.

Na de dood van een van de rijke en populaire Blossom-tweelingen op feestdag 4 juli, gaat het kleine dorp op onderzoek uit naar de moord. Wie heeft Jason vermoord en wat voor geheimen zijn er nog meer in Riverdale? Het eerste seizoen eindigt met veel vragen.

Hierna volgt een samenvatting per aflevering van het eerste seizoen van Riverdale.

Aflevering 1: The River’s Edgde

Aan het begin van het nieuwe schooljaar rouwt het kleine dorp Riverdale nog steeds om de tragische verdrinking van middelbare scholier Jason Blossom op de nationale feestdag 4 juli. Archie besluit om zich te richten op zijn muziekcarrière. Betty Cooper, het typische buurmeisje, heeft zo haar eigen geheim: ze is stiekem verliefd op Archie.

Veronica Lodge arriveert in Riverdale en trekt onmiddellijk de aandacht van Archie. Betty en Veronica worden snel vrienden, wat voor problemen kan zorgen omdat ze allebei gevoelens voor Archie hebben.
Archie’s voormalige beste vriend, Jughead Jones, begint met het schrijven van een boek over de gebeurtenissen van afgelopen zomer, inclusief wat er tussen hemzelf en Archie is gebeurd. Kevin Keller en Moose Mason ontdekken bij de rivier het lichaam van Jason. Het is duidelijk te zien dat hij is omgekomen door een schot in zijn hoofd.Aflevering 2: Touch of Evil

Veronica’s kus met Archie legt spanning in zijn relatie met haar en Betty. Miss Grundy dringt erop aan dat hij niemand vertelt over het horen van een schot dat Jason zou kunnen hebben vermoord. Jughead confronteert Archie die hij per ongeluk hand in hand heeft gezien met mevrouw Grundy. Jason blijkt een week later dan op 4 juli te zijn vermoord.

Aflevering 3: Body Double

Hoofdcheerleader Cheryl bekent dat ze Jason heeft geholpen zijn dood in scène te zetten. Betty zet de schoolkrant op en stuurt Jughead om de Adventure Scouts te interviewen, die Cheryl bij Sweet Water River hebben aangetroffen na de dood van Jason. Jughead komt erachter dat het schot dat werd gehoord op 4 juli van een van de scouts afkomt, Dilton Doile, tijdens een training. Betty en Veronica drogeren en martelen Chuck tot hij zijn excuses aanbiedt voor het slutshamen van Veronica.

Aflevering 4: The Last Picture Show

Veronica eist antwoorden van Hermione nadat ze erachter is gekomen dat ze met een gangsterlid heeft gesproken. Sheriff Keller ontdekt dat al zijn bewijs over Jasons dood is gestolen. Jughead komt erachter dat zijn vader de gangleider is van de Serpents.

South Side Serpents T-shirt Riverdale Vrouwen

Aflevering 5: Heart of Darkness

Jughead gaat samen met Betty op onderzoek uit in het huis van Cheryl. Ze ontmoeten de dementerende oma van Cheryl, die denkt dat Betty Polly is en vertelt dat ze met Jason verloofd is. Hermione vindt een doos met een slang erin, een waarschuwing van de Serpents. Betty komt erachter dat haar familie de Blossoms haat sinds hun grootouder de grootvader Cooper heeft vermoord.

Aflevering 6: Faster, Pussycats! Kill! Kill!

Polly blijkt gevangen te zitten in een huis voor probleemjongeren zonder te weten dat Jason is overleden en ze blijkt ook zeven maanden zwanger te zijn. Betty en Jughead zoenen elkaar voor het eerst. Daarna ontdekken ze samen een auto verstopt in het bos met drugs en Jasons spullen. Een onbekende steekt de auto vervolgens in brand en vernietigt al het bewijs voordat de politie arriveert.

Aflevering 7: In a Lonely Place

Betty vindt Polly op haar zolder. F.P. vertelt dat hij – na een baan aangeboden te hebben gekregen bij Fred – samen met Fred de eigenaar werd van Andrews Construction, maar dat Fred hem eruit heeft geschopt nadat hij zijn borg heeft betaald om hem uit de gevangenis te halen. F.P. blijkt Jasonss jas in zijn trailer te hebben.Aflevering 8: The Outsiders

Polly vertelt Sherrif Keller dat Jason een drugslevering moest doen voor een motorbende, in ruil voor geld. Archie realiseert zich dat Jugheads vader een Serpent is. F.P rekruteert enkele serpents om Freds werknemers te vervangen en informeert Hermione dat Hiram achter de aanval op Freds bouwplaats zit.

Aflevering 9: La Grande Illusion

Cheryl vraagt aan Archie of hij haar kan vergezellen naar de jaarlijkse Blossoms familieceremonie. Wanneer hij dit weigert, biedt Penelope aan hem in een exclusieve muziekschool in te schrijven als een gunst. Betty ontvangt een telefoontje van Archie en komt erachter dat Polly is ingetrokken bij de Blossoms om achter de waarheid te komen over Jasons dood.

Aflevering 10: The Lost Weekend

Archie wordt door Betty en Veronica overgehaald om een feestje voor Jughead te geven in zijn huis.
De Vixens kiezen Veronica als captain boven Cheryl, die wraak neemt door het feestje binnen te vallen samen met Chuck en zijn vrienden. F.P. confronteert Alice en impliceert dat ze ooit eens een lid was van de Serpents. Archie en Veronica stellen elkaar gerust en geven elkaar een kus. Archies vader komt terug uit Chicago met zijn moeder, Mary.

Aflevering 11: To Riverdale and Back Again

Polly en Cheryl ontdekken de voormalige verlovingsring in Penelope’s sieradencollectie, waarvan ze beweert dat ze deze alleen heeft omdat Jason hem heeft weggegooid na een ruzie met Clifford. F.P. vertelt Jughead dat ze gaan verhuizen naar Toledo om weer te herenigen met de rest van de Jones-familie. De politie arresteert F.P. voor moord nadat ze een pistool in zijn trailer hebben gevonden.

Jughead Jones Riverdale Beanie

Aflevering 12: Anatomy of a Murder

F.P. bekent schuldig te zijn aan alles, inclusief Jasons moord. De Coopers blijken bloedverwanten van de Blossoms te zijn, wat de relatie tussen Jason en Polly technisch gezien incest maakt. De Coopers nemen Polly terug in huis. Jughead en Betty vinden Jasons jas met een USB-stick waarop te zien is dat Clifford Jason heeft vermoord. Wanneer de politie Clifford wil arresteren ontdekken ze dat hij zichzelf heeft opgehangen.

Aflevering 13: The Sweet Hereafter

Clifford zat in de drugshandel en toen Jason erachter kwam, werd hij vermoord. F.P. is op alle gronden vrijgesproken in relatie tot de moord, maar blijft in hechtenis. Jughead is bij een pleeggezin geplaatst en stapt over naar Southside High. Cheryl probeert zichzelf te verdrinken in Sweetwater River maar Archie, Veronica, Betty en Jughead redden haar. Later verbrandt Cheryl de Thornhill mansion tot de grond. Fred – de vader van Archie – wordt neergeschoten door een gemaskerde man.

Hoe verloopt de relatie tussen Jughead en Betty nu hij een bod accepteert om zich bij de Southside Serpents aan te sluiten? Wie was de gemaskerde misdadiger? Zal Fred de aanval overleven? Dit zijn de meest prangende vragen die aan het einde  van het eerste seizoen van Riverdale overblijven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie