Samenvatting Riverdale seizoen 2
Dit is de samenvatting van Riverdale seizoen 2. In dit tweede deel van de populaire serie krijgt het plaatsje Riverdale te maken met The Black Hood, een gemaskerde seriemoordenaar. Ook komen de Northsiders en de Southsiders lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hiram Lodge, de vader van Veronica, begint ook steeds meer invloed te krijgen in het kleine dorpje. Betty blijkt een broer te hebben, maar het is onzeker of dat zo’n goede jongen is…

Lees hier de samenvatting van seizoen 1.

Riverdale Vintage Poster Stickers

Aflevering 1: A Kiss Before Dying

Fred Andrews ligt nadat hij werd neergeschoten in Pop’s in het ziekenhuis. Fred droomt dat hij doodgaat. Jughead probeert erachter te komen wie hem neerschoot. De moeder van Cheryl raakt heftig verbrand tijdens de brand in Thornhill. Archie moet met sheriff Keller kijken of hij de dader kan herkennen aan zijn groene ogen. Zijn moeder blijft bij Archie tot zijn vader weer beter is.

Veronica beschuldigt haar moeder van de aanslag op Fred. Fred ontwaakt. Veronica’s vader, Hiram, is in Riverdale. Miss Grundy wordt in Greendale vermoord door The Black Hood.

Aflevering 2: Nighthawks

Betty zet een actie op om te zorgen dat Pop’s niet failliet gaat na de aanslag op Archie’s vader. Jughead maakt zich zorgen om zijn vader, omdat hij misschien de cel in moet. Hij vraagt Penny Peabody om hulp. Midge handelt met Reggie in jingle-jangle. Veronica vindt het moeilijk haar vader weer te zien. Archie’s vrienden maken zich zorgen om hem na de aanslag op zijn vader en de moord op zijn oude muziek-docente. Hij koopt ook een wapen.

Cheryl getuigt voor FP in de rechtbank. Cheryl en Josie treden op als de Pussycats in Pop’s. Veronica gaat toch met haar ouders in zee en haar vader maakt namens zijn bedrijf een donatie aan Pop’s. Smithens wordt vervangen door een mannetje van Hiram, André. Moose en Midge worden aangevallen door The Black Hood als ze stiekem jingle-jangle gebruiken.

Jughead Jones Riverdale Beanie

Aflevering 3: The Watcher in The Woods

Kevin gaat ‘s nachts stiekem naar een homo-ontmoetingsplaats in het bos en hoort schoten en vindt Midge en Moose. Hij mag van Betty niet meer gaan, maar negeert haar advies. Zijn vader betrapt hem. Jughead gaat naar de middelbare school waar alle gangs zitten, Southside High, en raakt bevriend met Toni. Hij hoort nu bij The Serpents.

Veronica stelt haar vrienden voor aan Hiram. Ze vraagt aan haar vader of ze meer betrokken kan zijn in de zaken van Lodge Industries. Betty’s moeder krijgt een brief van The Black Hood. Archie wil hem een boodschap sturen met zijn Red Circle. Polly vlucht naar The Farm uit angst voor The Black Hood. Ethel wordt als ze naar huis loopt steeds gevolgd door een busje. Jughead loopt ’s nachts door school en wordt in elkaar geslagen.

South Side Serpents T-shirt Riverdale Vrouwen

Aflevering 4: The Town That Dreaded Sundown

Veronica’s ouders vinden de bedreigingsvideo van Archie niet goed en verbieden haar met hem om te gaan. Ze negeert dat en maakt van The Red Circle een schoolgroep. Betty krijgt een brief van The Black Hood. Ze moet de code in de brief kraken om zo de volgende moord te voorkomen. Archie vecht bijna met een aantal Serpents als hij graffiti spuit. Hij bedreigt ze met zijn pistool. Uiteindelijk komen ze naar zijn huis als hij een meeting met The Red Circle heeft en ontstaat er een gevecht. Dilton wordt in zijn been gestoken met een mes.

In de Townhall is een spoedvergadering. Betty ontcijfert de code en rent snel naar de Townhall, waar The Black Hood zal zijn. Er gebeurt gelukkig niks ernstigs. Veronica en Archie gooien het wapen van Archie in Sweetwater River. Betty wordt gebeld door The Black Hood.

Aflevering 5: When a Stranger Calls

The Black Hood maakt aan Betty duidelijk dat hij wil dat Riverdale weer op het goede pad terecht komt. Betty vertrouwt haar geheim toe aan Archie. Betty moet al haar vrienden verlaten zegt The Black Hood. Jughead komt tussen de Northside en de Southside te staan. Jughead moet door een ontgroening om een Serpent te worden.

Nick St. Clair en zijn familie komen langs om zaken te doen met de familie van Veronica. Hij organiseert een feest in zijn hotelkamer en er wordt jingle-jangle gebruikt. Nick randt Veronica aan. Met het open huis verkracht hij bijna Cheryl. Toni en Jughead zoenen. The Black Hood belt Betty en vertelt haar dat hij erachter is gekomen dat ze Archie heeft verteld over hem. Hij dreigt haar zus en moeder te vermoorden, tenzij ze een naam zegt van iemand die ze dood wil. Ze noemt Nicks naam.

Aflevering 6: Death Proof

The Black Hood vermoord Nick niet. Penelope komt langs Hermione en Hiram en Cheryl hoort haar moeder zeggen dat ze moeten doen alsof er niks gebeurd is met Cheryl, want anders lopen de zaken voor Lodge Industries niet zo goed. The Serpents worden gearresteerd op Southside High, omdat er drugs in het spel waren bij Nick St. Clair. Veronica vertelt haar vader toch dat Nick haar aanrandde en haar vader is woest. De St. Clairs krijgen een auto-ongeluk en Nick raakt ernstig gewond.

Betty moet de Sugarman van The Black Hood vinden. Ze vraagt Cheryl om hulp omdat de Sugarman met haar vader samenwerkte. De Sugarman blijkt een docent van Southside High te zijn en hij wordt gearresteerd. The Black Hood vermoord hem in zijn cel. Jughead moet van Tall Boy samengaan met The Ghoullies, maar hij wil dat niet. Een straatrace tussen de gangs bepaalt hoe de toekomst eruit gaat zien.

Aflevering 7: Tales from the Darkside

Penny wil dat Jughead drugs voor haar gaat dealen in de ruil voor de vrijlating van zijn vader. Tijdens de bezorging krijgen Archie en Jughead autopech. Een vreemde pikt hen op en alleen Jughead gaat mee. De man vertelt hem over de Riverdale Reaper. De bezorging van de drugs verloopt niet goed en Penny zegt dat zijn vader eraan gaat. Dat is niet zo, maar Jughead wordt gechanteerd met camerabeelden van hem en Archie met de drugs. Hij moet blijven samenwerken met Penny.

Josie wordt mee uit gevraagd door Chuck, de badboy van de school, maar ze zegt nee. The Pussycats komen erachter dat Josie aan een solocarrière werkt. Ze oefent laat op school, Chuck wacht op haar en ze gaan toch samen eten bij Pop’s. Haar moeder wordt boos en vertelt haar dat ze zo bezorgd is doordat ze bedreigingen ontvangt. Josie krijgt een brief en een dierenhart in een doosje toegestuurd. Betty en Veronica komen erachter dat mayor McVoy en sheriff Keller een relatie hebben.

Aflevering 8: House of the Devil

FP wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Daardoor moeten Jughead en Betty hem ophalen en nemen Veronica en Archie een deel van The Black Hood-Investigation op zich. Veronica’s familie ontvangt een brief van The Black Hood. Archie en Veronica gaan naar The House of the Devil waar veertig jaar eerder een gezin werd vermoord. Ze komen erachter dat er drie kinderen waren en er maar twee vermoord zijn. Mr Svenson, de conciërge van Riverdale High, is dat derde kind.

FP werkt voortaan bij Pop’s. Jughead organiseert een feest voor hem in de stamkroeg van The Serpents. Betty en haar moeder laten hun donkere, Serpent-kant zien. Archie en Veronica hebben ruzie. FP wordt weer de baas van The Serpents en gooit Jughead uit de gang.

Aflevering 9: Silent Night, Deadly Night

Archie en Betty komen erachter dat Mr. Svenson al een paar dagen niet op school is geweest en besluiten op onderzoek uit te gaan. Veronica wil Archie een kerstcadeautje geven, maar hij accepteert het niet. Hij vertelt haar over de ziekenhuisrekening van zijn vaders opname van 86.000 dollar. Veronica doet zich voor als haar moeder en doet een anonieme donatie aan Fred Andrews om zijn ziekenhuiskosten te dekken. Jughead ontvoert Penny en snijdt de slangentattoo uit haar arm en jaagt haar uit Riverdale.

Betty krijgt een afgehakte vinger opgestuurd, die van Mr. Svenson blijkt te zijn. The Black Hood heeft hem ontvoerd. Archie en Betty gaan naar de Sisters of Quiet Mercy waar Mr. Svenson vroeger zat. Svenson wees vroeger expres de verkeerde man aan als de schuldige voor de moord op zijn ouders. Nana Rose hoorde bij een groep die de man levend begroeven. Ze vertelt Betty en Archie dat Betty’s opa onderdeel was van die groep en de man daadwerkelijk heeft vermoord. Betty en Archie zoenen. Ze gaan naar het graf van de man en The Black Hood is daar ook en vermoord Archie bijna. Hij vlucht en Archie dood hem. Mr Svenson blijkt The Black Hood te zijn.

Aflevering 10: The Blackboard Jungle

Penelope verdient meer geld door te werken als prostituee. Southside High wordt gesloten en de leerlingen worden verspreid over de andere scholen. Hermione en Hiram gaan samenwerken met burgemeester McVoy. De Southsiders en de Northsiders komen recht tegenover elkaar te staan. Speciaal Agent Adams van de FBI neemt contact op Archie over Hiram Lodge. Hij zegt dat Hiram ervan verdacht wordt criminele praktijken uit te voeren in Riverdale. Archie gaat langs bij Nick en slaat hem in elkaar.

Polly is bevallen van de tweeling van Jason. Betty komt erachter dat haar moeder een kind voor adoptie heeft opgegeven, Charles Smith, en ze wil hem vinden om haar moeder weer gelukkig te maken. Via de maatschappelijk werker van Jughead krijgt Betty een adres en vindt ze Chic, haar broer. Betty neemt Chic mee naar huis.

Aflevering 11: The Wrestler

De Lodges, Fred Andrews en de burgemeester zijn bezig om een feest te organiseren om de oprichter van Riverdale te eren, Augustus Pickens. Archie probeert indruk te maken op Hiram zodat hij hem gaat vertrouwen. Hij gaat bij het schoolworstelteam. Hiram merkt dat Archie zichzelf probeert goed in de smaak te laten vallen bij hem. Hij wil dat Archie met hem gaat samenwerken.

Betty probeert meer over Chic te weten te komen. Kevin herkent hem als een webcam-boy. Hal wil Chic zo snel mogelijk uit hun huis hebben. Jughead komt meer te weten over The Serpents als hij praat met Toni’s opa. Die vertelt hem dat Augustus Pickens een groot deel van de vroegere Serpents heeft uitgeroeid. Josie mag op Pickensday niet met de Pussycats zingen, omdat Veronica in de groep zit. The Serpents protesteren bij het beeld van Pickens.

Aflevering 12: The Wicked and the Divine

Veronica bereid zich voor op haar vormsel. The Serpents worden ervan verdacht het hoofd van het beeld te hebben gesloopt. Ze dreigen uit het trailerpark gegooid te worden. Penny is teruggehaald naar Riverdale omdat ze in de problemen zitten. Ze eist dat zij terug mag bij de groep en dat Jughead eruit gaat. Tall Boy heeft het hoofd van het standbeeld gehaald en Jughead komt daarachter. De Lodges krijgen na het vormsel van Veronica het hoofd van Pickens in een doos. Betty probeert webcamseks.

Archie is het loopmannetje van Hiram Lodge geworden. Hiram organiseert een pokeravond voor al zijn zakenpartners vlak voor het vormsel van Veronica. Archie zegt tegen Hiram dat Poppa Poutine, een zakenpartner van hem, Hiram iets aan wil doen. Agent Adam vertelt Archie dat Poppa Poutine is vermoord. Betty komt thuis nadat ze bij Jughead is geweest en ziet haar moeder bloed van de vloer dweilen.

Aflevering 13: The Tell-Tale Heart

Betty en haar moeder besluiten het geheim van de dode man tussen hun te houden. Ze dumpen het lichaam van de man ergens in het bos. Betty neemt wel de telefoon van de man mee. Hij blijkt een drugdealer te zijn en Chic heeft gelogen. Toch wil haar moeder niet dat hij weggaat. Betty vertelt haar geheim aan Jughead. Betty en Jughead zijn weer samen. Ze dumpen samen de auto van de man. Hal en Penelope hebben een soort van relatie.

Tall Boy is uit The Serpents gezet. De burgemeester wil eigenlijk niet meer met de Lodges samenwerken, dus dreigen ze haar affaire met sheriff Keller naar buiten te brengen. Veronica waarschuwt haar en Sierra stopt met haar taak als burgemeester. Archie biecht aan Hiram op dat hij is benaderd door iemand van de FBI. Het blijkt een test te zijn en nu hoort Archie officieel bij de familie.

Aflevering 14: The Hills Have Eyes

Archie, Veronica, Betty en Jughead gaan naar een huisje van Hiram in Shadowlake voor een kleine vakantie. Cheryl is jaloers en loopt de boel te stangen bij de vier in Shadowlake. The Serpents hoeven het trailerpark niet uit, maar Jughead is boos. Hij vindt dat Hiram de Southside aan het kopen is. Betty krijgt van haar moeder te horen dat hij ook The Register heeft overgenomen. De vier vrienden komen tegenover elkaar te staan. Tijdens hun ruzie worden ze overvallen door een aantal gemaskerde mannen. André schiet een van hen dood.

Betty begint Chic steeds enger te vinden. Josies moeder gaat scheiden zodat ze een relatie aan kan gaan met sheriff Keller. Josie is boos en Kevin eigenlijk ook. Toni en Cheryl komen dichter tot elkaar.

Aflevering 15: There Will Be Blood

De Lodges willen dat Fred Andrews de nieuwe burgemeester wordt. Jughead start een onderzoek naar de plannen van Hiram Lodge met Riverdale. Pop vertelt hem dat Hiram zijn diner heeft gekocht. De ex-chauffeur van Hiram geeft hem wel wat informatie. Hiram is bezig om een gevangenis te maken van Southside High. Fred breekt met Hiram. Hermione stelt zich op als kandidaat voor het burgemeesterschap.

Kevin en Betty proberen meer te weten te komen over Chic. Het testament van Clifford Blossom wordt bekend gemaakt. Betty’s familie krijgt ook een deel. Haar moeder is boos op Hal omdat hij daarom wil scheiden, zodat zij geen geld krijgt. Cheryls oom Claudius komt onverwacht langs. Chic blijkt niet Betty’s broer te zijn nadat zij stiekem zijn DNA opstuurde naar het lab. Archie legt een eed af met Hiram om zo zijn trouw te bewijzen voor de Logde-familie.

Aflevering 16: Primary Colors

Alice Cooper biecht op dat Hal niet de vader van Chic is en dat het klopt dat Chic niet echt Betty’s broer is. Ethel is boos op Veronica doordat haar familie de stad overneemt en gooit haar milkshake over haar heen. De verkiezing voor Student Council President op school begint. Reggie beschuldigt Veronica’s familie van alles en nog wat en Veronica slaat hem.

Cheryl is bang voor haar oom en nodigt haar Vixens, waaronder Toni, uit een voor een slaapfeestje. Nana Rose wordt van de trap geduwd. Penelope en Claudius vinden dat Cheryl zich te veel bemoeit met hun zaken, dus wordt ze naar de Sisters of Quiet Mercy gebracht.

Fred haalt Archie’s moeder naar Riverdale om hem te helpen met zijn eigen burgemeesterscampagne en het contract met de Lodges te verbreken. The Serpents ketenen zich vast aan Southside High, omdat Hiram de school wil slopen. Archie moet The Serpents losmaken namens Hiram.

Aflevering 17: The Noose Tightens

De auto van de man (Dwayne) die Alice heeft vermoord, is gevonden. Darla, de vriendin van Dwayne, komt langs in Riverdale. Ze eist 10.000 dollar, anders gaat ze naar de politie. The Serpents helpen Betty en Alice om Darla weg te krijgen. Alice wil dat Chic vertrekt en ze is niet meer tegen The Serpents.

Toni vraagt zich af waar Cheryl is. Cheryl wordt gestraft in de Sisters of Quiet Mercy. Ze moet van haar lesbische gedachtes afgebracht worden. Nana Rose belt Toni op om te vertellen waar Cheryl zit, maar wordt betrapt door Claudius. Veronica en Toni halen Cheryl uit de Sisters of Quiet Mercy met de hulp van Kevin. Toni en zij zoenen.

Mr. Kowalski en Mr. Martin, twee zakenpartners van Hiram, komen onverwachts langs. Ze merken dat Hiram zwak is. Adams brengt een bezoekje aan het huis van Veronica vermomd als The Black Hood en Andre raakt gewond. Adams zegt tegen Archie dat Hiram in zee moet gaan met Mr. Kowalski. Archie wordt met een groep andere jongens The Dark Circle, een groep die Hiram beschermt tegen mannen als Mr. Kowalski.

Aflevering 18: A Night to Remember

De jaarlijkse musical wordt gespeeld, dit keer is het Carrie. Archie en zijn vader komen steeds verder van elkaar te staan door Hiram en die laatste dikt dat nog eens lekker aan. Archie blijft voor Hiram werken, maar wil niet dat hij tussen hem en zijn vader in gaat staan.

The Black Hood bedreigt Kevin door te zeggen dat Cheryl de rol van Carrie niet mag spelen. Velen denken dat Ethel achter de brief zit, omdat Cheryl de rol van Carrie van haar inpikte. Cheryl wordt van haar moeder van de musical afgehaald en Midge wordt haar vervanger. Cheryl staat op tegen haar moeder en wil niks met haar te maken hebben. Midge wordt op het podium vermoord.

Aflevering 19: Prisoners

Ethel bekent dat ze achter de brieven van The Black Hood zat, maar ze zegt dat ze Midge niet heeft vermoord. Archie denkt dat Mr. Svenson niet de echte Black Hood was en dat de persoon die het wel is nog steeds rondloopt en misschien Midge heeft vermoord. Archie wordt gevolgd door mannen in zwarte hoodies en zwarte maskers. Het blijken jongens van Nick St. Clair te zijn en ze houden hem gevangen. Nick vraagt losgeld van Veronica. Hij weet te ontsnappen en Veronica zet het Nick betaald.

Betty en Jughead gaan naar de Sisters of Quiet Mercy en komen erachter dat Chic niet Betty’s broer is. Chic kent Charles wel, maar bekend dat hij niet Alice’s zoon is. Alice gaat naar FP en vertelt hem dat Charles zijn zoon is. The Black Hood belt Betty weer. Ze neemt Chic mee naar de begraafplaats en levert hem over aan The Black Hood.

Aflevering 20: Shadow of a Doubt

Betty vermoedt dat haar vader The Black Hood is en gaat op onderzoek uit met Cheryl. Ze gaan naar zijn ShareBnB en vinden het jeugdboek van Betty dat The Black Hood gebruikte. Een jongen wordt dood aan de rand van de snelweg gevonden, maar het is niet Chic. Betty probeert aan haar vader op te biechten dat zij misschien Chic zou hebben vermoord om een reactie van hem te krijgen. The Black Hood gaat naar het burgemeestersdebat en lost een paar schoten. Hal zit echter naast Betty.

Sheriff Keller heeft ontslag genomen en Hiram heeft een nieuwe sheriff geïnstalleerd: Michael Minetta. Fangs wordt beschuldigd van het doden van Midge en wordt opgepakt. Fangs wordt vrijgelaten en Dark Circle en vele anderen wachten hem buiten op. Er ontstaat een gevecht en Fangs wordt in zijn buik geschoten. Betty wil met haar vader afspreken om hem te confronteren. Hij komt niet opdagen. The Black Hood gaat langs Cheryl.

Aflevering 21: Judgement Night

The Serpents denken dat Reggie Fangs heeft neergeschoten, maar Archie tackelde hem dus dat kan niet. The Serpents zitten achter Reggie aan. Mrs. Klump, de moeder van Midge, heeft Fangs neergeschoten. Fangs overleeft het uiteindelijk niet.

The Ghoullies zijn back in town. Penny is nu de leider van hen en bedreigt Jughead door Toni te vermoorden. De zoon van Poppa Poutine gaat langs Hermione en Veronica uit wraak voor de moord op zijn vader. Hermione schiet hem neer. Hiram en Penny werken samen om de stad in zijn macht te krijgen. Jughead wil zich overgeven aan The Ghoullies, maar wordt zwaar mishandeld en overleeft het misschien niet.

Hal legt aan Alice en Betty uit waarom hij The Black Hood is geworden. Zijn opa was de moordenaar van het gezin van Mr. Svenson. Archie en Fred worden aangevallen door The Black Hood maar hij weet te ontsnappen. Hal wordt gearresteerd. Archie vertelt Betty over het bezoekje van The Black Hood, maar Hal was toen bij Betty en Alice.

Aflevering 22: Brave New World

Jughead heeft de aanval van Penny en The Ghoullies overleeft. Fangs blijkt toch te leven, het was een leugen van de sheriff om Hiram te helpen The Serpents te stoppen. The Serpents moeten vluchten uit de Whyte Whyrm, omdat Hiram die ook over wil nemen. Ze worden overgeplaatst naar een andere school, maar iedereen protesteert en ze mogen in Riverdale blijven. Cheryl wordt ingewijd als Serpent.

Archie overlegt met zijn vrienden wie de tweede Black Hood kan zijn. Ze verdenken iemand die Hiram ingehuurd zou hebben. Sheriff Minetta zegt tegen Archie dat Tall Boy de tweede Black Hood was. Ze kunnen hem niet meer verhoren, want hij is omgekomen in een vuurgevecht wat ontstond tijdens zijn arrestatie.

Penelope en Claudius werken samen met Hiram. Hermione is verkozen tot de nieuwe burgemeester van Riverdale. Archie bedreigt Hiram, omdat hij hem manipuleerde. Hiram overlegt met zijn criminele bende (Penelope, Claudius en The Ghoullies) over wat ze met Riverdale gaan doen. Hij wil Veronica en haar vrienden uit elkaar halen. Archie wordt gearresteerd tijdens zijn benoeming tot Student Council President. Hij wordt verdacht van de moord op Cassidy, de jongen die werd doodgeschoten door Andre bij Shadowlake.

Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie