Trailer en foto’s laatste aflevering Game of Thrones ooit (S08E6)
Na een krankzinnige aflevering vijf van seizoen 8, is het moment bijna daar: het einde van Game of Thrones, de televisie-serie. Samen met aflevering vijf, heeft HBO een trailer en foto’s uitgebracht voor aflevering zes. Dat is de allerlaatste aflevering van Game of Thrones ooit. Nu zullen we erachter komen wie er op de Iron Throne eindigt (als die nog overeind staat), en hoe de andere verhaallijnen eindigen.

Beschrijving trailer: Tyrion en Arya zien overwinningsfeest

Het eerste shot is vaag. Twee personen lopen door de vernielde straten van King’s Landing. De ene is redelijk duidelijk te herkennen als The Onion Knight Ser Davos Seaworth. De persoon voor hem lijkt Jon Snow te zijn. Dan zien we Tyrion, ook tussen het puin. Hij kijkt omhoog naar de overblijfselen van The Red Keep. Dan zwelt de muziek aan en verschijnt de tekst “On the LAST episode of Game of Thrones…”

In het volgende beeld zien we een persoon van achteren door een stenen galerij in King’s Landing lopen. Op het plein voor haar wordt de overwinning gevierd door onder andere Dothraki-soldaten. De persoon die we van achter zien lijkt Arya Stark te zijn, en dat wordt in het volgende beeld ook bevestigd als we haar van voren zien. Haar blikt staat op onweer terwijl ze het gefeest aanziet.

Ook Tyrion ziet dan het plein vol Dothraki en Unsullied. Ze zijn door het dolle, want hun koningin Daenerys komt van de trap af. We zien alleen de achterkant van haar hoofd en haar rug. Op de achtergrond verschijnen de smeulende resten van King’s Landing. Alles lijkt onder een laag sneeuw bedekt, maar dat is waarschijnlijk slechts as.

Game of Thrones muziekdoos.

Twee foto’s laatste aflevering

Er zijn door HBO inmiddels ook een paar foto’s vrijgegeven van Game of Thrones seizoen 8 aflevering 6. Het gaat letterlijk om ‘een paar’, want er zijn slechts twee foto’s. Bovendien zijn dit beelden die ook al in de trailer te zien waren, en dus niet echt extra informatie geven.
Bij de andere afleveringen werden er vooraf telkens zo’n zes of zeven foto’s gedeeld, altijd uit de eerste paar scènes van de eerstvolgende episode. Het geeft aan dat er nog weinig zekerheid is over wat er staat te gebeuren in het slot.

De eerste foto toont het beeld van Daenerys die over de verwoestingen van King’s Landing uitkijkt. Op deze foto is goed te zien dat er nog behoorlijk veel Unsullied en Dothraki over zijn. Het lijken er zelfs meer te zijn dan in de voorgaande afleveringen, wat toch wel een beetje gek is. Burgers zien we logischerwijs weinig.

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) kijkt uit over haar leger en een verwoest King’s Landing. Game of Thrones seizoen 8 aflevering 6. Foto: HBO.

Op de tweede foto staat een bezorgde Tyrion Lannister, ook in King’s Landing, of wat daar van over is.

Een bezorgde Tyrion Lannister (Peter Dinklage) tussen het puin van King’s Landing. Game of Thrones seizoen 8 aflevering 6. Foto: HBO.

Wie eindigt op de Iron Throne?

De grote vraag voor deze laatste aflevering is de volgende: houdt Daenerys nu de macht en de Iron Throne, of komt er nog een laatste omwenteling? Jon Snow, Tyrion, Arya Stark en vele anderen zullen zich na de gebeurtenissen van aflevering vijf niet meer achter Daenerys willen en/of kunnen scharen. Er zullen ongetwijfeld pogingen worden gedaan om het tij te keren.
Een opstand tegen Daenerys lijkt ook logisch, omdat de Mad Queen 1) gek en gevaarlijk is en 2) uiteindelijk in feite een invasie heeft gepleegd. Ze heeft King’s Landing in handen, maar haar legers de Dothraki en de Unsullied zijn beiden afkomstig van buiten de Seven Kingdoms (uit Essos, niet uit Westeros).

Wie komt er op de troon als het Daenerys niet is? Varys heeft brieven geschreven over Jon Snow’s echte afkomst voordat hij werd geëxecuteerd. Het is niet ondenkbaar dat andere vorsten uit de Seven Kingdoms hem nu te hulp zullen schieten bij het omverwerpen van de Mad Queen. Zij zullen dan wel moeten afrekenen met de draak Drogon en Dany’s legers.

Probleem met Jon op de Iron Throne is dat hij kon tot nu toe op steun rekenen van de Noorderlingen, maar hij heeft achteraf de verkeerde koningin gesteund. Bovendien heeft hij altijd aangegeven dat hij de troon niet wilde. Daarnaast is het afwachten of hij de laatste aflevering überhaupt overleeft.

Houd er dus rekening mee dat er nog altijd een andere persoon op de troon kan komen. (The) Game of Thrones blijft kortom tot de laatste aflevering spannend.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie