Riverdale seizoen 4: dit zijn de verwachtingen
De laatste aflevering van het derde seizoen van Riverdale staat sinds vandaag op Netflix. Het eindige met een knaller van een finale. De meeste mysteries zijn opgelost, maar wat kunnen we gaan verwachten van het vierde seizoen?

Lees hier terug wat er allemaal in seizoen 3 van Riverdale gebeurde:

In ieder geval weer een spannend seizoen als we de voorruitblik van het einde van seizoen drie mogen geloven. Betty, Veronica en Archie staan half naakt en onder het bloed midden in Fox Forest. Ze staan om een kampvuur heen. Jughead is nergens te bekennen. Betty zegt tegen de andere twee dat ze hun kleding moeten verbranden, net als de beanie van Jughead. Daarna moeten ze volgens haar doorgaan met hun leven. “That is the only way we are getting away with this”, zegt ze. Is Jughead dood en is dat de schuld van zijn schoolvrienden? En om wat voor reden is hij vermoord?

South Side Serpents T-shirt Riverdale Vrouwen

The Farm vs. FBI

Na seizoen 3 is duidelijk geworden wat The Farm is en Betty heeft gelijk: het is een cult. Bovendien is het een illegale orgaanbank. Volgens Kevin is iedereen opgestegen, wat dat dan ook betekent. Ze zijn weg en niemand weet waarheen. Alice is blijkbaar al die weken undercover geweest voor de FBI, maar zij is dus ook spoorloos. In seizoen 4 zal hier veel op worden in gegaan, zeker omdat de FBI-agent die Betty en Jughead erover vertelde hun halfbroer Charles blijkt te zijn. Hopelijk is dat dit keer wel de waarheid en krijgen we geen Chic 2.0.

Jughead Jones Riverdale Beanie

Penelope met haar Gargoyle leger

Na de vreselijke opdrachten die Jughead en zijn vrienden moesten doen in Fox Forest, werden zij gered door The Pretty Poisions en The Serpents. Echter, Penelope en haar Gargoyles konden wegkomen. Penelope blijkt achter The Black Hood en The Gargoyle King te zitten, dus ze kan van alles in haar mars hebben.

Ook al zijn Jughead, de Serpents en de Poisions bezig om alle Gargoyle-verwijzingen uit het stadje te halen: het spel is nog niet helemaal weg. De Gargoyles die met Penelope meegingen zullen haar trouw blijven. De gestoorde Chic mag dan wel in de gevangenis zitten, maar hij is ook lang een volgeling van haar geweest. Penelope wil nog steeds wraak nemen op Riverdale, dus we zijn nog niet van haar af. Een grote en shockerende comeback van onze Red Dahlia is gegarandeerd, wel of niet met Gargoyles en Chic.
Riverdale Vintage Poster Stickers

Veronica mag zich zorgen maken

Veronica mag dan wel heel stoer hebben gedaan door haar vadert terug in de cel te krijgen, maar hij is uit op wraak. Het eerste deel daarvan zien we al, want Hermione wordt gearresteerd voor de moordpoging op haar man. Hiram zit vast in zijn eigen gevangenis en wist via de guards te regelen dat zij gearresteerd werd én er bewijs is geplaatst. Hermione komt hoe dan ook vast te zitten en wat er met Veronica gaat gebeuren is ook maar de vraag. Veilig is ze in ieder geval niet, want haar vader is woedend dat zijn eigen dochter hem verraden heeft.

Ode aan Luke Perry (Fred Andrews)

Een ding kunnen we met alle zekerheid zeggen: Luke Perry zien we niet meer terug als de vader van Archie. Na zijn overlijden op 4 maart werden de opnames van het vierde seizoen van Riverdale kort stilgezet. In de afleveringen die nog volgden werd de rol van Fred Andrews langzaam afgebouwd, om de acteur op een natuurlijke manier uit het verhaal te krijgen.

De laatste aflevering waarin in Luke Perry te zien was de 19e aflevering, “Fear the Reaper”. In de aflevering erna, Prom Night, keert Archie’s moeder Mary (gespeeld door Molly Ringwald) weer terug. Ze zegt dat ze naar haar zoon is gekomen, omdat Fred ‘out of town’ is. KJ Apa verwachtte na de dood van zijn tv-vader al dat Molly Ringwald een grotere rol zou krijgen en dat klopt dus.

Wel maakten de makers van de serie aan Entertainment Tonight bekend de 90210-acteur in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen te eren. Doordat het plot van het derde seizoen al was gemaakt en ze het eerbetoon goed wilden neerzetten, doen ze het in het nieuwe seizoen.

Wanneer het vierde seizoen komt is nog niet bekend. Wel wordt verwacht dat het vierde seizoen, net als de vorige twee, in oktober zal worden uitgezonden in Amerika. Dat zou betekenen dat je oktober 2019 kan genieten van dit vierde seizoen.

Wil je meer zien van de cast van Riverdale, check dan zeker even deze video:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie