Game of Thrones: foto’s seizoen 8 aflevering 5
Bekijk in dit artikel de eerste foto’s van Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5, waarin de strijd om King’s Landing centraal lijkt te staan.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Nieuwe slag: King’s Landing

Aflevering vier eindigde met een woedende Daenerys, nadat Missandei op de muren van King’s Landing was onthoofd door The Mountain. Op de eerste foto staan Ser Davos, Jon Snow en Tyrion Lannister voor diezelfde muren. Ze hebben een leger bij zich: het overblijfsel van de Unsullied en Dothraki. Tegenover hen staat The Golden Company opgesteld, het door Cersei ingeschakelde huurleger onder leiding van Harry Strickland. Er lijkt in aflevering vijf een strijd in en rondom King’s Landing plaats te gaan vinden, met als inzet de Iron Throne.

Jon Snow (Kit Harington) & Tyrion Lannister (Peter Dinklage). Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.
Harry Strickland, leider van The Golden Company. Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.

Cersei kijkt genoegzaam toe op hoe de zaken verlopen. Achter haar staat zoals altijd de reusachtige verschijning van Gregor ‘The Mountain’ Clegane opgesteld. Zijn broer, Sandor ‘The Hound’ Clegane is met Arya op weg naar King’s Landing. Zal het in aflevering vijf tot een confrontatie tussen de twee broers komen?

Cersei Lannister (Lena Headey). Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.

Daenerys: de ‘Mad Queen’?

Daenerys bleef dus woedend achter in aflevering vier. Niet alleen verloor ze in de vorige aflevering haar geliefde assistent Missandei: ook haar draak Rhaegal werd vanuit het niets gedood door Euron Greyjoy. En een aflevering eerder raakte ze al Ser Jorah kwijt. Op onderstaande foto lijkt de Khaleesi verslagen, maar dat is misschien slechts de stilte voor de storm.

De mooiste Game of Thrones T-shirts!


De meest gehoorde theorie is dat ze door al haar verlies nu echt veranderd is in de ‘Mad Queen’, net zoals haar vader ooit de ‘Mad King’ was. Gaan we in aflevering 5 de waanzin van Dany meemaken? Tyrion lijkt haar vol onbegrip aan te kijken, wat alleen maar bijdraagt aan deze theorie.
En wat wordt de rol van Grey Worm, die op audiëntie lijkt te komen bij Daenerys? Hij verloor zijn vriendin Missandei, en zal op niets anders uit zijn dan wraak.

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) met op de voorgrond Tyrion Lannister (Peter Dinklage). Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.
Tyrion Lannister. Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.
Euron Greyjoy (Pilou Asbæk). Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.
Grey Worm (Jacob Anderson). Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.

Jon Snow

De onderstaande twee foto’s met Jon erop zijn ten slotte ook uit aflevering 5 van seizoen 8. Vermoedelijk is de eerste foto van voorafgaand aan de strijd om King’s Landing. Bij de tweede is hij net aangemeerd met Varys, maar waar en wanneer precies is onduidelijk.

Ser Davos Seaworth (Liam Cunningham) & Jon Snow. Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.
Jon Snow en Ser Varys (Conleth Hill) meren aan. Game of Thrones seizoen 8 aflevering 5. Foto: HBO.

Tip: Lees ook onze samenvatting en analyse van aflevering 4.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie