Geen bioscooprelease voor Disney’s live-action Mulan
De nieuwe live-action film Mulan krijgt toch geen bioscooprelease. Dat maakt Disney bekend. De film gaat in première op 4 september op het eigen platform van de filmgigant, Disney+. Wel moet je daarvoor extra betalen.

Want naast de gebruikelijke abonnementskosten van 6,99 euro per maand, moeten gebruikers van het streamingsplatform 30 dollar extra betalen voor de film. Omgerekend is dat 25,59 euro. Mulan hoort dus niet bij het standaard aanbod van Disney+, vandaar ook de extra kosten.

De film is alleen beschikbaar voor landen die Disney+ hebben. Nederland hoort hier dus bij. Landen die het platform niet hebben mogen de film wel in de bioscoop laten zien. Hoe dan ook is dit een flinke domper voor bioscoop – en filmtheater eigenaren, die hoopten veel publiek te trekken met deze grote film in crisistijd.

Mulan
Disney’s Mulan © 2019 Disney Enterprises, Inc.

Coronacrisis

Mulan, naar de gelijknamige animatie over een vrouw die zich verkleed als man om in het leger te gaan zodat haar vader niet hoeft, zou oorspronkelijk in maart in de bioscoop draaien. Door de coronacrisis werd de release daarvan uitgesteld tot juli, daarna augustus en uiteindelijk tot een onbekende datum.

De Amerikaanse bioscoopmarkten in New York en Los Angeles bepalen een groot gedeelte van de totale markt. Doordat het aantal besmettingen blijft toenemen in Amerika, komen veel films dus nog niet uit, omdat de filmmaatschappijen anders grote verliezen draaien.

Tenet

Tenet, de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan, werd daarom ook al uitgesteld van juli naar eind deze maand. Uiteindelijk is daarvoor wel besloten dat de film wordt uitgebracht in een aantal Europese landen, waaronder Nederland. Daarmee zou het de eerste grote film zijn die wordt uitgebracht in de coronacrisis.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie