Veel films uitgesteld door Corona, o.a. Mulan, Star Wars, Avatar & Tenet
Filmstudios Disney en Paramount stellen een allebei een flink aantal films (opnieuw) uit in verband met het coronavirus. Dit nadat eerder deze week door Warner Bros.  Tenet – de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan – al naar een onbekende datum werd uitgesteld.

Nieuwe data Mulan, Avatar & Star Wars

Bij Disney is het schema niet voor het eerst flink omgegooid, wat gevolgen heeft voor de releasedata van zowel Mulan als de nieuwe Star Wars en Avatar-films.

De live action remake van Mulan zou oorspronkelijk in maart van dit jaar al uitgekomen zijn, maar werd al twee keer uitgesteld. Nu laat men ook de laatste datum van 21 augustus schieten. Een nieuw moment van uitkomen is nog niet bekend.

Disney’s MULAN. Mulan (Yifei Liu). © 2019 Disney Enterprises, Inc.

In een reactie stelt het bedrijf: “De afgelopen maanden is het helder geworden dat er geen duidelijkheid is over de beste manier waarop we films kunnen uitbrengen in deze wereldwijde gezondheidscrisis.” Disney gaat zich beraden over hoe ze de film het meest effectief naar hun publiek kunnen brengen. Dit zou kunnen betekenen dat een directe uitgave op streamingplatform Disney+ wordt overwogen.

Vier geplande vervolgen op Avatar zijn elk met een jaar uitgesteld, en komen uit in 2022, 2024, 2026 en 2028. Drie nog titelloze Star Wars-films zijn ook een jaar opgeschoven naar respectievelijk 2023, 2025 en 2027. Avatar-regisseur James Cameron deelde op Twitter in een brief zijn teleurstelling, en legt uit dat door Corona de draaischema’s niet kunnen worden gehaald.

The French Dispatch, het nieuwste werk van regisseur Wes Anderson, met onder andere Timothée Chalamet, werd door Disney ook uitgesteld, van 21 oktober dit jaar naar een nog onbekende datum. Het historische drama The Last Duel van regisseur Ridley Scott, met o.a. Ben Affleck, Matt Damon en Adam Driver is van kerstmis dit jaar uitgesteld naar oktober 2021.

Uitstel bij Paramount

Ook bij Paramount zijn er filmtitels uitgesteld. A Quiet Place 2, het vervolg op de populaire thriller geregisseerd door John Krasinski, heeft als releasedatum 23 april 2021 gekregen. De film werd eerder al van maart dit jaar naar september verplaatst.

Andere titels die door Paramount een latere verschijningsdatum hebben gekregen zijn Top Gun, Maverick (van 26 juni 2020 al naar 23 december verzet, en nu naar 2 juli 2021), Sonic the Hedgehog 2 (naar 8 april 2022), Under the Boardwalk (naar 22 juli 2022) en The Tiger’s Apprentice (van 11 februari 2022 naar 10 februari 2023).

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie