Analyse: Wat betekent de trailer van La Casa de Papel seizoen 3?
Na maanden wachten is het eindelijk zover: vandaag zette Netflix de eerste lange trailer van het nieuwe seizoen van La Casa de Papel online, dat vanaf 19 juli te zien is. Begin april was er al een korte trailer van het derde seizoen. Hierin was te zien dat Rio en Tokio relaxt op een tropisch land zaten en dat ze ineens werden aangevallen. Maar in de trailer die vandaag uit is gekomen is veel meer te zien…

De trailer begint met Denver, Monica, Helsinki, Nairobi, Tokio, Rio, de Professor en een aantal mannen die hebben geholpen bij de ontsnapping. Ze zitten op een boot en zijn uit Spanje gevlucht. Dat was ook het originele plan: via een boot ontsnappen naar een ver land. Aan het einde van vorig seizoen kwamen we erachter dat het de Filipijnen is geworden. Raquel vond de Professor later via aanwijzingen op de kaarten die hij haar gaf. Zij hoort nu ook bij het team. De Professor heeft zijn volgende plan alweer klaar staan: overleven.De kern van het verhaal

Er is in ieder geval een ding waar het verhaal van dit seizoen om draait: Rio terugkrijgen. Rio en Tokio zaten eerst heerlijk te relaxen op een prachtig wit strand als er ineens een boot komt aanvaren met gewapende mannen erop. Waarschijnlijk is Spanje nooit gestopt met zoeken naar de daders van de grootste roof van het land en zij zijn de aanvallers van Rio en Tokio. Maar… het duo is voorbereid. Tokio vlucht weg en Rio verdedigt zichzelf met een bazooka. Helaas mag dat niet baten want hij wordt gearresteerd. Tokio gaat naar de Professor, die zich inmiddels in Thailand heeft gevestigd, en vraagt zijn hulp om Rio te redden.

Het team wordt in Spanje weer bij elkaar gebracht om voor de afleiding te zorgen om Rio terug te krijgen. Overigens is het niet helemaal zeker dat het verhaal zich weer afspeelt in Spanje, want er wordt nergens een locatie genoemd. Wel zien we een agent in beeld die we ook in het onderzoek van de vorige gijzeling zagen: Coronel Prieto, die Raquel zo dwars zat.

Overeenkomsten vorige seizoenen en twee verassingen

Het grappige is dat dit lijkt op wat er de afgelopen twee seizoenen is gebeurd. Er wordt weer een gijzeling gepland, waarschijnlijk ook weer bij een bank, en dit wordt ook wéér geoefend in een landhuis ver buiten de bewoonde wereld vandaan. Inclusief de rode overalls met de Dali-maskers die de serie zo kenmerkt. Of deze gijzeling ook zo gaat verlopen als de afgelopen seizoenen, weten we nog niet. In ieder geval wordt er door zowel het team van de Professor als de politie aangevallen. En o ja, de Professor zit dit keer misschien wel in het gebouw van de gijzeling in plaats van erbuiten, aangezien we hem ook in een rode overall in beeld zien.Dit is misschien wel het belangrijkste wat er in de trailer voorbij komt: Berlijn leeft nog! Vorig seizoen eindigde met de ontsnapping van het team uit De Munt. Berlijn zorgde dat iedereen kon ontsnappen door het gat van de kluis te verdedigen. Uiteindelijk werd het doorzeefd met kogels, maar dat blijkt hij toch overleefd te hebben. Of gaat het om een flashback? De Professor loopt met een stapel vol papieren naar hem toe op een plein in Madrid (daar waren de opnames in ieder geval) en roept hem bij zijn echte naam: Andrés. Er is echter nog een verassing: we zien een vrouw uit een privéjet stappen. Wie de dame is? Daar komen we pas 19 juli achter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie