Samenvatting La Casa de Papel seizoen 2
In april 2018 werd het tweede seizoen van de hit-serie La Casa de Papel (Money Heist in het Engels) gelanceerd. Seizoen 3 is inmiddels in the making en Netflix meldde dat die vanaf september 2019 te zien is. In het tweede seizoen zitten de dieven nog steeds vast in De Munt en heeft de Professor het moeilijk zijn identiteit geheim te houden. Check hier de samenvatting van La Casa de Papel seizoen 2.

Aflevering 1

Het huis van de dieven in Toledo wordt onderzocht op DNA. De open haard was niet schoongemaakt en de ex-man van Raquel, die forensisch expert is, vindt een stukje van een krantenknipsel: daarop zitten de vingerafdrukken van Salva, maar dat weet hij niet. De dieven in De Munt raken in paniek: ze horen maar niks van de Professor. Tokio draait door en zet de tv aan en ziet hem in beeld met politie om zich heen staan. Ze denken allemaal dat hij is gearresteerd. Helsinki vermoord hierdoor Oslo die toch al meer dood dan levend was. Tokio pleegt een coupe op Berlijn.

Casa de Papel kostuum + masker!

Aflevering 2

Salva rijdt met Raquels ex-man terug naar Madrid. Salva lokt hem uit tot een gevecht waarbij de ex-man bewusteloos raakt. Dan verwisselt hij het bewijsmateriaal en wordt uiteindelijk gearresteerd. Hij moet zijn vingerafdruk geven. De groep stopt Tokio’s coupe en Berlijn straft haar: vastgebonden op een brandcard wordt ze het museum uitgezet.

Aflevering 3

De Professor verwondt zichzelf in de wc van het politiebureau om te doen lijken dat de ex-man van Raquel hem heeft mishandeld. Raquel komt naar het bureau en krijgt hem vrij; ze verscheurt zijn dossier met zijn vingerafdrukken. Rio komt in opstand door de uitzetting van zijn geliefde Tokio, waardoor Berlijn hem net niet executeert. Nairobi neemt de leiding over.

Aflevering 4

Rio wordt bij de gijzelaars gezet. Arturo verzint opnieuw een ontsnappingsplan. Hij steelt een nepwapen en Mónica verwisselt dat met het echte pistool van Denver. Die twee gaan niet goed meer samen, want Denver denkt dat zij verliefd op hem is geworden door het Stockholmsyndroom. Een journalist gaat De Munt binnen om met de overvallers en gijzelaars te praten. Een aantal van hen wordt vrijgelaten. De politie lekt aan de pers dat Angel, de enige die de identiteit van de Professor weet, ontwaakt uit zijn coma.

Casa de Papel T-shirt karakters

Aflevering 5

De Professor wordt ontmaskert door een oranje haar van een clownspruik op zijn stropdas tijdens een afspraakje met Raquel. De politie zette een val door te zeggen dat Angel weer bij bewustzijn was, om te zorgen dat de Professor daarheen zou gaan. Arturo’s ontsnappingsplan mislukt en dat komt hem duur te staan: hij krijgt een bomgordel om. Tokio wordt naar het huis van bewaring gebracht.

Aflevering 6

De Professor wordt ondervraagd door Raquel in het huis in Toledo. Ze twijfelt of zij zijn kant moet kiezen of die van de politie en hem dus aan moet geven. Tokio ontsnapt uit het konvooi van de politie onderweg naar de rechtbank. Ze weet niet wat ze moet doen, want de Professor neemt niet op. Ze gaat terug naar De Munt. Tijdens het gevecht terug naar binnen raakt Moskou ernstig gewond.

Aflevering 7

Moskou is in levensgevaar en moet snel uit De Munt weg. De tunnel is nog niet klaar dus die moet snel afgemaakt worden, aan beide kanten. Ook is de Professor ontdekt door de politie en wordt Raquel verdacht van samenwerking met hem omdat ze geliefden zijn.

Aflevering 8

Raquel gaat op eigen onderzoek uit om de schuilplaats van Salva te vinden, ondanks dat ze onderzocht wordt door de politie. Ze vindt die en de Professor houdt haar daar vast. Vlak erna laat hij haar gaan omdat Angel is ontwaakt uit zijn coma (nu echt). Moskou overlijdt vlak voor de tunnel open is.

Casa de Papel T-shirt Bella Ciao

Aflevering 9

De politie valt De Munt binnen. Raquel wordt aangehouden. Ze kiest Salva’s kant en geeft heel laat aan de politie door waar zijn schuilplaats is. Berlijn beschermt de tunnel in De Munt en offert zichzelf op zodat de rest kan ontsnappen. Tijdens zijn heldendaad wordt hij doorzeefd met kogels. Hij en Sergio (echte naam van Salva) blijken broers te zijn. Denver (echte naam Ricardo), Monica (die Stockholm wordt genoemd door Denver), Helsinki, Nairobi, Tokio, Rio en de Professor weten te ontsnappen. Een jaar na de overval gaat Raquel op zoek naar de Professor en hij ontvangt haar met een grote glimlach in de Filepijnen.

Check hier de trailer van seizoen 2:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie