Bohemian Rapsody vs. Rocketman: welke is beter?
Rocketman
V.l.n.r: Taron Egerton (Elton John), Bryce Dallas Howard (Sheila) en Richard Madden (John Reid)
in Rocketman. Foto: Paramount Pictures

Bohemian Rapsody, de film over Queen-frontman Freddie Mercury, was vorig jaar een grote hit. In Nederland was het de op twee na best bezochte film aller tijden. Hoofdrolspeler Rami Malek kreeg ook een Oscar voor zijn vertolking van de excentrieke zanger. Nu staat een film van de volgende excentrieke artiest klaar: Rocketman, over het leven van Elton John. Welke film is eigenlijk beter?

Taron Egerton, die doorbrak met de Kingsman-films, speelt Elton in deze film. Zijn tegenspelers zijn Richard Madden (Bodyguard, Game of Thrones), Jamie Bell (Billy Elliot) en Bryce Dallas Howard (Jurassic Park). Rocketman gaat over hoe de legendarische Sir Elton John uitgroeide tot de artiest die hij is geworden. Alle seks, drugs en rock’n rol komen aanbod, zeggen de makers. “Elton wilde ook dat wij zijn verhaal ook op deze manier vertelden. Het maakt hem toch niet uit wat mensen van hem denken”, zei Egerton op het filmfestival van Cannes een paar weken geleden.

Queen Freddie Mercury Poster en Canvas

Live gezongen

Volgens critici gaat Rocketman daarom ook een betere film zijn dan Bohemian Rapsody. Die laatste beloofde namelijk ook veel in te gaan op het biseksuele aspect van de Queen-zanger, maar dat viel tegen. Veel fans waren daar niet blij mee. Op voorhand maakt Rocketman het wel waar, want er zit bijvoorbeeld een homoseksuele seksscène tussen Egerton en Madden in, die zijn minnaar en manager speelt. Elton John leeft natuurlijk nog, dus hij kon zich veel bemoeien met de film. Freddie Mercury kon dat niet meer, dus moesten de bandleden het voor hem doen. Misschien werd daardoor die film wat softer.

Rocketman
Taron Egerton (Elton John) en Richard Madden (John Reid) in Rocketman. Foto: Paramount Pictures

Een ander verschil met Bohemian Rhapsody is dat er in Rocketman live wordt gezongen. Rami Malek kon niet zingen, en dus playbackte hij Freddie Mercury. Taron Egerton zingt wel alle nummers in. Dat wilde Elton John ook, zei hij in een interview laatst. De regisseur van de film, Dexter Fletcher, wist al dat Egerton kon zingen, omdat hij een rol speelt in de animatiefilm Sing, een film over dieren die zingen. Hierin zong hij ook een nummer van Elton John, dus hij had zichzelf al een soort bewezen.

Luister hier naar het optreden van Taron Egerton en Elton John samen:

Cameo

Het is in ieder geval toevallig (of juist niet) dat Egerton nu Elton John speelt, want in de tweede Kingsman film, Kingsman: The Golden Circle, heeft de zanger een cameo. Eggsy, Egertons rol in die film, moet samen met zijn compagnon een schurk verslaan, gespeeld door Julianne Moore. Laat zij nou net Elton John hebben gegijzeld. Hij moet van haar steeds hetzelfde nummer spelen in zijn uitbundige outfit.

Check hier de grappige cameo van Elton John in Kingsman: The Golden Circle

Het mooie is ook dat de Egerton het nummer ‘Your Song’ van Elton zong tijdens zijn auditie voor de toneelschool als 17-jarig jochie. De muziek van Elton John betekent dus veel voor hem en dat hoor je zeker terug. De film Rocketman is vanaf vandaag te zien in Nederland. Dit kan voor de jonge Taron Egerton een mooi opstapje zijn naar een prachtige carrière.

Rocketman
Taron Egerton (Elton John) in Rocketman. Foto: Paramount Pictures.

Check hier de trailer van Rocketman:
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie