Orange is the New Black seizoen 7: dit kunnen we verwachten
Volgens de cast van de serie wordt het een seizoen om nooit te vergeten. Aanstaande vrijdag staat eindelijk het zevende seizoen van Orange is the New Black op Netflix. Dit is het zevende en tevens ook laatste seizoen van de hitserie. Wat kunnen we verwachten van deze finale?

Allereerst: Wat gebeurde er in het afgelopen seizoen? Na de opstand waarmee het vijfde seizoen eindige werden de vrouwen overgeplaatst naar een maximaal beveiligde afdeling van de gevangenis. Piper, Taystee en Red hing een zware straf boven het hoofd voor hun aandeel in die opstand van het vorige seizoen. De dood van twee bewakers werd in de schoenen van de gevangenen geschoven.

De verwachtingen van dit seizoen

Er gebeurde veel afgelopen seizoen dus er is in ieder geval genoeg stof voor een laatste seizoen van OITNB. Misschien worden de vrijlatingen van Piper, Blanca en Sophia wel het belangrijkste. Piper en Sophia konden na hun vrijlating weer bij hun familie zijn, maar voor Blanca begon haar leven buiten de gevangenis waarschijnlijk anders dan ze van tevoren gedacht had. Ze werd naar een andere uitgang gebracht en afgevoerd voor deportatie. Wat er precies met haar is gebeurd is nog niet duidelijk. In de trailer zie je wel al beelden van het leven van Piper na haar tijd in gevangenis.

Ook hopen we meer te zien van Taystee. Vorig seizoen werd zij veroordeeld voor de moord op Piscatella tijdens de opstand in seizoen 5, terwijl zij die moord niet had gepleegd. Taystee was altijd een positief ingesteld gevangene, maar de uitslag van haar proces kwam behoorlijk binnen.

Hoe gaat het met Morello, Barb en Carol?

De bevalling van Morello startte tijdens het einde van seizoen 6. In seizoen 7 zal meer op die bevalling en alles erna worden ingegaan. Het moment dat de baby ter wereld komt zal het gelijk bij haar worden weggehaald. Pas na haar vrijlating kan ze haar kind met haar man Vinnie opvoeden. Morello werd altijd vrolijk als het over haar baby ging, dus het zal zwaar voor haar worden.

En dan hebben we Barb en Carol nog. Hun ruzie eindigde in een bloedblad: Barb lag levenloos op grond en Carol had een mes in haar rug. Leven ze allebei nog, of heeft een van hen het toch niet overleefd? Seizoen 7 zal ook hierop een antwoord moeten geven.

Check hier de trailer van het zevende seizoen van Orange is the New Black:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie