Robert Pattinson als Batman, een goed idee of juist niet?
Acteur Robert Pattinson gaf in een interview een paar jaar geleden al aan dat hij graag een keer in een superheldenfilm zou willen spelen. Dat wordt misschien werkelijkheid, want er wordt op internet gespeculeerd dat hij de vervanger van Ben Affleck als Batman gaat worden. Is Robert Pattinson wel de juiste man voor deze rol?

Anonieme bronnen meldden aan Variety dat Pattinson aan het onderhandelen is met Warner Bros en die zouden bijna klaar zijn. Warner Bros heeft er zelf nog niks over naar buiten gebracht. Deadline zegt juist dat Nicholas Hoult een veel grotere kanshebber is voor de rol. Het is dus nog allemaal wat vaag, maar het internet gaat er los op.

De keuze voor de Pattinson zou komen doordat regisseur Matt Reeves de Batman-film wil maken met een jongere Bruce Wayne. De Britse acteur is 32 en dus nog vrij jong. Sterker nog, hij zou zelfs de jongste acteur ooit zijn die Batman speelt.

Batfleck fout

Volgens veel fans zijn de Batman-films na The Dark Knight-trilogie met Christian Bale een stuk minder van kwaliteit. Daarom is het ook niet gek dat de fans zo heftig reageren op ieder nieuws dat er over een vervolgfilm naar buiten komt. Het is zelfs zo dat mensen petities zijn gestart om te zorgen dat Pattinson de rol niet krijgt.

“Maak niet dezelfde Batfleck fout”, pleit er eentje. Ben Affleck speelde een niet bij iedereen even populaire Batman in Batman vs. Superman: Dawn of Justice (2015) en Justice League (2017). Bovendien is hij ook niet de jongste meer. Overigens zou hij wel de volgende Bat-film gaan regisseren, maar in 2017 ging dat toch niet meer door. Hij zou te veel andere projecten in zijn agenda hebben staan.

Cannes

Toch zijn er ook veel fans die Pattinson wel accepteren als eventuele nieuwe Batman. “Als er iemand is die negatief reageert op dit nieuws, dan zit je echt nog met het tien jaar oude Twilight in je hoofd en heb je niks anders van zijn werk gezien”, zegt iemand op Twitter. Veel mensen zien hem als een slechte acteur, omdat hij door velen nog steeds wordt gezien als Edward Cullen van de Twilight serie.

Het is klopt dat Twilight niet zijn beste films waren, maar een groot deel van zijn films na die Twilight-periode zijn heel goed. Zo ontving hij twee jaar geleden op het filmfestival van Cannes een zes minuten durende staande ovatie na de vertoning van zijn film Good Time. Hij was al vaker op festival geweest, met films als Cosmopolis (2012), Maps to The Stars (2014) en The Rover (2014). Als een film op Cannes wordt vertoond is dat namelijk niet de minste film die er is. Vergeet ook zeker films als Life (2015), Lost City of Z (2016), Damsel (2018) en High Life (2019) niet, want daarvoor ontving Pattinson veel complimenten van filmcritici over zijn spel.

Batman-type

Pattinson speelt vaak mannen die op het eerste gezicht normaal lijken, maar eigenlijk toch best apart zijn. Daarom zou hij Batman best kunnen spelen, hij heeft er zeker de kwaliteiten voor. Of hij echt een Batman-type is, is twijfelachtig. Vergeleken met zijn andere rollen is hij niet echt de persoon die je je inbeeldt bij het spelen van een rijke playboy en getrainde ninja-vigilante. In 2012 speelde hij wel een ‘wanna-be-rich-boy’ in de film Bel Ami, waarin hij door zich te gedragen als een playboy rijk wilde worden. Dat was trouwens niet een van zijn beste rollen…

De vierde superheldenfilm van regisseur Matt Reeves staat op de planning om vanaf juni 2021 in de bioscopen draaien. Deze zomer zouden de opnames ervan moet starten. Of dat met of zonder Robert Pattinson is zien we dan pas.

Bekijk hier de trailer van de meest recente film van Robert Pattinson, High life van de Franse regisseuse Claire Dennis:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie