Luke en Leia toch te zien in Star Wars IX
Luke (Mark Hamill) en Leia (Carrie Fisher) Skywalker zullen toch te zien zijn in Star Wars IX, het derde en laatste deel van de huidige trilogie. Dit is in beide gevallen verrassend te noemen, aangezien Luke leek te sterven in deel VIII – The Last Jedi en actrice Carrie Fisher in december 2016 overleed.

Oude beelden Fisher gebruikt

In het vorige deel was Fisher nog wel te zien; de opnames voor die film had ze vlak voor haar overlijden afgerond. Over haar rol in het nog naamloze deel 9 zegt regisseur J.J. Abrams: “We konden geen bevredigend einde voor de Skywalker-saga bedenken zonder haar. We wilden nooit iemand anders voor de rol nemen of computeranimatie gebruiken.”
Er zullen eerder geschoten beelden worden gebruikt om prinses Leia nu toch nog een rol in het aankomende deel te geven. Dochter Billie Lourd, die zelf ook in de film te zien zal zijn, gaf hiervoor toestemming aan Abrams.

Luke keert terug

De opnames voor Star Wars Episode IX beginnen op 1 augustus in de Pinewood Studios in Londen. Ook Mark Hamill zal daar draaidagen hebben, hoewel zijn beroemde karakter Luke Skywalker in de vorige film leek dood te gaan. Wellicht zien we hem terug als een soort ‘geestverschijning’, wat eerder gebeurde met andere Jedi zoals Yoda, Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi.

Rentree oude bekende Lando Calrissian

In Star Wars 9 keert nog een andere oude bekende terug. Billy Dee Williams zal op 81-jarige leeftijd de rol van Lando Calrissian weer op zich nemen, die hij voor het laatst had vertolkt in The Return of the Jedi (1983).
Hoofdrolspelers Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren) en John Boyega (Finn) keren ook allemaal terug in het laatste deel, evenals oude rot Anthony Daniels (C-3PO).

Op het resultaat van dit alles zul je nog even moeten wachten: Star Wars Episode IX verschijnt op 20 december 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie