Dit zijn de 10 beste films van 2018
Het jaar is alweer bijna om. Wie terug kijkt op het afgelopen filmjaar denkt aan twee dingen: horror – en biografische films. Die twee genres hebben goed gescoord dit jaar. Deze 10 beste films mogen dan ook niet ontbreken in de het jaaroverzicht van 2018:

10. Isle of the Dogs

Regisseur Wes Anderson heeft weer een pareltje afgeleverd dit jaar. Isle of the Dogs is een geanimeerde stopmotion film die het verhaal vertelt van Atari Kobayashi. In de toekomst breekt een epidemie uit onder honder in Japan. Alle honden worden daarom verbannen naar een eiland vol afval. Atari gaat op zoek naar zijn hond Spots die ook verbannen werd. Isle of the Dogs ging in première op het filmfestival van Berlijn en maakte daar kans op de Gouden Beer, dé prijs van dit festival.

9. Mandy

Nicolas Cage speelt de gebroken Red Miller, die in de jungle woont na de moord op zijn vrouw Mandy. Om haar dood te wreken is hij op zoek naar de daders die lid zijn van een religieuze sekte. Miller moet het opnemen tegen een groep krankzinnige bikers die gewapend zijn met strijdbijlen. Deze film is deels opgenomen bij onze zuiderbuur, België.

8. First Man

Ryan Gosling speelt de astronaut Neil Armstrong. In de film First Man volgen we het leven van de eerste man die een stap op de maan zette. ‘That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind’ is de bekendste uitspraak over deze Apollo 11 missie. De film laat zien wat het voor Armstrong en de Verenigde Staten heeft gekost om in 1960 als allereerste een man op de maan te zetten.

7. BlacKkKlansman

Een Afro-Amerikaanse agent infiltreert in de lokale eenheid van de Ku Klux Klan in Colorado. De film is gebaseerd op het boek Black Klansman van Ron Stallworth. De KKK was (en is helaas) een racistische blankenorganisatie die zich gewelddadig uitte tegen het Afro-Amerikaanse gedeelte van de Amerikaanse bevolking. Vooral tijdens de burgeroorlog was deze groep actief. Deze film kreeg een staande ovatie op het filmfestival van Cannes, een van de belangrijkste filmfestivals ter wereld.

6. Black Panther

Deze superheldenfilm is anders dan alle anderen. De cast bestaat namelijk uit bijna alleen maar Afro-Amerikaanse mensen. De Marvel-film gaat over de strijd van de heerschappij van het fictieve land Wakanda. Dit Afrikaanse land wordt gezien als een derdewereldland, maar in werkelijkheid is het rijk. Black Panther is al genomineerd voor drie Golden Globes, maar het maakt ook zeker kans op een Oscar.

5. Bird Box

Deze film is nog geen twee maanden uit, maar hij staat nu al in deze lijst. Bird Box, met Sandra Bullock in de hoofdrol, is de best bekeken Netflix original van 2018. In een week keken meer dan 45 miljoen mensen wereldwijd naar de post-apocalyptische ‘horror’film. Op aarde is een grote ramp uitgebroken: mensen die bepaalde wezens aankijken worden aangezet toy zelfmoord. De overlevenden plakken alle ramen dicht en moeten met blinddoeken om naar buiten om zichzelf niks aan te doen. Experts vinden de film verschrikkelijk maar onder het grote publiek is Bird Box een hype.

4. Hereditary

Deze horrorfilm wordt door sommigen de engste film aller tijden genoemd. Mensen vluchtten zelfs gillend de bioscoop uit na het zien van Hereditary. Nadat de moeder van een gezin overlijd, wordt de familie achtervolgt door tragische gebeurtenissen en komen duistere geheimen aan het licht.

3. A Quiet Place

Horrorfilms deden het in 2018 goed dus mag het regiedebuut van acteur John Krasinski niet ontbreken. Samen met zijn vrouw Emily Blunt speelt hij een gezin dat wordt verstoord door een nieuwe buitenaardse dierensoort. De enige manier om te overleven is stil te zijn. In deze film wordt dus bijna niet gepraat.

2. A Star is Born

Dat Bradley Cooper ook als regisseur aan de slag kan is met deze film bewezen. Samen met Lady Gaga is hij een gouden duo op het witte doek. Gaga speelt een meisje dat in contact komt met een bekende zanger. Hij laat haar een keer op het podium tijdens een optreden en een ster is geboren 😉. Een mooi maar heftig verhaal over wat het artiestenleven met iemand doet. Shallow is misschien wel het mooiste soundtrack-nummer van 2018 en wordt nog steeds veel op de radio gedraaid.

1. Bohemian Rapsody

Deze film over legende Freddie Mercury, de leadzanger van de Britse rockband Queen, wordt de beste film van 2018 genoemd. Wie denkt een nagespeeld concert te zien heeft het mis. Het is een biografisch verhaal van de meest excentrieke zanger van de vorige eeuw. De gekke pakjes, de scharrels en het feesten; dat was Freddie Mercury. Het is  eng hoe goed Rami Malek (Freddie) en Gwilym Lee (gitarist Brian May) lijken op hun personage.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie