Madonna gaat film over eigen leven regisseren en dit kan je verwachten
Zangeres Madonna sluit zich binnenkort aan in het rijtje van artiesten met een biopic film. Na de grote successen van Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury) en Rocketman (Elton John) kon een film over de Queen of Pop niet ontbreken. Elton John had al veel invloed op hoe de film werd gemaakt, maar Madonna zelfs nog meer: ze schrijft én regisseert de autobiografische film. Hoe gaat dat uitpakken?

Madonna kan zelf in ieder geval niet wachten:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Are you ready for the story of my life………………..✍️ Am I? #livetotell #diablocody #screenplay

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Voor de film werkt de zangeres samen met Diablo Cody, een scenarioschrijfster die in 2008 een Oscar won voor het script van de film Juno. Begin augustus teaste Madonna deze samenwerking al, maar toen was nog niet bekend wat ze aan het maken waren. Via een uur durende Instagram Live video, maakte ze samen met de schrijfster bekend te werken aan een biopic over zichzelf. Ze zijn al op pagina 107 van het script, dus waarschijnlijk gaat het een lange film worden. De vrouw achter Hung Up wil zelf de film regisseren, omdat ze vindt dat als iemand een goed verhaal over haar kan vertellen, ze het zelf wel is.

De tot nu toe titelloze film komt van Universal Pictures. Little Women producente Amy Pascal gaat deze film produceren.

Madonna tijdens het schrijfproces van het toen nog onbekende scenario:

Acteren

De 62-jarige zangeres is de meest succesvolle solo-artiest aller tijden en zit al meer dan veertig jaar in het vak. Ze zingt dus al jaren (en nog steeds), maar heeft ook meerdere keren geacteerd in een film, voornamelijk voor 2000.

Zo speelde ze in films als Desperately Seeking Susan (1985), Who’s That Girl (1987), A League of Their Own (1992) en de hitfilm Evita (1996) met Antonio Banderas. In die laatste film speelde Madonna het Argentijnse plattelandsmeisje Eva Duarte, die later de moeder des vaderlands werd. Evita was een verfilming van de musical. De film kreeg lovende kritieken, ook al konden de Argentijnen de vertolking door de zangeres niet waarderen. Toch ontving zij in 1997 een Golden Globe voor die rol.

Én regisseren

Naast acteren heeft de Queen of Pop een paar jaar geleden ook twee films geregisseerd. De eerste was in 2008, Filth and Wisdom, een comedy-drama over drie huisgenoten die een wanhopig leven lijden in het Britse Londen. Tevens was ze hier ook de producent van. Critici vonden het een slechte film en op IMDB kreeg Filth and Wisdom een score van 5,6.

De tweede geregisseerde film van Madonna kwam uit in 2011, getiteld W.E. De historische film gaat over twee vrouwen, ieder in een andere tijdsperiode: Wallis is getrouwd met de Engelse Koning Edward VIII en Wally zit in een ongelukkig huwelijk met een steenrijke arts in het heden. De film werd iets beter beoordeeld dan haar vorige, maar komt niet hoger dan een 6,3 IMDB-score.

Beide films hebben het dus niet super goed gedaan, maar toch gaat ze een derde film, over haar eigen leven, regisseren. Of dit een voorbode is voor het resultaat van de biopic moet nog blijken.

Geen musicalfilm

Behalve dat het geregisseerd wordt door de persoon waar het over gaat, maakte Madonna nog één ding duidelijk: het wordt geen musicalfilm. De meest recente biopic film, Rocketman, was dat wel. Wel zal er veel focus op de muziek van de zangeres liggen en zullen er zeker wat grote hits voorbij komen. Een actrice voor de hoofdrol is nog niet bekend gemaakt, maar veel fans denken dat het Ozark-actrice Julia Garner kan worden. Madonna en haar manager begonnen haar recentelijk te volgen op Instagram.

De biopic zal zich voornamelijk gaan focussen op hoe Madonna als artiest, danser en ‘gewoon’ mens in de muziekwereld is gekomen en een superster is geworden. De zangeres wil ook de worsteling benadrukken om als vrouwelijke artiest te overleven in een wereld die gedomineerd wordt door mannen.

Beloftes

In de Instagram Live video doet Madonna zelfs al beloftes voor scènes die in de film komen. Zo zien we terugkomen hoe haar eerste ontmoeting met twee leden van de New York City’s Harlem ballroom scene verliep, omdat zij een grote rol hebben gespeeld in de totstandkoming van het nummer Vogue. Later werd het ‘voguen’ ook nog eens een groot onderdeel van de mainstream cultuur. Het maken van de hit Like a Prayer en haar ervaringen tijdens het filmen van de film Evita zouden ook een plekje krijgen. De laatste zal wellicht zorgen voor wat drama, want de zangeres vertelde in de video dat ze geen leuke ervaringen heeft gehad met componist Andrew Lloyd Webber, die meewerkte aan de musicalversie van Evita waar de film op gebaseerd was.

Verdere details over Madonna’s film moeten nog bekend worden. Eind van dit jaar zien we alweer de volgende biopic over David Bowie, Stardust. Films over Aretha Franklin en Whitney Houston zouden al in de maak zijn.

Bekijk hier de Instagram Live terug:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie