Netflix waarschuwt voor Bird Box Challenge: “Stop met jezelf verwonden”
Streamingsdienst Netflix roept zijn kijkers op te stoppen met de Bird Box Challenge. De uitdaging, naar aanleiding van dé Netflixfilm van 2018, houdt in dat mensen onder de #BirdBoxChallenge geblinddoekt handelingen verrichten. En dat levert gevaar op.

De mooiste klassieke filmposters

Op een filmpje op Twitter ligt een jongen onderaan de trap van een metrostation. Hij wilde er waarschijnlijk ‘blind’ in lopen, maar is voorover van de trap gevallen. Op een ander filmpje rent een peuter keihard tegen een muur aan. Om die reden wil Netflix dat de challenge stopt. Vandaag tweette de streamingdienst het volgende:
“Ik kan niet geloven dat ik dit zeg maar: DOE JEZELF ALSJEBLIEFT GEEN PIJN MET DEZE BIRD BOX CHALLENGE. We weten niet hoe deze challenge begonnen is, we waarderen de aandacht voor deze film, maar Boy en Girl hebben een wens voor 2019 en dat is dat jij niet in het ziekenhuis belandt door dit.”

Dit is een van de vele filmpjes met de #BirdBoxChallenge (tekst gaat door onder filmpje)

Memes

Bird Box vertelt het verhaal van Malorie (Sandra Bullock) die met haar kinderen Boy en Girl naar een veilige plek vlucht nadat er een apocalyps uitbrak in de wereld. Als mensen naar een bepaald wezen kijken krijgen ze het gevoel om zelfmoord te plegen. Buitenshuis gaan de overlevenden geblinddoekt door het leven. De film is een enorm succes op Netflix. In de eerste week werd de film al meer dan 45 miljoen keer wereldwijd bekeken. Dit maakt Bird Box de meest succesvolle film van 2018 voor dit platform. Op sociale media verschenen na de lancering honderden memes over de film.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie