Samenvatting La Casa de Papel seizoen 3
De Professor, Tokio en Denver zijn terug in een nieuw seizoen van de Spaanse hitserie La Casa de Papel. Seizoen 4 is zelfs al bevestigd door Netflix. Dit is de samenvatting van het derde seizoen. In dit derde deel pleegt de groep, met nieuwe gezichten, een overval op goudvoorraad van de Spaanse Bank. Dit is alles om Rio terug te krijgen, omdat hij is gearresteerd en wordt gemarteld.

Lees hier de samenvattingen van seizoen 1 en seizoen 2

Aflevering 1 ‘We zijn terug’

Nadat de bende uit De Munt is ontsnapt, vertelt de Professor hen gelijk het zogeheten overlevingsplan. Ieder duo krijgt een bestemming aangeven waar ze verblijven. Ieder persoon krijgt een nummer van een transporteur die hem of haar naar de Professor brengt als er moeilijkheden zijn. Tokio en Rio gaan naar de Guna Yala eilanden, Helsinki en Nairobi naar Argentinië, Monica, Denver en de baby gaan naar Indonesië. De Professor gaat met Raquel en haar gezin naar Thailand.

Tokio is de rust op het eiland zat en vertrekt naar Panama. Rio geeft haar voor vertrek een satelliettelefoon zodat ze contact kunnen houden. Hun telefoontje wordt onderschept door Interpol. Rio wordt gearresteerd, maar Tokio kan vluchten en zet haar transporteur in. De Professor brengt de groep bij elkaar om Rio te redden. Ze gaan een overval plegen op de goudvoorraad van de Spaanse Bank. De groep is groter geworden: er zijn vijf nieuwelingen bij. Raquel heet voortaan Lissabon en Monica hoort nu ook bij de overvallers. Het idee van de overval heeft Professor van Berlijn, die hem dat idee vertelde lang voordat ze De Munt overvielen.

Aflevering 2: Aikido

Plan Tsjernobyl gaat in werking: via zeppelins wordt er geld over Madrid gegooid om chaos te creëren. De Professor roept de bevolking op hen te steunen. Tijdens de chaos doet het team zich voor als een van de eenheden die de stad moet beschermen. Door de hulp te gebruiken van de eenheden die er al zijn, komt het team ongemerkt de Spaanse Bank binnen.
Ze evacueren alle mensen in het gebouw op een groep na. Een van de nieuwe gezichten is Martín (Palermo), een oude vriend van Berlijn. Hij bedacht samen met Berlijn het plan van de overval op de Spaanse Bank.

Aflevering 3: 48 meter onder de grond

Nairobi en Tokio moeten de directeur van de bank halen om toegang te krijgen tot de kluis. Hij werkt niet mee en ze moeten wat verzinnen. Ze willen zijn persoonlijke beveiligers doodschieten maar dat lukt niet. De Professor is in paniek omdat het deze keer niet zo gaat als toen bij de Munt. Via een grote omweg hebben ze de beveiligers en directeur toch weten de overmeesteren. Palermo raakt alleen tijdens die aanval gewond aan zijn ogen en moet geopereerd worden.

Nairobi en Bogota, eigenlijk de vervanger van Moskou (een lasser), gaan de kluis van de bank in. Ze kiezen een aantal vrijwilligers om hen te helpen. Achteraf blijken deze vier mannen bij de dieven te horen: het zijn namelijk allemaal professionele lassers.

Rio moet via inspecteur Sierra naar Madrid gehaald worden omdat de situatie in Spanje niet goed verloopt. Angel hoort weer bij het team van de Spaanse politie, net als Suarez. Kolonel Prieto is ziek, dus kolonel Tamayo is deze overval de baas van de politie.

Aflevering 4: Boem, boem, ciao

De directeur moet de kluis open maken, want de politie valt het gebouw binnen zodra het uur om is en de deuren automatisch open gaan. Hij weigert en Denver slaat hem per ongeluk bewusteloos. De man heeft hartkwalen en krijgt een hartaanval. Bogota moet in de kluis een muur open breken met een bom.

De rest van de groep en de gijzelaars maakt zich klaar voor de inval. Arturo, de directeur van De Munt, wordt er bijgehaald als expert en moet uitleggen wie het belangrijkste is in de groep. Hij wil wraak en wijst Denver aan als de leider, zodat de politie hem als eerste neerschiet. Marseille zit aan de buitenkant en heeft alle telefoons zodat de verbinding tijdens een telefoontje met Tamayo naar hem wijst en niet naar waar Raquel en Sergio zitten.

De Professor heeft altijd getwijfeld aan het plan, omdat hij maar zo’n korte voorbereidingstijd had. Angel praat met Raquel tijdens het telefoontje naar de Professor. Tamayo is heftiger dan Prieto dus de vooraf gemaakte plannen van Sergio moeten worden veranderd.

Aflevering 5: De rode koffers

Nairobi en de lassers zijn bezig om het goud om te smelten naar korrels. Rio en Sierra zijn in het land. De beelden van hun aankomst worden verspreid. Sierra neemt de leiding over in het onderzoek. Ze bedreigt het gezin van Raquel. Nairobi zegt dat ze van Helsinki houdt. Ze zegt dat Palermo altijd van Berlin heeft gehouden. Palermo heeft schade aan zijn linkeroog overgehouden en loopt dus met een ooglapje.

Denver loopt met rode koffers maar buiten als de deuren van de bank opengaan. De aanval stopt: in de koffers zitten documenten van de staat die niet bekend mogen worden. Het politiekorps komt diplomatiek onder druk te staan en staan voor lul bij de Spaanse bevolking die massaal de straat op is gegaan.

Aflevering 6: Alles leek onbelangrijk

De politie doet een grote inval met gas. Met de hulp van Marseille weet de Professor het op tijd en kan hij het doorgeven aan het team. Ze houden de politie tegen en de vijf mannen, onder wie Suarez, gevangen. Sierra moet Rio wel overleveren om haar mannen en een groot deel van de gijzelaars terug te krijgen.

Professor en Raquel komen vast te zitten midden in een weiland. Ze worden herkend maar de mensen helpen ze juist. Zo voorkomen ze dat de plaatselijke politie ze vindt en ze aangeeft.

<h3?Aflevering 7: Een korte vakantie

Voordat Rio naar de bank werd gestuurd, werden er een zender en een GPS-zender in hem geplaatst. De Professor was hier op voorbereid en heeft de groep uitgelegd hoe ze het eruit moeten halen. Terwijl Rio naar de groep ging, werden veertig gijzelaars, waaronder Suarez en zijn mannen, vrijgelaten. Op datzelfde moment rent Arturo de bank binnen en dat wordt niet goed ontvangen: zowel door de dieven als door de Spaanse politie.

De Professor en Raquel zitten in de problemen. Een drone heeft hen gespot en ze moeten vluchten. Ze moeten een allebei een boom in, maar bij Raquel lukt dat niet. Ze moet schuilen in een boerderij en hopen dat ze niet wordt gevonden. Intussen is de politie ter plaatse.

Sierra weet dat de dieven het goud gaan omsmelten. De politie gaat zich nu meer richten op het goud waardoor Raquel en de Professor meer tijd krijgen. Rio maakt het uit met Tokio en dat verwachtte ze niet.

Aflevering 8: Het spoor bijster

De groep doet alsof ze vluchten om de Professor en Raqeul meer tijd te geven. Ze geven de fret Sofia een zender en bootsen het geluid van hun ontsnapping na. De politie vindt uiteindelijk de fret in plaats van de dieven en is woest. Maar Sierra weet hoe ze de dieven kapot kan maken.

Sierra legt een teddybeer bij de bank. Deze is van Nairobi’s zoon. Ze halen de beer naar binnen en er zit een telefoon in. Er wordt gebeld en Sierra vertelt Nairobi dat ze haar zoon heeft. Ze loopt met Axel naar de bank. Nairobi ziet haar kind, maar wordt neergeschoten als ze bij het raam staat. Iedereen probeert haar te helpen. Ondertussen probeert de politie binnen te vallen. Denver heeft het op tijd door en haalt een deel van de groep weg bij Nairobi. Rio en Tokio schieten een raket op de tank van de politie die ontploft. De deuren gaan weer dicht en de groep blijft achter.

Raquel wordt gevonden door de twee boeren van de boerderij. Ze probeert met ze te onderhandelen, maar ze geven haar toch aan de politie. De Professor rent voor zijn leven om haar te redden. Suarez is een van de mannen die haar vindt. Hij weet dat Professor meeluistert, dus schiet hij haar neer. Hij had de opdracht gekregen van Sierra om te doen alsof hij haar neerschoot. Raquel leeft nog, maar de Professor verklaart zojuist de oorlog aan de politie.

Check hier de trailer van het derde seizoen van La Casa de Papel:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie