Samenvatting La Casa de Papel seizoen 1
Het eerste seizoen van de Spaanstalige serie La Casa de Papel (letterlijk vertaald Het Papieren Huis) werd een hit. De Netflix original werd mede populair door het nummer Bella Ciao, een oud Spaans rebellenlied, wat door veel dj’s werd geremixt. In de eerste aflevering vond gelijk de overval op  geldfabriek de Munt plaats. Check hier de samenvatting van La Casa de Papel seizoen 1.

Lees ook de samenvattingen van seizoen 2, seizoen 3 en seizoen 4.

Aflevering 1

Een overval van Tokio mislukt en ze ontmoet de Professor. Hij brengt haar samen met 7 andere dieven om de Munt te overvallen. Ze bereiden zich vijf maanden lang voor in een villa in Toledo. Ze moeten een naam van een stad kiezen als hun naam: Tokio, Berlijn, Moskou, Denver, Rio, Oslo, Helsinki en Nairobi. Op de dag van de overval is Allison Parker, een dochter van een Britse gouverneur, ook in het museum. De dieven vallen het museum binnen in rode overalls en Dali-maskers. De Professor is de man die buiten het gebouw alles in de gaten houdt. De bendeleden doen of ze ontsnappen maar gaan weer terug naar binnen.Aflevering 2

Inspecteur Raquel Murillo is de leider van het politieonderzoek en neemt contact op met de Professor. In een café ontmoet ze Salva (de Professor) die haar te hulp schiet met zijn mobiele telefoon. Op die manier houdt hij het nummer van Raquels moeder, wat later van pas komt. De gijzelaars krijgen hetzelfde pak aan als de overvallers en nepwapens en moeten geld gaan drukken. Allison geeft onder schot aan de politie door dat iedereen hetzelfde eruit ziet.

Aflevering 3

De baas van de Munt, Arturo Román probeert te ontsnappen samen met zijn secretaresse Mónica Gaztambide. Berlin geeft Denver opdracht Mónica te vermoorden. Raquel wantrouwt de Professor. De politie komt achter de identiteit van Rio.

Aflevering 4

Denver vermoord Mónica niet maar verstopt haar. De demente moeder van Raquel belt naar de telefoon van de Professor. Daardoor komt hij in de onderzoeksruimte van de politie, wat hij heel goed kan gebruiken. Moskou, de vader van Denver, hyperventileert als hij hoort dat zijn zoon een gijzelaar zou hebben vermoord. Om frisse lucht te halen gaan ze naar het dak, samen met wat gijzelaars om voor verwarring bij de politie te zorgen. Arturo schopt een scène en wordt door de politie aangezien voor een dief en wordt in zijn schouder geschoten.

Aflevering 5

Arturo moet geopereerd worden en de Professor vraagt via Raquel om een medisch team. Inspecteur Angel Rubio gaat undercover als dokter meer naar binnen. Tijdens het fouilleren en inleveren van spullen als portemonnees en horloges monteert Rio een zender in Angels bril. Hierdoor kan de Professor met de politie meeluisteren. De gezondheid van Mónica gaat achteruit.Aflevering 6

Als de politie binnen is bij de groep, proberen andere agenten via de luchtschachten naar binnen te gaan met hetzelfde masker als de overvallers. Professor ziet dat en zorgt dat iedereen een ander masker krijgt, waardoor de operatie mislukt. De politie komt achter de identiteit van Tokio.

Aflevering 7

De politie komt achter de rode Seat Ibiza die de groep heeft gebruikt tijdens de trainingen in Toledo. De Professor gaat naar de sloop om vingerafdrukken te verwijderen. Een Russische beveiliger betrapt hem eerst, maar hij keert later terug. Hij legt een knoop van Berlijn neer om hem verdacht te maken, omdat Berlijn een gijzelaar liet vermoorden. Net als hij klaar is met schoonmaken komt de politie het terrein op. Hij vermomd zichzelf snel als vieze zwerver en ontsnapt ternauwernood aan Raquel.

Aflevering 8

Door de knoop in de auto komt de politie achter de identiteit van Berlijn. De Russische beveiliger van de sloop moet helpen met een tekening van de Professor.

Aflevering 9

De Professor breekt in bij een politieauto en bedreigt de Rus in het Russisch via het kanaal van de politie om te voorkomen dat de tekening afkomt. Berlijn komt erachter dat Denver Mónica niet heeft vermoord en wordt woest omdat hij denkt dat Denver achter de knoop in de Seat zit. De politie wil bewijs van leven als ze schoten horen uit het gebouw.

Aflevering 10

Raquel gaat naar binnen en mag van Berlijn (zonder masker) iedere gijzelaar interviewen. In opdracht van Arturo verstopt Allison zich, maar ze wordt gevonden. De politie heeft nu de vingerafdrukken van de Professor door de politieauto waar hij inbrak, alleen weten ze nog niet dat hij het is. Angel vertrouwt de Professor niet. Angel neemt een vingerafdruk af van hem door een lepeltje van de cider. Later moet Angel naar een apotheek waar de koopgegevens van de medicijnen van Berlijn zijn, maar de Professor kaapt ze op tijd weg. Rio krijgt een videoboodschap van zijn ouders, die de politie opnam zodat hij zich zou overgeven.

Aflevering 11

Mónica en Denver zijn steeds closer geworden tijdens de behandeling van haar schotwond. Arturo plant met zijn beveiligers een nieuw ontsnappingsplan. Raquel wantrouwt Salva opnieuw.

Aflevering 12

Raquel vertrouwt Angel niet meer. Hij weet wel wie de Professor is door een vingerafdruk op een lepeltje, maar raakt in coma door een auto-ongeluk. Het ontsnappingsplan van Arturo lukt. Ze slaan Oslo met een pijp en laten de bom van een uitgang ontsnappen: ze zijn vrij, behalve Arturo. Salva zag dit niet want hij lag in bed met Raquel.

Aflevering 13

De gijzelaars krijgen de keuze: geld en blijven of vrijheid. Angel belde Raquels moeder vlak voor het ongeluk met de boodschap dat Salva de Professor is. De Professor weet dat en vermoord bijna zijn aanstaande schoonmoeder. Hij moet met Raquel naar een delict: het huis van de dieven in Toledo waar zij maanden lang hebben geoefend.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie