Samenvatting 13 Reasons Why seizoen 3
Dit is de samenvatting van 13 Reasons Why seizoen 3. Dit derde seizoen draait niet meer om de zelfdoding van Hannah Baker, maar om de moord op Bryce Walker, de verkrachter van Hannah en Jessica. na de rechtszaak wordt hij naar een andere middelbare school gestuurd, hij krijgt dus geen gevangenisstraf. Iemand was daar niet blij mee. Clay wordt onmiddellijk gezien als de hoofdverdachte, maar is hij de schuldige? Ook is er een mysterieus nieuw meisje op Liberty High, Ani.

Lees hier de samenvatting van seizoen 1 en seizoen 2.

Aflevering 1 Yeah. I’m the New Girl

Er is een nieuw meisje op school, Ani. Zij woont in het gasthuis van Bryce Walker, omdat haar moeder zijn opa verzorgt. Clay gaf haar een rondleiding een paar maanden eerder en sindsdien zijn ze bevriend geraakt. Inmiddels weet zij alles van de acties van Tyler rondom Spring Fling en houdt zij het samen met Clay’s vrienden geheim voor de rest van de school.

Er wordt bekend dat Bryce niet meer thuis is gekomen naar de Homecoming wedstrijd. Tijdens Homecoming brak er een gevecht uit tussen de mensen van Liberty High en de school waar Bryce op zit, Hillcrest. Zach werd tijdens de riot aangevallen door Bryce, maar hij liegt daarover tegen zijn vrienden. Eerst wordt Clay gearresteerd in verband met de vermissing van Bryce. Later wordt hij vrij gelaten en wordt Monty gearresteerd.

Aflevering 2 If You’re Breathing, You’re a Liar

Zach wordt de nieuwe teamcaptain van het football-team, maar Monty is daar niet blij mee. Ani en Clay confronteren Zach met het feit dat hij loog over de aanval van Bryce. Chloe was zwanger van Bryce, maar laat een abortus plegen. Zach en zij trekken zich steeds meer naar elkaar toe.Alex bedreigt Monty met een mes als hij ziet dat hij Tyler niet met rust laat. Niemand weet wat Monty met Tyler heeft gedaan. Bryce zit nu op een andere High School, maar wordt niet met open armen ontvangen. Onderweg naar het sportveld wordt hij in de hal geslagen, omdat hij een verkrachter is. Er wordt een lichaam gevonden bij de rivier.

Aflevering 3 The Good Person is Indistinguishable from the Bad

Het lichaam wat is gevonden is van Bryce. De sheriff probeert erachter te komen of het zelfmoord of moord is. Jessica wordt de nieuwe student council president. Ani leert Bryce langzaam wat beter kennen doordat ze hem vaak tegen komt in het huis. Ze heeft gezien dat Jessica hem een keer heeft bezocht.

Ani en Clay gaan op een soort van date, maar worden onderbroken door Tyler. Justin was aan de beurt om hem op te laten, maar hij kwam niet. Ze vermoeden dat hij bij Bryce is. Dat klopt niet, want Justin wordt na zijn werk opgehaald door Jessica. Het duo volgt hen. Ze komen erachter dat ze al een lange tijd stiekem seks met elkaar hebben en dat Jessica het uit heeft gemaakt met Alex. Justin vertelt dat Bryce alles van Spring Fling had gezien. Justin bedreigt hem met de dood als hij dichter in de buurt komt van Jessica.

Aflevering 4 Angry, Young, Man

De lokale krant meldt dat Bryce is omgekomen door een kogel. Tyler blijkt nog een vuurwapen te hebben, zonder dat Tony en Clay dat wisten. Zach, Justin, Ani en Clay denken dat Tyler Bryce heeft vermoord. Zach vertelt dat hij een motief zou hebben: hij had hem verteld dat Bryce alles van Spring Fling had gezien en wist wat Tyler wilde doen.

Tyler vermoedt dat de groep hem verdenkt en geeft uitleg. Hij had een wapen van Spring Fling bewaard, omdat hij zelfmoord wilde plegen. Later gebruikte hij het ook om Bryce mee te bedreigen. Justin neemt uiteindelijk het vuurwapen van hem in beslag en zorgt dat het wegkomt. Als Clay bij Tyler thuis is, vindt hij foto’s van een dode Bryce op zijn laptop. Tyler betrapt hem en vertelt hem dat hij hem niet heeft vermoord, maar juist gevonden. Hij was vlakbij de rivier, omdat hij van de brug wilde springen.

Bryce blijkt niet te zijn vermoord met een kogel, maar door mishandeling. De politie onderzoekt in de rivier naar mogelijke wapens voor die mishandeling. Clay en Tony hebben een probleem: daar liggen precies alle wapens van Tyler die ze hebben verstopt.

Aflevering 5 Nobody’s Clean

De auto van Bryce wordt gevonden. Er ligt bloed naast en heel veel drugs, steroïden. De school wordt doorzocht op drugs en bij atleet Luke worden ze gevonden. Alex weet zijn steroïden te verbergen, alleen de groep komt daarachter.

Monty blijkt homo te zijn, terwijl hij altijd riep dat anderen dat waren. Hij heeft op een feestje waar Bryce hem mee naar toe nam seks met een jongen, Winston. Alex was daar ook, hij kocht daar drugs van Bryce. Die laatste bracht hem ook nog een escort en de twee beginnen een band op te bouwen. Ze gaan naar het huis van Bryce’ vader om het te slopen, maar ze staan voor het verkeerde huis en traumatiseren daardoor een klein jongetje. Alex kan er niet tegen en gaat voortaan niet meer met Bryce om.

Aflevering 6 You Can Tell the Heart of a Man by How He Grieves

Nadat ze van haar moeder iets in de garage moest pakken, vindt Ani de rode Mustang van Tony in Bryce’ garage. Bryce kocht de Mustang van hem, zodat Tony het geld kon gebruiken om een goede advocaat te regelen voor zijn ouders. Die zijn namelijk op een avond plots verdwenen: ze worden het land uitgezet. Tony wordt verhoord doordat Bryce zijn auto bij het bedrijf waar hij werkt liet maken.

De begrafenis van Bryce vindt plaats. Het study council groepje van Jessica protesteert, zonder haar toestemming, op de begrafenis. Barry Walker, Bryce’ vader, is ook op de begrafenis (half dronken). Eerder was hij erachter gekomen dat Bryce zijn huis had gesloopt (dit keer wel de goede). Hij blijkt een ‘reserve kind’ te hebben, genaamd Caitlyn. Zij zou zijn zoon kunnen vervangen, omdat hun band slecht was.

Aflevering 7 There Are a Number of Problems with Clay Jensen

Clay moet weer praten met de politie, omdat hij Bryce tijdens Hannah’s rechtszaak bedreigde met een vuurwapen. De politie vermoedt dat hij hem heeft vermoord, omdat hij verliefd zou zijn op Ani. Ze hebben zelfs een keer gezoend. Ani blijkt gelogen te hebben over haar band met Bryce: ze hebben meerdere keren seks gehad. Ze liegt er ook over tegen de politie.

Ani heeft dezelfde vermoedens als de politie en gaat al Clay’s vrienden af om te vragen waar hij na Homecoming was. Jesscia vertelt haar ook alles over Hannah en de tapes en daardoor worden Ani’s vermoedens nog erger. Ze onderzoekt zijn kamer, maar wordt door hem betrapt. Alex schreeuwt vanuit jaloezie door de schoolgangen dat Jessica en Justin weer vrijen.

Aflevering 8 In High, Even on a Good Day, It’s Hard to Tell Who’s on Your Side

Mrs. Walker praat met de oud-directeur van Liberty High, Mr. Porter. Ze wil dat hij al Clay’s vrienden ondervraagd over Clay. Hij komt erachter en vraagt en zijn oud-directeur waarom hij dat doet. Mr. Porter legt hem uit dat hij juist Clay’s onschuld wilde bewijzen door met zijn vrienden te praten. Ani vertelt dat ze Mr. Porter wel eens heeft gezien in Bryce’ huis. Hij blijkt een soort therapeut voor Bryce en zijn moeder te zijn. Ani en Clay verdenken beiden volwassenen nu van de moord op Bryce.
Clay ziet dat er iets met Tyler is en dat het met Monty te maken heeft. Tyler vertelt wat Monty voor Spring Fling met hem heeft gedaan. Hij vertelt ook dat hij dit bij Bryce heeft gemeld, doordat Monty vaak dingen in opdracht van Bryce deed. Clay wil Monty ermee confronteren, maar hij durft het toch niet. Via hem komt Clay erachter dat Justin nog drugs heeft gekocht van Bryce.

Aflevering 9 Always Waiting for the Next Bad News

Clay is nu de hoofdverdachte van de moord op Bryce. Justin zegt dat hij de oxy uit de badkamer van Bryce had gestolen na zijn begrafenis en dat hij ze maar een keer gebruikt heeft. Hij had voor zijn dood contact met hem opgenomen, doordat Seth (zijn ex-dealer) nog geld van hem wilde. Nadat dat achter de rug was, gaf Bryce de oxy aan Justin.

Justin wil dat Seth voor de moord van Bryce opdraait, dus gaat hij samen met Ani en Clay op zoek naar een aanwijzing in zijn huis. Ze vinden Bryce’ horloge. Seth betrapt hen en vertelt ze dat Bryce hem het horloge gaf om drugs van te kopen.
Justin vindt het slecht van zichzelf dat hij weer gebruikt, en maakt het uit met Jessica door te zeggen dat hij vreemd is gegaan na Homecoming.

Aflevering 10 The World Closing In

De moeder van Hannah Baker wordt verhoord door de politie. Na het verhoor legt ze contact met Clay. Hij legt aan Justin uit dat ze dat vaker heeft gedaan. Ze heeft een voicemail ingesproken waarin ze dronken bij Hannahs graf zit en zegt dat ze Bryce wil vermoorden. De politie heeft die voicemail niet, maar Clay en Mrs. Baker denken dat ze wordt gezien als een verdachte. Clay’s spullen worden uiteindelijk in beslag genomen, ook zijn telefoon.

Mrs. Baker nam ook contact op met Tony. Zij vertelde hem dat de Walkers er waarschijnlijk voor hebben gezorgd dat Tony’s ouders het land uit zijn gezet. Tony confronteert Bryce ermee. Hij weet eerst van niks, maar later blijkt dat zijn vader hen had aangegeven. Tony laat hem de tapes luisteren, om te laten zien hoeveel pijn hij Hannah heeft veroorzaakt. Bryce wil daarna praten met Mrs. Baker, maar ze weigert. Clay vertelt alles over Justins drugsgebruik aan Jessica.

Aflevering 11 There Are a Few Things I Haven’t Told You

Nadat de politie Clay’s telefoon in beslag heeft genomen, bellen ze iedere klasgenoot van hem. Hun ouders bevestigen waar ze waren na Homecoming, maar het blijkt dat iedereen daarover gelogen heeft. Clay gaat naar Tony toe voor hulp: hij wil verdwijnen, ondanks dat hij onschuldig is.

!– START ADVERTISER: Happy Socks NL from awin.com –>Voordat de Homecoming wedstrijd begon, wilde Bryce terug naar Liberty High, tot groot ongenoegen van Jessica en de student council. Ze besluiten een protestactie te houden tijdens de wedstrijd. De mensen van Hillcrest lachen erom en een van de jongens pakt Jessica bij haar borsten. Justin wordt boos en valt de jongens aan samen met de rest van zijn team.

Voor de wedstrijd sprak Bryce met Jessica. Hij wilde haar iets geven, maar ze weigerde. Hij sprak met haar af om na de wedstrijd af te spreken bij de pier, zodat hij het haar toch kon geven. Bryce sprak ook met Monty voor de wedstrijd. Hij bedreigde hem, omdat Tyler hem vertelde dat Monty hem seksueel misbruikte. Tyler vertelt zijn verhaal ook een Jessica, die hem begrijpt. Dit was een idee van Clay.

Aflevering 12 And Then the Hurricane Hit

Clay zegt tegen Ani dat hij weggaat en ze zoenen. Jessica houdt een speech en zegt dat ze haar excuses aan wil bieden voor de protesten. Na haar toespraak staat iedereen op die te maken heeft gehad met seksueel geweld, waaronder Tyler en Justin. Clay komt voor Tyler naar school, maar hij wordt gearresteerd. Justin vertelt aan Jessica dat hij vroeger is misbruikt door zijn stiefvader. Uiteindelijk doet Tyler zijn verhaal bij de politie en wordt Monty opgepakt. Ani vertelt aan Jessica dat zij meerdere keren seks heeft gehad met haar verkrachter, Bryce.

Clay ziet Bryce en Ani vlak voor de Homecoming zoenen. Hij is woest en na het protest van Jessica ontstaat er een gevecht. Hij mengt zich in de groep en valt Bryce aan. Justin ziet het gebeuren en trekt hem weg. Later ging hij nog naar zijn huis.

Zach twijfelt, maar gaat toch naar de politie: hij zou Byrce hebben vermoord. Hij legt uit dat Chloe Bryce voor de wedstrijd zag en hem vertelde over de abortus. Hij was woest en beschuldigde Zach van het stelen van zijn vriendin. Tijdens het Homecoming gevecht breekt Bryce Zachs been, waardoor hij nooit meer kan sporten. Zach gaat nadat hij uit het ziekenhuis komt naar de pier waar Bryce wacht op Jessica. Hij mishandelt hem en laat hem voor dood achter. De politie zegt dat hij niet de moordenaar is, doordat Bryce omkwam door verdrinking, terwijl Zach hem op de kant liet liggen.

Aflevering 13 Let the Dead Bury the Dead

Clay wordt toch vrijgelaten, maar krijgt een enkelband. Hij is nog steeds verdachte dus bedenkt Ani een plan voordat ze weer met de politie moet praten. Jessica vertelde haar namelijk dat Alex Bryce van de kant af duwde, nadat Zach weg was gegaan. Ze had Alex meegenomen voor de veiligheid, omdat ze niet alleen met Bryce wilde afspreken. Alex was woest op Bryce doordat hij zoveel mensen pijn heeft gedaan. Met de hele vriendengroep zorgen ze ervoor dat Monty voor de moord op Bryce opdraait.

Monty is overigens onschuldig, ook al bedreigde hij Bryce na de wedstrijd. Vlak daarna zag hij Winston, de jongen waarmee hij seks had op een feest waar Bryce hem mee naar toe nam. Hij gaat nu met Winston mee en ze hebben seks bij hem thuis. Monty kan zichzelf alleen niet meer bewijzen, doordat hij in zijn cel wordt vermoord. De groep luistert naar de tape die Bryce aan Jessica gaf, waarin hij zijn excuses aanbiedt. Een visser haalt een tas uit het water vol met wapens.

Check hier de trailer van seizoen 3:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie