Samenvatting 13 Reasons Why seizoen 2
Dit is de samenvatting van 13 Reasons Why seizoen 2. In dit seizoen slepen de ouders van Hannah Liberty High voor de rechter, omdat ze vinden dat de school verantwoordelijk is voor haar dood. Iedereen moet getuigen, maar ze worden allemaal door iemand bedreigt. Clay blijft Hannah maar voor zich zien.

Lees hier de samenvatting van seizoen 1.

Aflevering 1 The First Polaroid

Clay kan de dood van Hannah nog steeds niet goed verwerken. Terwijl hij met Skye date ziet haar hij steeds voor zich. Alex schoot een kogel door zijn hoofd om zelfmoord te plegen, maar hij overleefd die poging. Wel is hij zijn geheugen kwijt. Tyler moet getuigen in Hannahs rechtszaak. Hij praat over de foto’s die hij van haar nam. Tony verbrandt de brief die Hannah hem gaf op de dag van haar dood. Clay vindt een polaroidfoto in zijn schoolkluisje met de tekst “Hannah wasn’t the only one”.

Aflevering 2 Two Girls Kissing

Buiten de rechtszaal staat een groep demonstranten die gerechtigheid voor Hannah te eisen. Skye en Clay hebben ruzie omdat Clay nog verliefd is op Hannah, een meisje wat niet meer leeft. Skye rent weg en wordt kort daarna opgenomen in het ziekenhuis. Tyler raakt bevriend met Cyrus, een punk jongen. Jessica en Alex ontvangen dreigementen van een anoniem persoon dat ze tijdens hun getuigenis niks mogen zeggen. Courtney moet getuigen in de rechtszaak. Ze vertelt dat ze gevoelens had voor Hannah en komt daardoor uit de kast voor haar vaders.

Aflevering 3 The Drunk Slut

Skye verbreekt haar relatie met Clay. Skye wordt overgeplaatst naar een psychiatrisch ziekenhuis en haar ouders verbieden Clay contact met haar op te nemen. Jessica moet getuigen in de rechtbank en Alex en Clay moedigen haar aan om te vertellen over haar verkrachting door Bryce. Voordat ze dat doet loopt ze een klaslokaal binnen dat vol hangt met foto’s van Jessica die dronken is. Hierdoor durft ze niets meer over Bryce te vertellen tijdens de zitting.

Justin heeft contact opgenomen met haar en Clay en Tony zoeken hem op. Ze vinden hem op straat in Oakland, dakloos. Clay besluit hem in huis te nemen, zonder dat zijn ouders dat weten. Bryce wordt opgeroepen om ook te getuigen. Tyler ontmoet de vrienden van Cyrus.

Aflevering 4 The Second Polaroid

Clay komt erachter dat Justin verslaafd is aan drugs. Hij vertelt het Tony die Sheri stuurt. Jessica en zij helpen hem met afkicken. Marcus moet getuigen in rechtbank. Hij liegt over wat er gebeurde tijdens zijn date met Hannah. Hij laat Bryce’ naam vallen, waardoor hij boos wordt. Cyrus en Tyler raken steeds beter bevriend. Ze schieten een keer stiekem in het bos en ze besluiten een grap met Marcus uit te halen nadat ze horen dat hij loog in de rechtbank.

Jessica laat de dreigbrief aan Mr. Porter zien die ze kreeg voordat ze moest getuigen. Alex herinnert zich niks meer, ook niet van de tapes. Nadat hij maar blijft vragen stuurt Clay de tapes naar hem. Clay vindt een tweede polaroidfoto waarop Bryce seks heeft met een bewusteloos meisje. Er staat ook een tekst op: “He won’t stop”.

Aflevering 5 The Chalk Machine

Porter denkt dat Tyler de foto’s van Jessica in het klaslokaal op hing, maar Tyler zegt van niks te weten. Clay ziet dat de polaroidfoto’s ergens op school zijn genomen. Chloë ontmoet Bryce’ ouders. Zijn moeder ziet blauwe plekken op haar lichaam. De ruit van Porters auto is kapot gegooid. De steen waarmee dat gebeurde bevat een dreigement.

Porter zoekt naar Justin, maar komt bij zijn moeder en haar foute vriend uit. Ze raken in gevecht met elkaar en Porter wordt gearresteerd. Ryan vertelt in de rechtszaak over de gedichten van Hannah. Ze gingen over Justin, ondanks hun ruzie. Hannahs moeder wil de gedichten samen met hem ontcijferen, maar als ze begint over ontbrekende pagina’s in het dagboek wil Ryan ineens niet meer.

Aflevering 6 The Smile at the End of the Dock

Zach vertelt over zijn geheime ‘summer fling’ met Hannah in de zomer voordat ze een einde maakte aan haar leven. Bryce en Zach vechten met elkaar nadat die eerste grapjes maakte over Zachs relatie met Hannah. Justin besluit, ondanks dat Clay het hem afwees, om naar school te gaan en met Jessica te praten. Nadat ze hem wegstuurt, gaat Justin terug naar Clay’s huis. Er wordt ingebroken en Justin moet zich verbergen. Het blijkt echter Clays vader te zijn die thuis komt. Hij vindt Justin. Hij mag bij de Jensens blijven.

Aflevering 7 The Third Polaroid

Nadat Clay in de rechtbank vertelt over het nemen van drugs op een feestje met Hannah, besluit hij de tapes online te zetten. Hij las de reacties van zijn getuigenis online en voelde zich gedwongen om dit te doen. Tijdens dat feestje bleven hij en Hannah de hele avond bij elkaar.

Bryce heeft seks met Chloë, ook al wil ze dat niet, Alex viert zijn verjaardag, maar die loopt uit de hand. Clay gaat weg en vindt een derde foto bij zijn auto. Op deze foto staat “The Clubhouse”. Hannah blijkt ooit tegen Clay te hebben gezegd dat ze dood wilde, maar hij negeerde die opmerking.

Aflevering 8 The Little Girl

Er ontstaat ophef op Liberty High nadat de tapes van Hannah online staan. Bryce’ kluisje wordt beklad en Marcus noemt hem een verkrachter. Clay spreekt met Skye af in het psychiatrisch ziekenhuis waar ze zit. Skye vertelt hem dat ze naar een andere staat verhuist om opnieuw te beginnen. Justin neemt een overdosis en Alex vindt hem net op tijd om te voorkomen dat hij overlijdt. Daarna besluit hij om weer bij zijn moeder te gaan wonen. De ouders van Hannah worden gehoord tijdens de zitting over het leven van hun dochter en de pesterijen op Liberty High.

Aflevering 9 The Missing Page

Mr. Porter verontschuldigt zicht tegenover Hannahs moeder, doordat hij een rol speelde in de zelfdoding van Hannah. Hij vertelt tijdens de hoorzitting dat hij sinds Hannah er niet meer is gelooft dat Bryce haar heeft verkracht. Justin steelt geld van zijn moeders vriend, die hem betrapt. Hij zegt tegen zijn moeder dat ze allebei weg moeten gaan. Justin loopt wel weg en Clay neemt hem weer in huis.

Bryce denkt dat Clay Marcus chanteert en bedreigt hem. Tyler en Cyrus nemen Clay mee om het honkbalveld te vernielen. Clay ziet een aantal studenten een huisje naast het veld ingaan en hij denkt dat dit het beruchte clubhuis is. Hannahs moeder zegt tegen Sarah, een meisje dat op een vorige school bij Hannah in de klas zat, dat ze niet moet getuigen.

Aflevering 10 Smile, Bitches!

Sheri gaat voor Clay undercover naar het clubhuis. Ze onthoudt de code van de deur. Er wordt een polaroidfoto van haar gemaakt, die terecht komt in een doos met honderden anderen. Clay en Justin gaan na de wedstrijd naar het clubhuis. Bryce en Zach krijgen ruzie, waarna Zach naar het clubhuis gaat waar hij de twee jongens vindt. Zach vertelt dat de polaroids die Clay ontving van hem kwamen. Hij geeft de doos met de andere foto’s aan hem mee. Thuis vinden de twee jongens en Sheri een foto waarop Chloë wordt verkracht door Bryce. Ze vinden ook een foto van Hannah.

Sarah besluit toch te getuigen en vertelt over Hannah en drie andere meiden. Die vier pestte haar op haar vorige school. Tony moet getuigen, maar vertelt niet waarom Hannah de tapes bij hem achterliet. Ze blijkt hem geholpen te hebben om de politie te ontwijken, zodat hij niet arresteert werd. Tyler vindt Mackenzie leuk, maar ze krijgen ruzie waardoor Cyrus zijn vriendschap met Tyler verbreekt.

Aflevering 11 Bryce and Chloë

Bryce liegt tijdens zijn getuigenis over zijn relatie met Hannah. Hij beschuldigt haar van het verzinnen van een verkrachting doordat zij het met hem uit maakte. Zijn moeder vraagt aan hem of hij heeft gelogen. Hij geeft toe Hannah wel verkracht te hebben. Hannah was helemaal niet verliefd op Bryce, maar het was juist andersom alleen zij wees hem steeds af. Als Bryce terugkomt op school ontstaat er een gevecht.

Jessica laat de polaroid van Chlöe aan haar zien. Ze geeft toe de foto’s van Jessica te hebben opgehangen. Olivia Baker en Jessica vragen haar om tegen Bryce te getuigen. Ze zegt het te gaan doen, maar tijdens de zitting doet ze het niet. Clay draait door doordat hij Hannah steeds ziet en gaat met een pistool naar het huis van Bryce om hem te vermoorden. Justin voorkomt dat op tijd. De doos met foto’s wordt uit Clay’s auto gestolen. Alex krijgt een pakketje met een pistool en een dreigbrief.

Aflevering 12 The Box of Polaroids

Justin wordt voordat hij moet getuigen bedreigt. Toch vertelt hij dat Bryce Jessica heeft verkracht. De groep komt erachter dat niet Bryce, maar Monty achter de bedreigingen tijdens de rechtszaak zit. Hij zegt dat hij de doos met foto’s heeft gestolen en Alex gaat met hem mee naar de plek waar hij ze heeft verstopt. Alleen hij blijkt ze niet gestolen te hebben. Jessica doet aangifte bij de politie tegen Bryce.

De rechtszaak is afgelopen en de rechtbank bepaalt dat de school niet verantwoordelijk is voor Hannahs dood. Als het de uitspraak is afgerond, worden Bryce en Justin gearresteerd voor de verkrachting op Hannah maker. Justin wordt gearresteerd voor medeplichtigheid, omdat hij niet ingreep toen hij het zag gebeuren. Mr. Porter wordt ontslagen. Tyler moet naar een speciaal programma nadat er foto’s op sociale media staan dat hij dingen van de school heeft vernield.

Aflevering 13 Bye

Tyler keert terug van het programma. Monty en twee vrienden mishandelen en verkrachten hem. Het schoolfeest begint en Jessica en Justin worden weer close. Jessica’s zaak gaat naar de rechtbank en Bryce krijgt drie maanden voorwaardelijke celstraf, terwijl Justin er zes krijgt. Hij kan eerder vrijkomen als hij bij zijn ouders terecht kon. Dat kan niet, dus besluiten de Jensens om hem te adopteren.

Chloë vertelt Jessica dat ze zwanger is van Bryce. Hannah krijgt een afscheidsceremonie. Daarna krijgt Clay van haar moeder te horen dat Hannah een ‘Reasons Why Not’ lijst had en daar stond hij op. Tyler gaat gewapend naar het schoolfeest om iedereen te vermoorden. Clay komt er op tijd achter en voorkomt dat hij een schoolshooting pleegt. Samen met Tony brengt Clay hem naar een veilige plek, maar ze moeten opschieten want de politie is er al bijna.

Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen van 13 Reasons Why:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie