Robert Pattinson en Dwayne Johnson: coronagevallen met grote gevolgen
Langzamerhand zijn filmproducties weer begonnen met opnemen. De start van The Batman was slechts van korte duur, want iemand van de crew raakte besmet met het virus waardoor de opnames tijdelijk stil liggen. Vermoed wordt dat het gaat om hoofdrolspeler Robert Pattinson. Dit nieuws werd een dag na de coronabesmetting van Dwayne Johnson bekend gemaakt. Om verschillende redenen, hebben beide besmettingen grote gevolgen.

Robert Pattinson en The Batman

Na vijf en een halve maand stil te hebben gelegen, begon de productie van The Batman drie dagen geleden weer. De opnames vonden plaats net buiten Londen, Verenigd Koninkrijk in de Warner Bros. Studio in Leavesden. Nu ligt de productie dus weer tijdelijk stil, doordat iemand van crew besmet is geraakt met het coronavirus. Dat is slecht nieuws, want de film is het grootste huidige project van de DC Comics en Warner Bros.

Onlangs zagen we nog een  teaser van de film op de online DC Fandome. Deze teaser was bedoeld voor de release van oktober 2021. Reeves gaf toen aan dat hij nog maar een kwart van de film had opgenomen toen de productie van The Batman in maart stil kwam te liggen door corona.

Pattinson was laatst nog te zien in tal van interviews voor zijn nieuwste film, Tenet. Tekst gaat door onder de video:

Besmetting

Warner Bros. heeft bevestigd dat er een coronageval in het team van The Batman is, maar bracht niet naar buiten wie in verband met de privacy van de werknemers. Wel zegt de maatschappij dat die persoon in isolatie is gegaan en de andere protocollen rondom een coronabesmetting naleeft.

Volgens twee bronnen van Vanity Fair zou hoofdrolspeler Robert Pattinson het virus hebben. De filmmaatschappij bevestigt dit overigens niet. Pattinson verbleef de afgelopen maanden in een Airbnb in de Britse hoofdstad, samen met zijn vriendin Suki Waterhouse (Baby Driver). Hij woont officieel in Los Angeles, vandaar ook de Airbnb.

Of The Batman de release van oktober 2021 gaat halen, is niet bekend. Naar verluidt zou de regisseur nog drie maanden hebben om de film op te nemen, terwijl er nog driekwart van de film mist. Dat de Batmanfans nog lang moeten wachten op de nieuwe film is iets dat zeker is, alleen voor hoe lang? De nieuwe Batmanfilm heeft in ieder geval een moeilijke start.

UPDATE: De opnames van The Batman gaan volgens The Daily Mail wel door, alleen zonder Pattinson. Volgens de Britse krant zou Reeves zoveel mogelijk scènes willen filmen waarin de acteur niet zit of zijn stuntdubbel te gebruiken.

Bekijk hier de trailer van The Batman. Tekst gaat door onder de video:

Dwayne ‘The Rock’ Johnson en zijn familie

Vlak voor bekend werd dat een van de medewerkers van The Batman besmet was geraakt met het virus, bracht acteur Dwayne Johnson naar buiten dat zijn hele gezin corona heeft gehad. Dit maakte hij bekend in een video op zijn eigen Instagram-pagina.

Daarin vertelt hij dat zijn vrouw Lauren en zijn twee dochters van twee en vier het virus hebben gehad. Zijn vrouw en hij hebben het in het begin zwaar gehad, zijn twee dochters gelukkig niet. Die zijn er met wat keelpijn goed vanaf gekomen. De acteur wil zijn verantwoordelijkheid nemen, zeker naar zijn fans toe, vandaar ook de video op Instagram.

Zo vertelt hij hoe zijn gezin besmet raakte. “We hadden contact met vrienden die het blijkbaar hadden zonder dat ze het zelf wisten. Ze waren teleurgesteld in zichzelf dat door hen mijn gezin ook besmet is geraakt.” Johnson zegt dat hij zich sinds maart al aan alle coronamaatregelen heeft gehouden, hij heeft bijvoorbeeld ook niet gewerkt, maar dat hij toch het virus kreeg door sociale contacten te hebben. “Je vertrouwt je familie en vrienden, daarom nodig je ze toch uit.”

Bekijk hier de video van The Rock op zijn Instagram. Tekst gaat door onder de video:

Tips

Hij wil zijn fans tips geven, omdat hij weet hoe het is om het virus te hebben. Hij raadt zijn volgers aan om strenge maatregelen te treffen als je toch mensen wil uitnodigen voor een bezoekje. “Laat ze een dag voordat ze komen testen, want je weet nooit zeker of ze iets hebben.” Een andere tip die hij meegeeft is dat je controle moet hebben over de dingen waarop je het wel kan hebben. Denk aan een mondmasker dragen of je immuunsysteem versterken door bijvoorbeeld extra vitamines te slikken.

Wellicht houdt The Rock nog een Q&A op Instagram, omdat hij snapt dat mensen veel vragen voor hem hebben. Zeker omdat hij de strenge maatregelen altijd heeft opgevolgd. Wanneer hij dit gaat doen is niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie