Dwayne Johnson denkt dat Marvel/DC film-crossover mogelijk is
Als het aan acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson ligt, zou er zomaar een film crossover kunnen komen tussen het Marvel Cinematic Universe (MCU) en het DC Comics Extended Universe (DCEU). Dat verklaart de hoofdrolspeler uit de aankomende DC-film Black Adam (2022) in gesprek met Variety.

Johnson doet momenteel de perstour voor Netflix-film Red Notice – release op 12 november – waarin hij speelt met o.a. Ryan Reynolds (Deadpool, Marvel) en Gal Gadot (Wonder Woman, DC). “Ik denk dat er een crossover mogelijk is met Black Adam en Wonder Woman. We hadden het er vandaag nog over, ik draaide me om naar Ryan en Gal en zei: ‘Er zou een crossover tussen Marvel en het DC Universe moeten zijn.’ Wij zijn degenen die het misschien kunnen laten gebeuren, dus we zullen zien wat de toekomst brengt,” aldus Johnson.

Black Adam & Wonder Woman

Het plot van Black Adam is nog niet bekend, maar Johnson speelt het titelkarakter, in de comics de aartsvijand van Shazam!, die eerder al een eigen DC-film kreeg. In de comics is er soms sprake geweest van een liefdesrelatie tussen Black Adam en Wonder Woman, dus nu de twee acteurs samen met de pers spreken over Red Notice, hangt het gespreksonderwerp crossovers in de lucht.

Niet alleen binnen DC dus, maar ook tussen de twee grote rivaliserende universa van comics op het witte doek. Met de vele multiverse -tijdlijnen die in de films tegenwoordig populair zijn, zou een combinatie tussen de twee merken in theorie ook een optie zijn.

Comics crossovers eerder gedaan, voor films besproken

Wie denkt dat een Marvel/DC crossover onmogelijk is, kijkt misschien verbaasd op dat deze er in de comics al vaak genoeg zijn geweest. Zo waren er verhalen met Batman en Captain America, The Justice League en The Avengers en Superman en Spider-Man.

Johnson is ook niet de eerste die publiekelijk spreekt over de mogelijkheid tot een crossover in films. Kevin Feige, directeur van Marvel Studios, deed er al eens de uitspraak “zeg nooit nooit” over. James Gunn, die voor Marvel The Suicide Squad (2021-versie) regisseerde en voor Marvel de Guardians of the Galaxy-films, besprak met diezelfde Feige en diens ‘concurrent’ Toby Emmerich, studiohoofd bij Marvel, de optie voor een crossover tussen de karakters Groot en Harley Quinn. Volgens Gunn waren beide mannen enthousiast over het idee van een crossover, maar moet er wel een “Berlijnse Muur van advocaten” worden overwonnen voor zoiets zou kunnen.

“Wonder Woman verslaat Deadpool”

Terug naar het idee van Dwayne Johnson over een verhaal met Wonder Woman, Black Adam en Deadpool. Volgens Ryan Reynolds, medespeler van de twee dus in Red Notice, over een Interpol-agent (Johnson) die achter een kunstdief (Gadot) aanzit en daarbij de hulp van een andere kunstrover (Reynolds) inschakelt, zou Wonder Woman in een gevecht tussen de drie als winnaar uit de bus komen.

Reynolds zei dat in gesprek met ET Online. Gadot, in een interview met dezelfde site, koos ook ‘haar’ Wonder Woman als sterkste, en noemde Reynolds “een slimme man” voor zijn keuze.
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie