Trailer The Batman & meer: Top 5 film-onthullingen van DC Fandome
Dit weekend werd DC Fandome georganiseerd. Een evenement vol onthullingen over aankomende projecten van DC Comics. Het event werd online gehouden in verband met het COVID-virus, maar dat verhinderde niet dat er een aantal interessante onthullingen waren over DC-films in de nabije toekomst. We geven een top 5.

1 – Trailer The Batman

Toch wel het grootste aankomende project van DC Comics is The Batman. Een nieuwe Batman is altijd spannend en deze keer gaat de iconische rol worden gespeeld door niemand minder dan Robert Pattinson. Hij speelt onder regie van Matt Reeves een zogeheten ‘Year Two’ Batman. Een Bruce Wayne die de mantel van vigilante dus pas net op zich heeft genomen, en nog flink zoekende is naar de beste manier om dat in te vullen.

Batman/Wayne oogt nogal gothic en droevig in deze versie, iets wat gemengde reacties opleverde (voornaamste discussiepunt: Batman heeft eindelijk eens nog steeds oogschaduw op nadat hij zijn masker afdoet…), maar eigenlijk ook wel heel goed past bij het karakter. Wayne wordt immers de vigilante Batman door de tragische moord op zijn ouders gedurende zijn kinderjaren, en worstelt altijd met de dubbelrol die hij speelt.

Enkele favoriete karakters uit de Batman-wereld zijn te zien in deze film. De trailer geeft ook meteen een eerste glimp van Jeffrey Wright als politie-agent James Gordon, Zoë Kravitz als Selina Kyle/Catwoman, Colin Farrell als Oswald Cobblepot/The Penguin en Paul Dano als Edward Nashton/The Riddler. Butler Alfred Pennyworth wordt in deze versie gespeeld door Andy Serkis.

Momenteel is er zo’n 25% van The Batman opgenomen. De film wordt eind september 2021 in de bioscopen verwacht.

2 – Sneak Peak The Suicide Squad

In 2016 verscheen DC’s Suicide Squad van regisseur David Ayer, met o.a. Will Smith als Deadshot, Jared Leto als The Joker en natuurlijk Margot Robbie als diens prettig gestoorde geliefde Harley Quinn. Alhoewel de film een commercieel succes werd, bleven veel critici en fans van de comics uit hetzelfde universum als Batman teleurgesteld achter. In augustus 2021 komt er – mede daardoor waarschijnlijk – een nieuwe film uit die deze keer The Suicide Squad heet.

Aan het roer van deze versie staat Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn. Die werd door DC/Warner Bros. Pictures slim aangetrokken nadat hij door een incident werd ontslagen bij Marvel. Inmiddels is Gunn daar weer in gratie aangenomen, dus naast Guardians of the Galaxy 3 kunnen we nu ook gaan zien hoe hij dit DC-verhaal naar het witte doek brengt.

Tijdens DC Fandome zijn de eerste beelden van The Suicide Squad opgedoken. De zeer actierijke film speelt zich deze keer af tijdens een oorlog in de jaren zeventig. Margot Robbie keert terug als Harley Quinn, maar verder zijn er vooral veel nieuwe gezichten, zoals Idris Elba, die het karakter Bloodsport speelt. In de sneak peak zien we de eerste filmbeelden en opnames van achter de schermen. Ook komen verschillende acteurs en James Gunn aan het woord. Uiteraard prijzen zij de film zoals het hoort nu al de hemel in, maar de verwachtingen lijken ook wel terecht hooggespannen voor deze DC-film die het midden houdt tussen een reboot en een herkansing.

3 – Main Trailer Wonder Woman 1984

Wonder Woman uit 2017, met Gal Gadot in de hoofrol, behoort tot de meer succesvolle films die in de afgelopen jaren verschenen over DC-karakters. Voor het langverwachte vervolg over de amazone die superheldin wordt – Wonder Woman 1984 – is op DC Fandome de eerste main trailer uitgebracht.

We volgen Diana deze keer tijdens een avontuur in – zoals de titel al doet vermoeden – 1984. Pedro Pascal speelt de slechterik in pak Max Lord, terwijl Wonder Woman het fysiek vooral uitvecht met Kristen Wiig in de rol van Barbara Minerva/Cheetah. Dat doet de amazone deze keer onder meer in een glanzend nieuw gouden pak, dat handig is voorzien van vleugels.

Zeer opvallend is dat we ook Chris Pine als Steve Trevor terugzien in Wonder Woman 1984. Dit ondanks het feit dat – en deze spoiler mogen we drie jaar na dato toch wel geven – hij zichzelf leek op te offeren gedurende het slot van de vorige film, die zich afspeelde gedurende de Eerste Wereldoorlog. Het antwoord lijkt mogelijk in een vorm van tijdreizen te liggen. In de trailer is te zien dat Trevor onbekend is met radar-technologie, wat impliceert dat hij op de een of andere manier is overgekomen uit het verleden.

Wonder Woman 1984 verschijnt normaal gesproken in oktober van dit jaar in de bioscoop.

4 – Zack Snyder’s Justice League

Tijdens DC Fandome zagen we ook de eerste teaser trailer voor Zack Snyder’s Justice League, een project dat enige uitleg behoeft. In 2017 kwam de film omtrent het team bestaande uit onder andere Superman (Henry Cavill) en Batman (Ben Affleck) uit. Tijdens de post-productie trok regisseur Zack Snyder zich om tragische redenen terug: zijn dochter had zelfmoord gepleegd. Het project ging over naar zijn assistent Josh Whedon, die samen met Warner Bros. Pictures op een behoorlijk ander eindproduct uitkwam dan Snyder voor ogen had gehad. De film leverde matige kritieken op en fans vroegen sindsdien alsnog om de versie van Snyder.

En die versie komt er nu. Op HBO Max verschijnt in 2021 Zach Snyder’s Justice League, ook wel de Snyder Cut genoemd. Het wordt een compleet opnieuw in elkaar gezette versie van de eerdere film. Sommige figuren hebben ineens een andere kostuum, er zijn nieuwe locaties en zelfs nieuwe schurken. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: die lachwekkend slecht met CGI weggetoverde snor van Henry Cavill zal deze keer ontbreken.

De Snyder Cut gaat maar liefst 4 uur duren. Fans kunnen er ook voor kiezen om het verhaal in acht afleveringen van een half uur te bekijken. Deze versie van het verhaal wordt meer een vervolg op Man of Steel (2013, over Superman) en Batman vs Superman: Dawn of Justice (2016), die beiden wél volledig werden geregisseerd door Snyder.

Voor landen waar HBO Max niet te krijgen is, waaronder Nederland, wordt momenteel gewerkt aan distributiedeals voor Zach Snyder’s Justice League. Er is dus goede hoop dat wij dit interessante project ook kunnen gaan bekijken.

5 – Black Adam eerste ontwerpen

Tot slot kregen fans tijdens DC Fandome de eerste concept art trailer te zien voor Black Adam. Deze film draait om de gelijknamige anti-held uit dezelfde wereld als Shazam! (2019). Het titelkarakter – dat gespeeld gaat worden door Dwayne ‘The Rock’ Johnson, legt als voice-over zijn originverhaal uit. Duizenden jaren geleden loste hij op gewelddadige wijze een aantal problemen op, waarvoor hij werd opgesloten, maar nu is hij vrij. Wat we verder al weten van deze nieuwe DC-verfilming, behalve dat hij in 2021 moet uitkomen, is dat de rol van Al Rothstein/Atom Smasher gespeeld zal gaan worden door Noah Centineo.

Meer DC Fandome

Het eerste gedeelte van DC Fandome zit erop, maar op 12 september volgt het tweede gedeelte. Mogelijk volgen er dan nog meer onthullingen over aankomende DC-film-projecten.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie