Marwan Kenzari: Nederlandse trots in Disney’s Aladdin
Nederlandse trots in Disney's Aladdin
Marwan Kenzari als Jafar in Disney’s Aladdin. Bron: The Walt Disney Company Benelux

De life-action remake van Aladdin is vanaf vandaag in de bioscoop te zien. Wij Nederlanders hebben nog een extra reden om uit te kijken naar deze film. De Nederlandse Acteur Marwan Kenzari speelt namelijk de rol van Jafar in Disney’s Aladdin.

Aladdin wonderlamp replica

Marwan Kenzari speelt samen met Naomi Scott (Jasmine), Mena Massoud (Aladdin) en Will Smith (Genie) in de remake van de klassieker uit 1992. Hij speelt Jafar, de slechterik in dit verhaal. Jafar wil met prinses Jasmine trouwen en doet er alles aan om te zorgen dat de arme straatjongen Aladdin dat niet doet. We weten natuurlijk allemaal hoe dat afloopt, maar dat maakt de film er zeker niet saaier op. Het wordt een vrolijke en Oosterse boel, zeker met Will Smith die als de blauwe (vrij lelijke) geest ook gaat rappen. Vergeet ook zeker de prachtige titelsong ‘A Whole New World’ niet, gezongen door Zayn en Zhavia Ward.

Naomi Scott als Jasmine and Mena Massoud als Aladdin in Disney’s Aladdin. Bron: The Walt Disney Company Benelux

Gouden Kalf

Even terug naar Marwan Kenzari. Ook al heeft de acteur in veel Nederlandse films gespeeld, zoals Hartenstraat (2014), Pak van mijn hart (2014) en Lucia de B (2014): hij werkt sinds een aantal jaar ook aan een internationale carrière. Hij wierp zichzelf in de internationale schijnwerpers met de Nederlandse film Wolf (2013), waar hij een Gouden Kalf voor kreeg. De film gaat over een boxer in Utrecht die in de criminaliteit terecht komt.

Yasmin prachtige halsketting

Sinds Wolf ging zijn carrière buiten Nederland van start. Zijn eerste rol in een buitenlandse film was een bijrol in de film Collide (2016), met Nicholas Hoult, Antony Hopkins, Felicity Jones en Ben Kingsley. Dat zijn zeker niet de minste namen om voor een eerste keer mee te werken. Vanaf toen ging het snel. Kort erna speelde hij in de film Ben-Hur (2016), de remake van de legendarische avonturenfilm over een prins in Rome die vals beschuldigd is van verraad.

Nederlandse trots in Disney's Aladdin
Will Smith als de Genie in Disney’s Aladdin. Bron: The Walt Disney Company Benelux

Doorbaak

Een jaar later had hij (weer) een bijrol in een grote film te pakken, dit keer in de remake van The Mummy met Tom Cruise. Deze film flopte volledig, maar hé, hij kan wel zeggen dat hij met Tom Cruise heeft samengewerkt. In datzelfde jaar speelde hij ook in What Happened to Monday en Murder on the Orient Express, die laatste weer met een sterrencast. Kenzari speelde hier wel maar een kleine rol in, namelijk die van de conducteur Pierre Michel. De eerste echte grote rol voor hem was in de Netflix-film The Angel, een waargebeurd verhaal over een Egyptenaar die als spion informatie doorspeelde aan Israël.

Aladdin poppetjes

Aladdin wordt gezien als de film die mogelijk voor Marwan Kenzari zijn grote doorbraak kan zijn. De buitenlandse pers noemde hem al knap en ook het publiek reageerde goed op zijn casting. Zijn collega’s, zoals Naomi Scott, waren erg te spreken over zijn vertolking van Jafar. Gaat Aladdin echt internationaal deuren voor hem openen en wordt hij net zo succesvol als Michiel Huisman en Carice van Houten in het buitenland? We zullen zien.

Bekijk hier de trailer van Aladdin:

En luister hier de titelsong:

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie