La Casa de Papel seizoen 4: hoe gaat het verhaal verder
Na een zinderende-finale aflevering is seizoen 3 van La Casa de Papel tot zijn einde gekomen. In die extra lange aflevering gebeurde er van alles (wat kun je hier teruglezen). Hoe gaat het verhaal nu verder? Wat kunnen we verwachten van La Casa de Papel seizoen 4?

Netflix had blijkbaar zoveel vertrouwen in seizoen 3, dat seizoen 4 al bevestigd werd voordat drie überhaupt te zien was. Hoe dan ook, er is genoeg stof voor nog een seizoen met Tokio, Rio en de Professor.

De Professor en Raquel

In de laatste aflevering van het vorige seizoen zaten de Professor en Lissabon (Raquel) flink in de problemen. Een drone had hen gevonden waardoor ze moesten vluchten en zich verstoppen. Helaas werd Raquel gevonden. Ondertussen sprint Sergio naar haar toe om haar te redden. De politie is er eerder dan hij en Suarez weet dat de Professor met Raquel meeluistert. Hij doet alsof hij haar neerschiet. Sergio hoort alleen de schoten en is uit op wraak: hij verklaart de oorlog aan de Spaanse staat.De dieven mochten van Sergio nooit mensen vermoorden: ze moesten goed bij het volk vallen. Dat is nu anders, doordat de staat zijn geliefde heeft vermoord (dat denkt hij tenminste). Inspecteur Sierra is een pittige tante, dus ze gaat Raquel gebruiken om de Professor neer te halen. Of ze gaat haar ook martelen, net zoals ze bij Rio deed. Sergio wilde de dood van zijn broer Berlijn wreken met de overval op de Spaanse Bank: dus na de dood van ‘zijn’ Raquel zal de wraak nog groter worden.

Nairobi

Sierra bracht de zoon van Nairobi, Axel, voor de bank om haar uit de tent te lokken. Nairobi keek uit het raam en dat was genoeg: ze werd door een sniper neergeschoten, vlakbij haar hart. Is zij de volgende van het team die een overval niet overleeft? Eerder moesten we al afscheid nemen van Oslo, Moskou en Berlijn.

Arturo’s rol

De man van wie je had gehoopt dat hij werd vermoord leeft helaas nog: Arturo, de directeur van De Munt. In het begin van seizoen 3 zagen we al dat hij zijn gijzeling heeft gebruikt om bekend te worden. Hij schreef een boek en geeft theatershows. Kolonel Tamayo haalde hem erbij als expert, om de leider van de groep aan te wijzen.Tijdens het ruilen van Rio met veertig gijzelaars sloop hij weg uit het politiecentrum en rende hij vlak voordat de deuren van de bank dichtgingen naar binnen. Dit tot ongenoegen van de politie en de dieven. Waarom hij naar binnen is gerend, is niet duidelijk. Wil hij weer de held uithangen? Of is hij er voor zijn ex-secretaresse Monica, die nu Stockholm heet (hoe toepasselijk). We zullen moeten wachten tot het volgende seizoen om te zien wat Arturo’s rol wordt in deze overval.

Bekijk hier een filmpje van de presstour van het afgelopen seizoen in Parijs met onder andere Denver, Stockholm, Rio, Tokio, Arturo en Marseille:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie