Extra scènes Spider-Man: Far From Home
In dit artikel geven we een overzicht van de extra scènes tijdens de aftiteling van Spider-Man: Far From Home. Daarbij leggen we ook uit wat deze end credit scènes betekenen.
Deze Marvel-film met Tom Holland (Spider-Man/Peter Parker), Zendaya (MJ) en Jake Gyllenhaal (Mysterio) kent twee extra scènes. Het gaat om een mid-credit scène na het eerste deel van de aftiteling en een post-credit scène, als de aftiteling helemaal voorbij is.

Dit artikel gaat door onder de foto en let op: dan komen er ook spoilers voorbij voor Spider-Man: Far From Home.

Jake Gyllenhaal (Mysterio) en Tom Holland (Spider-Man) in Spider-Man: Far From Home. Foto: Columbia Pictures.

Mysterio onthult identiteit Spider-Man en oude bekende keert terug

In de eerste extra scène vliegen Spider-Man en MJ op een date door Manhattan heen. In de film heeft MJ ontdekt dat Peter Spidey is en bovendien hebben ze elkaar de liefde verklaard. Het webslingeren blijkt ze echter niet zo leuk te vinden. Daarom zet Spidey haar af op Times Square, maar dan begint een opmerkelijk nieuwsuitzending op een van de grote schermen.

Op een video is een alternatieve versie van Mysterio’s laatste momenten te zien. Deze is zo bewerkt dat het nu net lijkt alsof Peter Mysterio zomaar heeft gedood. Wij hebben natuurlijk gezien dat Mysterio een fraudeur bleek, maar dat is bij de rest van de wereld nog niet bekend. Mysterio doet er een schepje bovenop door ook te onthullen dat Peter Parker de man achter het masker van Spider-Man is.

MJ (Zendaya) en Spider-Man slingeren samen door New York. Foto: Columbia Pictures.

Dit opent de deur naar allerlei nieuwe problemen voor Spidey in zijn volgende optreden. Deze scène laat ook nog iets anders zien dat interessant is. De filmpjes zijn namelijk van de Daily Bugle, het fictieve medium in de wereld van Spider-Man, en worden aan elkaar gepraat door de luidruchtige journalist J. Jonah Jameson. Wat zeer bijzonder is, is dat Jameson wordt gespeeld door J.K. Simmons. Die vertolkte hetzelfde karakter al in de Spiderman-films van regisseur Sam Raimi. Die films – met Tobey Maguire in de hoofdrol – zijn nog van voor het Marvel Cinematic Universe (Spider-Man 1 2002, Spider-Man 2 2004, Spider-Man 3 2007).

Dat topacteur J.K. Simmons zijn rol voor een vierde keer oppakt (wat van tevoren niet bekend was), en dat we hem zeer waarschijnlijk ook nog verder gaan terugzien in een vervolg is dus extra bijzonder, want in principe zijn voor het MCU alle karakters die al eens eerder voorbij kwamen opnieuw gecast. Dit was dan ook een specifieke wens van Far From Home-regisseur Jon Watts, zo is inmiddels gebleken, die Simmons echt iconisch vindt voor het karakter en geen andere acteur wilde.

Extra scène 2: Vakantie voor Nick Fury

Ook helemaal na afloop van de aftiteling is er nog een extra scène in Spider-Man: Far From Home. In deze post-credits scène rijden Nick Fury (Samuel L. Jackson) en zijn assistent Maria Hill (Cobie Smulders) na afloop van het verhaal in een SUV. Maar wat blijkt? Ze zetten hun maskers af en daaronder komen twee Skrull tevoorschijn, de groene gedaanteverwisselaars uit Captain Marvel. Om precies te zijn gaat het om Talos (Ben Mendelsohn) en zijn vrouw Soren (Sharon Blynn). Blijkbaar zijn de rollen van Fury en Hill al tijdens alle gebeurtenissen in Far From Home dus ingevuld door deze twee!

Samuel L. Jackson (Nick Fury) en Cobie Smulders (Maria Hill). Foto: Columbia Pictures.

Dan zien we Nick Fury zelf, op een strand in bijpassende kleding. Hij is eens even goed aan het chillen, maar als de camera uitzoomt zien we dat het geen echt strand is. Fury bevindt zich in een groot ruimteschip van de Skrull. Hij staat op en maant iedereen aan het werk te gaan.

Deze scène heeft een komische insteek, en past daarnaast ook goed in het thema van liegen en bedriegen van deze film. Daarnaast laat het zien dat de Skrull zeker niet hebben stilgezeten sinds de gebeurtenissen van Captain Marvel. Ze werken actief samen met S.H.I.E.L.D. en lijken in alles een speler om serieus rekening mee te houden. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat we de Skrull nog verder terug gaan zien in het Marvel Cinematic Universe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie