De scènes in Nederland van Spider-Man: Far From Home
Spider-Man: Far From Home, de nieuwste Marvel-film, speelt zich deels af in Nederland. Het gaat slechts om een klein gedeelte van het verhaal, maar dit stukje van de film is dan ook wel echt letterlijk en figuurlijk Oranje getint. De bekende Nederlandse zanger/acteur/ televisie-persoonlijkheid Jeroen van Koningsbrugge speelt een rolletje in deze scènes. Met Tom ‘Holland’ in de hoofdrol kon dit natuurlijk ook niet uitblijven!

Onder de foto meer over de Nederlandse inbreng in Spider-Man: Far From Home. Let op: we proberen de verdere film niet te verklappen, maar over de scènes in Nederland komen wel spoilers voorbij.

Spider-Man (Peter Parker) schudt de hand van Mysterio (Jake Gyllenhaal) in Spider-Man: Far From Home. Foto: Columbia Pictures.

In de cel met Oranje-supporters

In Far From Home reizen Peter Parker en zijn vrienden van school heel Europa door. Ondertussen wordt er ook een beroep gedaan op zijn alter ego Spider-Man. Dat leidt er op een gegeven moment allemaal toe dat Spidey in een cel wakker wordt, samen met supporters van het Nederlands elftal. Eén van hen herkennen we direct als Jeroen van Koningsbrugge, o.a. bekend van de hoofdrol in Riphagen. De andere twee supporters worden vertolkt door acteurs Michael de Roos en Jan-Paul Buijs.

Lees ook: Extra scènes Spider-Man: Far From Home

De ‘hooligans’ stellen zich uiterst beleefd op en spreken uitstekend Engels, twee eigenschappen waarom Nederlanders in het buitenland bekend staan. Van Koningsbrugge heeft Spider-Man zelfs zijn Oranjeshirt gegeven. Het is het laatste shirt van het Nederlands Elftal dat dus ook echt klopt.

Peter Parker ontsnapt al snel en komt dan in een plattelandsdorpje terecht waar de tijd zo’n 300 jaar lijkt te hebben stiltgestaan. Het is een echte cliché-setting waarin de molens en klompen niet ontbreken. Peter ontdekt dat hij in Broek op Langedijk (Noord-Holland) is terecht gekomen en natuurlijk mag hij even de telefoon van een vriendelijke boer (gespeeld door Lukás Bech) lenen. Niet veel later arriveert Happy Hogan met een privé-jet middenin een tulpenveld. Binnen in het vliegtuig speelt zich een voor het verhaal nog belangrijke scène af, waarin het oranje-shirt nog duidelijk zichtbaar op een tafeltje ligt. Dan vliegt de jet weg en zien we nog één keer de tulpen.

Van Koningsbrugge ‘groot fan’

In een reactie aan het AD heeft van Koningsbrugge wat verteld over zijn rol in de film. “Het was mijn zoontje die meteen doorhad dat het om de nieuwe Spider-Man-film ging. Hij is een grote fan van Marvel, net als ik trouwens. Ik heb een grote verzameling stripboeken en de verfilmingen heb ik diverse keren gezien.”

De scènes zijn overigens niet in Nederland opgenomen, maar in Praag, waar een groter gedeelte van de film plaatvindt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie