Stranger Things seizoen 3: alles wat we tot nu toe weten
Seizoen drie van Stranger Things verschijnt op 4 juli op Netlix. Dit is alles wat we tot nu toe weten over seizoen 3 van deze hitserie.

Release op Indepence Day

De releasedatum voor Stranger Things seizoen 3 is 4 juli 2019. Dat is een slim gekozen datum, want dat is Indepence Day in Amerika, de Onafhankelijkheidsdag waarop veel mensen vrij zijn. Het nieuwe seizoen speelt zich bovendien in deze tijd van het jaar af, hartje zomer dus, waardoor de setting bij veel Amerikanen en andere kijkers tot de verbeelding zal spreken.

Stranger Things Posters

Trailer en plot seizoen 3

De laatste trailer kwam op 21 juni uit. Hierin is te zien dat het kwaad waarschijnlijk niet verslagen is. Het gat naar de Upside Down is weliswaar gesloten door Eleven, maar de Mind Flayer was op dat moment waarschijnlijk in de Upside. In de trailer is ook te horen dat een kwaadaardige stem zegt: “Jullie hebben ons binnengelaten en nu moeten jullie ons laten blijven.”

In deze eerder verschenen trailer is duidelijk te zien dat het verhaal zich in de zomer (1985) afspeelt. Deze trailer schetst een wat vrolijker beeld. Zoals altijd zal humor ook in het nieuwe seizoen worden afgewisseld met horror. Dustin wordt welkom geheten nadat hij terugkeert naar Summer Camp (en schrikt zich een hoedje). Ook zien we al wat bad guys langskomen.

Een soort kermis zal een belangrijk toneel van het verhaal zijn, zo laat het nep-promotiefilmpje voor de Hawkins Fun Fair 4th of July Spectacular hieronder zien. Tussen de blije VHS-kwaliteit beelden zien we even een monster voorbij flitsen. In een van de trailers is ook te zien dat er een soort huurmoordenaar met getrokken pistool door het spiegelpaleis heen loopt.

Ook speelt het verhaal zich deels af in het Starcourt Mall. Steve en Dustin hebben een baantje gevonden in dit winkelcentrum.

Castleden omschrijven het nieuwe seizoen als ‘bloederig’. Acteur David Harbour lichte alvast een tipje van de sluier op over de laatste aflevering van seizoen drie, die hij als de ‘meest ontroerende’ tot nu toe beschrijft.

Jurk Eleven Seizoen 3 Stranger Things

Cast keert terug

Alle bekende acteurs en hun karakters keren terug. Dus: Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas) Will (Noah Schnapp), Winona Ryder (Joyce), David Harbour (Hopper), Natalia Dyer (Nancy), Charlie Heaton (Jonathan), Joe Keery (Steve) en Sadie Sink (Max).

Er zijn ook nieuwe rollen. Mayor Larry Kline (Cary Elwes) is een gelikte politicus, Patricia Brown een vriendelijk oudere vrouw uit de buurt die de kids advies geeft en er is een lokale televisie-reporter met een fout gevoel voor humor genaamd Bruce (Jake Busey). Robin is een ‘alternatief meisje’, waarover verder niet veel bekend is.

Stranger Things petje Dustin

Titels van afleveringen

Er zijn acht afleveringen in Strangers Things seizoen 3. Dit zijn de titels:

Suzie, Do You Copy?
The Mall Rats
The Case of the Missing Lifeguard
The Sauna Test
The Source
The Birthday
The Bite
The Battle of Starcourt

Films als inspiratiebron

Jaren tachtig-films over kinderen in avontuurlijke/horror-achtige omstandigheden zoals ET vormden de inspiratie voor de eerste twee seizoenen. De makers hebben een aantal films genoemd die hen hebben beïnvloed bij de creatie van seizoen drie. Dat zijn Jurassic Park en Indiana Jones. Volgens de makers is dit zowel het seizoen met de meeste lol als de meest intense horror.

Stranger Things T-shirt

Posters: Eleven als middelpunt

De eerste poster voor het nieuwe seizoen verscheen in januari, met de bekendmaking van de releasedatum. Het 4th of July-vuurwerk neemt een prominente plaats in. Eleven en Mike, die zoenden in seizoen 2, houden elkaars hand vast. Eleven en Will kijken wantrouwend achterom en Mike kijkt naar Eleven, terwijl de rest naar het vuurwerk kijkt. Het zegt mogelijk iets over wie het gevaar ziet komen, en waar ieders focus ligt.

De slogan van de poster is ‘One Summer Can Change Everything’. Op de voorgrond van de posters zijn ratten te zijn. Dit kan erop duiden dat de groep te maken kijkt met kwaadaardige ratten. De ratten zijn tevens te zien in de trailers. Een aflevering heet ook ‘The Mall Rats’.

Op nieuwere posters is Eleven het centrale figuur, zoals op de poster hieronder te zien is. Dit is ook niet verwonderlijk. Actrice Millie Bobby Brown kan rekenen op een grote schare fans op social media, en zij is een belangrijke reden dat de serie zo populair is.

De Eleven-actrice heeft gesteld dat haar karakter een ‘grote evolutie’ doormaakt in het aankomende seizoen. Matt Duffer, samen met zijn broer het brein achter de serie, heeft aangekondigd dat verandering een belangrijk thema zal zijn.

Ook de andere karakters hebben eigen posters gekregen. Hierop is goed te zien dat de kids weer een stukje ouder zijn geworden, en nu serieus in hun tienerjaren zitten. Deze zomer is de laatste voordat ze naar de middelbare school gaan.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie