Wat betekenen de extra scènes in Spider-Man Homecoming?
Films uit het Marvel Cinematic Universe staan bekend om hun extra scènes tijdens en na de aftiteling. Spider-Man: Homecoming heeft twee van zulke scènes, die we in dit artikel nader uitlichten. Wat gebeurt er precies? Onthullen de clips iets over toekomstige Marvel-films? Let op: spoilers dus onder dit plaatje van Spidey in een rioolpijp!

Spidey (Tom Holland) in een rioolpijp in SPIDER-MAN™: HOMECOMING. Columbia Pictures.
Spidey (Tom Holland) in een rioolpijp in SPIDER-MAN™: HOMECOMING. Columbia Pictures.

Extra scène 1: Vulture ontmoet Scorpion in de gevangenis

Als het visuele gedeelte van de credits erop zit, begint de eerste extra scène van Spider-Man Homecoming. Adrian Toomes/Vulture, de door Michael Keaton gespeelde bad guy van de film, komt in een gang van de gevangenis (hij is dus veroordeeld) een onguur type tegen die heeft gehoord dat Vulture de ware identiteit van Spider-Man kent. Dit figuur kent buiten de gevangenis wel een paar mensen die graag zouden afrekenen met Spidey. Toomes ontkent en zegt dat Spider-Man al dood zou zijn als dit waar was. Dan wordt er geroepen dat zijn familie er is voor bezoek en loopt hij weg. We zien hem sinister lachen in de camera.

Het ongure personage is Mac Gargan alias Scorpion, te herkennen aan een schorpioen-tatoeage in de nek. In de film was Gargan een handlanger van Toomes, die op de veerpont door de FBI werd opgepakt. In de comics maakt Scorpion onderdeel uit van The Sinister Six, een groep vijanden van Spider-Man, waarmee de verwijzing naar kwaadwillende mensen buiten de gevangenis is uitgelegd. The Sinister Six kennen een wisselende samenstelling. Naast Vulture, Shocker en Scorpion, die we in deze film al zagen, maken de karakters Chameleon, Mysterio, Doctor Octopus, Electro, Hobgoblin en soms ook Venom er deel van uit.

Voordat Sony de handen ineensloeg met Marvel en Spider-Man onderdeel liet worden van het Marvel Cinematic Universe, waren er al plannen voor een film over de Sinister Six. Deze extra scène zou een verwijzing kunnen zijn naar wat er gaat gebeuren in het al aangekondigde vervolg op Spider-Man Homecoming, dat voor de zomer van 2019 op de planning staat. Immers: drie van de Sinister Six-leden zijn nu al geïntroduceerd, dus de mogelijkheden voor zo’n verhaallijn zijn er.

Het feit dat Vulture Peter niet verraadt laat iets zien over de ingewikkelde relatie tussen de twee die in Homecoming ontstaat. Spidey redt de dochter van Toomes, die Spidey daarom spaart op het strand van Coney Island, om daarna weer door Peter gered te worden als zijn pak het begeeft. Het sinistere lachje van Toomes lijkt een indicatie dat Vulture Peter enerzijds wil beschermen, maar dat hij anderzijds heeft gelogen om hoogstpersoonlijk met hem af te kunnen rekenen.

Captain America na de credits

De tweede extra scène van Spider-Man: Homecoming volgt nadat de credits volledig zijn uitgerold. Captain America komt in beeld in zijn oude kostuum voor een educatief verantwoord lesje geduld. Cap vertelt dat je soms wacht op iets waarvan je verwacht dat het geweldig is, en dan enorm teleurgesteld wordt. Vervolgens vraag hij aan iemand achter de camera hoeveel van dit soort filmpjes hij nog op moet nemen.

Deze extra scène verklapt weinig over toekomstige gebeurtenissen in het MCU. Misschien is dat ook wel het punt dat men wil maken. De hype rondom Avengers: Infinity War (release komend voorjaar) met z’n megacast bouwt zich langzaam al naar grote hoogtes op, maar Marvel heeft nog geen trailer laten zien, en lijkt met deze clip ook wel te willen zeggen: jullie zullen simpelweg geduld moeten hebben deze keer.

Door heel Homecoming heen waren er al meer fragmenten te zien van Captain America die op een schooltelevisie hele cheesy en oubollige levenslessen geeft aan Peter Parker en zijn klasgenoten: tijdens de gymles, tijdens het nablijven en zelfs over gênante biologie-onderwerpen.
Volgens regisseur Jon Watts zijn er nog meer van zulke filmpjes opgenomen, met allerlei random onderwerpen waarover Captain America uitleg geeft. Sommige van de ongebruikte filmpjes komen wat hem betreft nog op de Blu-ray.

Tip: Lees hier wat er gebeurt in de extra scène van Pirates of the Caribbean 5.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie