Spider-Man: Homecoming krijgt vervolg in 2019
Spider-Man: Homecoming, de film die momenteel in de bioscoop draait, krijgt een vervolg in 2019. De Amerikaanse releasedatum is zelfs al vastgesteld, op 5 juli. The Hollywood Reporter meldt dat Sony en Marvel Studios in gesprek zijn over het opnieuw aantrekken van regisseur Jon Watts. Tom Holland, die Spider-Man/Peter Parker speelt, zal zeker terugkeren.

Tom Holland als Spider-Man in SPIDER-MAN: HOMECOMING. Columbia Pictures.
Tom Holland als Spider-Man in SPIDER-MAN: HOMECOMING. Columbia Pictures.

Het vervolg op Homecoming speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War, de film waarin vele karakters uit het Marvel Cinematic Universe komend voorjaar samen zullen komen. Details over Spidey’s rol in die film en het vervolg op Homecoming zijn nog niet bekend.

Box-office succes

Spider-Man: Homecoming doet het goed in de bioscopen. In de eerste twee weken na z’n release bracht de film wereldwijd al meer dan 400 miljoen euro op. Het karakter van Spider-Man in de versie van Tom Holland was eerder al te zien in Captain America: Civil War uit 2016.

Samenwerking Sony en Marvel

De vorige vijf films over de New Yorkse Peter Parker, die bovennatuurlijke krachten krijgt na een spinnenbeet (met achtereenvolgens Tobey Maguire en Andrew Garfield in de titelrol), werden allemaal door Sony gemaakt. Voor Homecoming sloegen Marvel en Sony de handen ineen.
De titel van de film, die zoveel betekent als thuiskomst, is een knipoog naar het feit dat Marvel weer zeggenschap heeft over het door hun bedachte karakter. Bovendien is het een bekend begrip in het Amerikaanse middelbare school-leven, dat een belangrijke rol speelt in deze reboot van het karakter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie