Extra scène Pirates of the Caribbean 5 suggereert vervolg serie mét Bloom en Knightley
Pirates of the Caribbean 5: Salazar’s Revenge (of is het nou Dead Men Tell No Tales?) werd de afgelopen maanden aangeduid als ‘The Final Adventure’, oftewel het laatste deel van één van de meest succesvolle filmfranchises ooit. Maar wie in de eerste dagen dat de film draait al is gaan kijken en daarna ook nog de hele aftiteling heeft uitgekeken (ja, dit mag óók bij films die niet van Marvel zijn), zal sterk vermoeden dat er toch nog meer in het spreekwoordelijke rumvat zit. Komt er een Pirates of the Caribbean 6, of misschien zelfs nog meer? En hebben Keira Knightley en Orlando Bloom daarin een prominente rol?

Let op: in het vervolg van dit artikel kom je enkele spoilers tegen over Pirates of the Caribbean 5. Lees niet verder als je de film zonder voorkennis wilt kijken.

Oké, zeker dat je verder wilt? Lees dan verder onder deze emotionele scène van Will Turner in Pirates of the Caribbean 5.

Extra scène Salazar’s Revenge

In Salazar’s Revenge maakt het oude liefdeskoppel uit de serie, Will Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley), z’n comeback na een romantische hereniging. Zonder al teveel te zeggen kunnen we dus wel spreken van een vrolijk einde, want Will was immers in een eerder deel verdoemd eeuwig op het schip de Vliegende Hollander rond te waren. Je weet wel, dat schip dat je blijkbaar langzaam maar zeker in een vispersoon doet veranderen.

Nadat letterlijke alle aftiteling van Pirates 5 voorbij is gekomen, zijn we ineens in een met kaarslicht verlichte kamer, waarin Will en Elizabeth in bed verstrengeld liggen te slapen. Alles lijkt goed, maar dan volgen onheilspellende geluiden en donder en bliksem. Een slechterik sluipt naar het bed en in de schaduw meen je even de figuur van Davy Jones te herkennen, de Octopus-man die in deel 2 en 3 (Dead Man’s Chest en At World’s End) van de Pirates-serie de bad guy was.
Will schrikt wakker en kijkt op, maar de kamer blijkt leeg. Terwijl hij zich omdraait glijdt de camera echter naar de vloer naast het bed, die duidelijk nat is en bedekt met enkele verse octopusresten…

Pirates of the Caribbean 6

Wat betekent dit nu, komt er toch een Pirates of the Caribbean 6? De kans lijkt groot, ondanks de kreten over ‘The Final Adventure’. Orlando Bloom liet zich in april bij de Graham Norton Show al ontvallen dat er “ruimte is voor meer avonturen”. Nog belangrijker: waarom zouden de makers deze gigantische tease toevoegen aan de film als er géén plannen waren voor een vervolg? Gezien de populariteit van de serie, zou een nieuw deel ook in financieel opzicht een logische zet zijn voor Disney en consorten.

Wat het verhaal van Pirates of the Caribbean 6 precies wordt is wel de vraag. Ter herinnering: Davy Jones ging dood aan het eind van At World’s End. De slechterik had eerst Will omgebracht, waarna Jack Will’s hart eruit sneed en zo Davy Jones versloeg. Door deze lugubere handelingen werd Will Turner de nieuwe kapitein van de Flying Dutchman, een vloek waarvan hij in Salazar’s Revenge eindelijk verlost wordt.
Is Davy Jones opgestaan uit de dieptes van de zee om zijn oude roer weer in handen te nemen? Zijn Will en Elizabeth deze keer terug voor een volledig avontuur in plaats van een paar scènes? En komt Johnny Depp ook weer terug als Jack Sparrow? We gaan erachter komen, als er inderdaad nog een nieuw deel komt althans. Op dit moment is dat formeel nog niet aangekondigd, maar de speculatie is begonnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie