Video – Jurassic World: Dominion proloog en preview
Een proloog en eerste preview van Jurassic World: Dominion zijn deze week vrijgegeven. In de zomer van 2022 verschijnt het nieuwste deel uit de Jurassic-reeks pas in de bioscopen, maar nu kunnen we alvast een indruk krijgen met dit voorproefje dat is vrijgegeven.

65 miljoen jaar geleden

Het gaat om de eerste pakweg vijf minuten, die voor de uiteindelijke film nog wel kunnen veranderen ten opzichte van wat deze clip laat zien, zo heeft de studio laten weten. In de video zien we eerst verschillende dinosaurussen in hun oorspronkelijke habitat, 65 miljoen jaar geleden. In een prachtig vormgegeven oude wereld zien we allerlei soorten dino’s hun ding doen: water drinken, rondvliegen, en dan twee Tyrannosaurus rexen die met elkaar vechten, waarbij er eentje ter aarde stort.

T. rex in de drive-in bioscoop

Dan switchen we naar 65 miljoen jaar later, om weer een T. rex te zien, maar nu eentje die een drive-in bioscoop en diens gasten het leven zuur maakt. Vanuit een helikopter wordt met een geweer geprobeerd de Tyrannosaurus onschadelijk te maken. Wat er precies is gebeurd blijft nog even de vraag, maar uiteraard is het weer ergens helemaal fout gegaan met de dino’s, net zoals in alle vorige films.

Bekende gezichte keren terug, ook uit Jurassic Park

Voor ‘Dominion’, de opvolger van ‘Fallen Kingdom’, komen veel oude bekende namen uit de Jurassic-reeks terug. Bijvoorbeeld Bryce Dallas Howard als Claire Dearing en Chris Pratt als Owen Grady, die we allebei kennen uit de vorige twee films. Ook Jeff Goldblum (Ian Malcolm), Sam Neill (Alan Grant) en Laura Dern (Ellie Sattler) zijn weer terug, voor het eerst allemaal tegelijk sinds de originele Jurassic Park uit 1993.

Jurassic World: Dominion verschijnt op 9 juni 2022 in de Nederlandse bioscopen.
Geef als eerste een reactie

Geef een reactie