Samenvatting seizoen 2 Orange Is the New Black
Lees de samenvatting van seizoen 2 van Orange Is The New Black. Na de verbreking van haar verloving, de afwijzing door Alex en alle andere problemen is Piper helemaal alleen. Maar, het leven in de gevangenis gaat verder…

Klik hier voor een samenvatting van seizoen 1 van Orange is the New Black.

Orange is the New Black Posters

Aflevering 1: Thirsty Bird

Pipers woedeaanval tegen Pennsatucky heeft gevolgen, zo denkt Piper althans. Onverwacht wordt ze, zonder het krijgen van enige informatie, per bus en vliegtuig ergens naartoe gebracht. Ze ontdekt al snel dat ze in Chicago is en ze denkt dat Pennsatucky is omgekomen door haar woedeaanval. Echter, ze blijkt in Chicago te zijn om te getuigen tegen de drugsbaas van Alex. Zij overtuigt Piper om te liegen over de feiten. Dit doet ze ook, maar wanneer de getuigenis is afgenomen zegt Alex dat ze de waarheid heeft verteld, wat Piper in een lastig parket brengt.

Aflevering 2: Looks Blue, Tastes Red

Pennsatucky is vrijgelaten uit afzondering. Ze maakt een deal met Healy over wat ze zal zeggen over het gevecht. Red is niet meer de baas in de keuken waardoor ze haar criminele partners buiten de gevangenis niet meer kan helpen. Taystee krijgt een kans om haar business skills te tonen aan Philip Morris. Taystee’s ‘moeder’, Vee, komt opdagen als nieuwe gevangene.

Orange is the New Black Telefoonhoesjes

Aflevering 3: Hugs Can Be Deceiving

Piper keert terug naar Litchfield, samen met de Japans-Amerikaanse gevangene Brook Soso. Men ontdekt dat Suzanne radeloos werd na de vertoning en Piper in de sneeuw duwde. Dit stelt het Piper-Pennsatucky gebeuren in een ander daglicht.
Larry ontmoet een journalist die Piper wil gebruiken voor een verhaal over fraude en verduistering door de administratie van Litchfield.

Aflevering 4: A Whole Other Hole

Vee wil Poussey helpen bij het verkopen van haar Hooch, maar Poussey weigert haar hulp.
Red plant planten in de oude serre als dekmantel voor het verhuizen van de smokkelwaar naar de gevangenis.
Larry en Polly krijgen meer en meer een band nu dat Polly’s echtgenoot weg is.

Heerlijk zachte kussens Fruit

Aflevering 5: Low Self Esteem City

De badkamer van de Latinas heeft rioleringsproblemen. Gloria komt in opstand met Vee wanneer ze de ghettobadkamer moeten delen. De douches van de Latinas kunnen niet worden gerepareerd vanwege budgetproblemen. Douchen wordt gelimiteerd tot 30 seconden. Vee en Mendoza maken een deal om alles tot bedaren te brengen.
Pipers vader weigert haar in de gevangenis te bezoeken en ze komt ook van Cal te weten dat haar grootmoeder op sterven ligt. Ze vraagt verlof aan bij Healy.

Aflevering 6: You Also Have a Pizza

Larry vraagt aan Piper om na te gaan waar het budget van de gevangenis echt naartoe gaat, zodat hij er een artikel over kan schrijven. Piper begint haar vragenronde bij haar medegevangenen en de bewaking. Larry overlegt met Polly wat Piper heeft ontdekt. Larry en Polly kussen vlak voordat Pete terug is van zijn reis.

Comfortabele Onesie voor bingen!

Aflevering 7: Comic Sans

Door de ontsnapping van Jimmy worden alle gevangenen meer bewaakt. Taystee ruilt een sigaret voor een postzegel met Nicky. Vee’s meisjes gaan door met de uitwisseling van sigaretten voor smokkelwaar en gunsten van de andere gevangenen.
Polly komt overstuur aan bij Larry en ze delen een intiem moment.

Aflevering 8: Appropriately Sized Pots

Piper krijgt met nieuwe tegenslag te maken door haar speciale vrijstellingen. Ze vraagt Healy om haar verlof terug te trekken omdat de andere gevangen haar hierdoor slecht behandelen. Piper belt haar moeder om te melden dat haar verlof is goedgekeurd. Dan krijgt ze te horen krijgt dat haar grootmoeder een dag eerder is gestorven.

Aflevering 9: 40 Oz. of Furlough

Piper woont haar grootmoeders begrafenis bij, welke veranderd in de bruiloft van haar broer. De relatie tussen Piper en Larry krijgt wordt serieus getest door haar verlof. Larry geeft toe dat hij met iemand anders seks heeft gehad.
Red maakt gebruik van Pipers verlof en vraagt haar langs te gaan bij haar voormalige shop, maar deze is permanent gesloten.

Aflevering 10: Little Mustachioed Shit

Piper liegt tegen Red over de shop wanneer ze terug is in de gevangenis. Het feit dat Larry met een ander heeft geslapen blijft door Pipers hoofd spoken. Ze komt zo snel te weten dat het Polly was met wie hij heeft geslapen.
Poussey wordt dronken en beledigt Vee, waarop Suzanne Poussey in elkaar slaat. Nicky brengt de heroïne die ze van Taystee heeft gekregen naar Red. Een groepstherapie wordt gestart door Healy.

Aflevering 11: Take a Break from Your Values

Polly verlaat Pete voor Larry. Piper neemt contact op met Alex en komt zo te weten dat Kubra niet was veroordeeld. Ze krijgt te horen dat ze naar Virginia zal worden overgebracht.
De oudere gevangenen maken een plan om Vee te vermoorden maar dit loopt volledig fout nadat ze een verkeerde gevangene neersteken.

Aflevering 12: It Was the Change

De gevangenen moeten in de eetzaal slapen omdat een storm de riolering heeft overspoeld. Red en Vee blijven strijden met elkaar. Red valt Vee aan wanneer ze alleen buiten zijn en probeert haar te verstikken, maar haar poging mislukt. Dit gebeuren laat hen reflecteren over het feit dat Litchfield hen heeft veranderd en ze schudden de hand. De volgende ochtend wordt Red verrast door Vee en hier loopt ze zware verwondingen door op.

Aflevering 13: We Have Manners. We’re Polite.

Piper brengt de verduistering van Figueroa aan het licht bij Caputo. Figueroa probeert er onderuit te komen door orale seks aan te bieden, maar zonder success.
Rosa krijgt te horen dat de chemotherapie niet werkt en dat ze slechts 3 tot 6 weken te leven heeft. Morello laat de sleutels van het busje achter en Rosa neemt haar kans om te ontsnappen om zo toch nog een paar dagen vrijheid te kennen in de laatste dagen van haar leven. Tijdens haar ontsnapping ziet ze Vee aan de kant van de weg en ze rijdt haar met opzet aan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie