The Shape of Water wint Oscar beste film, Gary Oldman als Churchill beste acteur
Tijdens de 2018-editie van de Oscars is The Shape of Water uitgeroepen tot beste film. De prijs voor beste acteur in een mannelijke hoofdrol ging naar Gary Oldman voor zijn vertolking van Winston Churchill in Churchill. Frances McDormand ging ervandoor met de de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol, voor haar rol als moeder van een vermoorde dochter in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Winnaars op een rij

The Shape of Water won ook de meeste Oscars, vier in totaal. Guillermo del Toro kreeg het beeldje voor beste regie, Alexandre Desplat werd beloond voor zijn soundtrack bij de film en The Shape of Water ontving ook de Oscar voor productie-ontwerp.

Sam Rockwell (Three Billboards), werd gekozen tot beste acteur in een bijrol. Allison Janney kreeg de prijs voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol als moeder van het hoofdpersonage in I, Tonya.

Jordan Peele kreeg tijdens de 90ste editie van de Oscars de prijs voor beste originele scenario, voor Get Out. James Ivory viel in de prijzen voor zijn scenario-bewerking van het boek Call me by Your Name.

De veelgeprezen Roger Deakins won de Oscar voor beste cinematografie, voor Blade Runner 2049. Die film won ook de prijs voor beste visuele effecten.

Niet geheel onlogisch ging prijs voor beste kostuums naar Phantom Thread, de laatste film van acteur Daniel Day-Lewis, waarin hij een kledingontwerper speelt.

Dunkirk pakte ook enkele Oscars mee, voor geluidsontwerp, montage en geluidsmontage. Darkest Hour won het beeldje voor beste make-up.

Coco werd de beste animiatiefilm. Ook het liedje Remember Me uit die film viel in de prijzen; het werd gekozen tot beste originele nummer.

Una Mujer Fantástica kwam uit de envelop als beste buitenlandse film. Er was ten slotte ook een Oscar voor de bekende sporter Kobe Bryant, voor zijn werk aan de geanimeerde korte film ‘Dear Basketball’.

Krijg dit audiobook gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie