Samenvatting seizoen 1 The 100
Lees de samenvatting van seizoen 1 van The 100. Bedacht door Jason Rothenberg, werd het eerste seizoen van ‘The 100’ uitgebracht in maart 2014. De serie is lichtelijk gebaseerd op de de boekenreeks ‘The 100’, die geschreven werd door Kass Morgan.

Deze serie gaat over een groep tieners die de eerste zijn om terug te keren naar planeet aarde nadat de mensheid deze ontvlucht was na een nucleaire apocalyps.

The 100 Telefoonhoesjes

Aflevering 1: Pilot

97 jaar lang hebben mensen, die de nucleaire apocalyps op aarde overleefden, in de ruimte geleefd in het ruimtestation The Ark.
Hoewel uit prognoses blijkt dat het nog niet aan te raden is om terug naar de aarde te keren, worden 100 jeugddelinquenten daar toch naartoe gezonden om te ontdekken hoe de de planeet ervoor staat, en of deze weer bewoonbaar is.

Aflevering 2: Earth Skills

Kanselier Jaha herstelt en ontdekt dat zijn zoon Wells een doel heeft op aarde.
Op aarde zijn Clarke, Wells, Murphy en Bellamy op een reddingsmissie voor Jasper. Hij werd gevangengenomen door de Grounders nadat ze werden aangevallen.
Een deel van de groep rebelleert en ontdoet zich van hun armbanden, die daardoor geen signaal meer afgeven. Hierdoor denkt The Ark denkt dat ze aan het sterven zijn.

Comfortabele Onesie voor bingen!

Aflevering 3: Earth Kills

Clarke, Finn en Wells zijn op zoek naar een antibiotisch zeewier om Jaspers wonden te behandelen. Tijdens hun zoektocht komt er een dodelijke, zure mist opzetten waardoor ze moeten schuilen.
Bellamy en Charlotte gaan op jacht maar ook zij moeten schuilen voor de dodelijke mist. Charlotte valt in slaap en krijgt een nachtmerrie, waarbij Bellamy haar probeert gerust te stellen. Charlotte begrijpt Bellamy’s advies verkeerd, wat Charlotte ertoe brengt Wells te vermoorden.

Aflevering 4: Murphy’s Law

Octavia en Jasper ontdekken dat Murphy’s mes is gebruikt voor de moord op Wells. Clarke beschuldigt Murphy, waardoor de groep hem besluit op te hangen. Charlotte had dit niet verwacht en biecht op dat Murphy onschuldig is.
Charlotte, Clarke en Finn ontsnappen uit het kamp en schuilen in een bunker voor de wraakzuchtige Murphy.
Ondertussen in The Ark, vertrekt Raven alleen naar de aarde.

Heerlijk zachte kussens Fruit

Aflevering 5: Twilight’s Last Gleaming

Raven is op aarde geland maar is bewusteloos. Clarke en Finn helpen Raven, die blijkbaar Finns vriendin is, tot de grote ontgoocheling van Clarke. Raven vertelt Bellamy, Clarke en Finn dat er 300 mensen van The Ark zullen worden geruimd om zuurstof te besparen.

Aflevering 6: His Sister’s Keeper

Bellamy is zijn zus Octavia kwijt en zoekt haar in het kamp. Hij organiseert een zoektocht in de bossen. Bellamy, Finn en Jasper vinden Octavia en bevrijden haar, maar tijdens de bevrijdingspoging wordt Finn neergestoken.

Aflevering 7: Contents Under Pressure

Bellamy heeft de Grounder die Finn heeft neergestoken gevangen kunnen nemen en martelt hem om het tegengif van de giftige steekwonden te verkrijgen. Dit zonder succes.
Raven neemt contact op met The Ark. Abby wordt op The Ark vrijgelaten maar wordt verwijderd uit de Raad. Ze wordt vervangen door Diana Sydney, die twijfelachtige motieven heeft. De Raad komt te weten dat de aarde opnieuw leefbaar is maar er ontstaat tumult wanneer ze ontdekken dat slecht 25% van de bevolking op The Ark kan worden teruggezonden.

Aflevering 8: Day Trip

The Ark meldt aan The 100 dat er dichtbij een ondergrondse bunker is die als winterhuis kan dienen. Bellamy en Clarke onderzoeken deze bunker en vinden een voorraad van wapens en benodigdheden. Dax wordt door Shumway opgedragen Bellamy te vermoorden.
Het kamp lijdt onder de effecten van het eten van hallucinerende noten. Bellamy is ook aan het hallucineren en voelt zich schuldig over de ruiming van The Ark. Hij wordt bijna vermoord door Dax.

Aflevering 9: Unity Day

Het is Unity Day, de dag waarop in het verleden verschillende ruimtestations samenkwamen om The Ark te vormen. The 100 vieren dit, maar ontdekken dat er een bom is ontploft op The Ark tijdens de ceremonie.
Finn organiseert een vergadering met de Grounder-leider. Clarke neemt deel aan de vergadering om vrede te sluiten. Ze ontmoet een van de leiders: Anya. Echter, Jasper en Bellamy zien scherpschutters in de bomen zitten die een aanval plegen zodra de vergadering van start gaat.

Aflevering 10: I Am Become Death

Murphy was gevangengenomen en gemarteld door de Grounders voor informatie, maar wordt vrijgelaten. Wat Murphy niet weet is dat de Grounders hem gebruikten als ‘gastheer’ voor een dodelijk virus, om zo een biologische oorlog te starten. Bellamy, Raven en Clarke worden door het virus getroffen.
Raven maakt een bom om de Grounders te stoppen. Bellamy geeft Jasper de opdracht om de bom te ontsteken.

Aflevering 11: The Calm

Door een brand wordt het meeste van het voedsel verwoest. De groep organiseert hierop een jacht. Clarke, Finn en Myles vormen een jachtgroep maar Clarke en Finn worden door een Grounder-groep gevangengenomen.
Clarke probeert vrij te komen maar dat mislukt. Dit valt de Grounders tegen en als wraak wordt Finn meegenomen om hem te executeren.

Aflevering 12: We Are Grounders – Part I

Clarke is gevangengenomen door Anya maar wordt gered door Lincoln. Clarke ontdekt dat Finn leeft en ze worden beiden door Lincoln door een reeks tunnels geleid waarin kannibalen leven waarvoor de Grounders zelf bang zijn. Lincoln offert zich op zodat Clarke en Finn de anderen kunnen gaan waarschuwen.

Aflevering 13: We Are Grounders – Part II

The 100 komen terecht in een hinderlaag van de Grounders en moeten het kamp verlaten. De meesten bereiken het dropship en schuilen daarin. Jasper krijgt het voor elkaar om de raketten af te vuren, wat ervoor zorgt dat alle Grounders worden vermoord, maar waarschijnlijk ook Finn en Bellamy.
The 100 komen naar buiten maar raken allemaal bewusteloos door een gasgranaat die naar hen wordt gegooid. Clarke wordt wakker in een witte kamer.

Lees hier de samenvatting van The 100 seizoen 2.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie