Samenvatting seizoen 2 The 100
Lees de samenvatting van seizoen 2 van science fiction-serie The 100, waarin jongeren vanuit een ruimenstation naar een post-apocalyptische aarde worden gestuurd.

Klik hier om de samenvatting van seizoen 1 van The 100 te lezen.

Seizoen 2

Niet wetende wat er is gebeurd, worden Monty en Clarke wakker in een witte kamer.
The Ark heeft ondertussen anderen naar de aarde gestuurd. 97 jaar lang op een ruimteschip wonen heeft zo z’n effecten gehad op het kunnen samenleven met iemand in een normale omgeving, zo blijkt al snel.

Aflevering 1: The 48

Clarke ontsnapt uit haar kamer en ontdekt dat ze een gevangene is in een complex binnenin Mount Weather. Ze kruist het pad met een hele populatie mensen die de nucleaire ramp op aarde hebben overleefd door zich te verschuilen, maar nooit een weerstand hebben opgebouwd tegen de straling
Ze wordt uitgenodigd door president Dante Wallace, om zich te voegen bij de 47 tieners, de oorspronkelijke 100 die naar aarde terug waren gezonden.

Aflevering 2: Inclement Weather

Octavia geneest door Nyko en houdt hem als gijzelaar om Lincoln vrij te krijgen van Indra. Maar Octavia wordt aangevallen door de Reapers, die vervolgens Lincoln gevangennemen.
Clarke verneemt dat Anya vastzit in Mount Weather, samen met anderen, en daar wordt gedwongen om bloed te geven aan de gewonde bergbewoners.

Aflevering 3: Reapercussions

Clarke en Anya ontsnappen uit Mount Weather, maar komen terecht in de tunnel van de Reapers. Het is op leven en dood dat ze uit de tunnel kunnen ontsnappen. Anya neemt na hun ontsnapping Clarke als gijzelaar.
Octavia en Indra gaan op jacht om de Reapers te vinden en Lincoln te bevrijden. Dat lukt niet, maar ze komen er wel achter dat de Reapers en de bergbewoners samenwerken.

Aflevering 4: Many Happy Returns

Jaha wordt in de woestijn gevonden en geholpen door Zoran. Echter, Jaha moet Zoran en zijn ouders achterlaten wanneer Zoran door zijn vader wordt geruild met een paard.
Clarke en Anya zijn op de loop voor de bergbewoners. Ze bereiken het kamp van Jaha. Hier wordt Anya neergeschoten en vermoord door The Ark-soldaten en Clarke wordt uit vergissing bewusteloos geslagen.

Aflevering 5: Human Trials

Clarke wordt verzorgd door Abby en wordt dan herenigd met Bellamy, Octavia en Raven. Samen gaan ze op zoek naar Finn en Murphy.
Lincoln is gevangengenomen in Mount Weather, waar hij wordt gebruikt als testobject. Hij krijgt een rode drug toegediend die ervoor zorgt dat Grounders Reapers worden.

Aflevering 6: Fog of War

Bellamy en Octavia ontdekken dat Lincoln een Reaper is geworden.
Raven krijgt het voor elkaar om te luisteren naar de radio-uitzendingen van Mount Weather en ontdekt dat de dodelijke zure mist een wapen is van de berg.
Jaha en Kane worden opgedragen om te vechten tot de dood om zo gehoord te worden door de commandant. Kane doet een zelfmoordpoging omdat hij Jaha niet wil vermoorden. Lexa, die onopvallend getuige is geweest van dit voorval, onthult zichzelf vervolgens als commandant.

Aflevering 7: Long Into an Abyss

Abby en Jaha zijn het niet eens over wat ze gaan doen met de overlevenden. Jaha wil de overlevenden naar de City of Light brengen, maar Abby wil eerst de 47 redden. Ondertussen wordt ontdekt dat om de bergbewoners te laten overleven op de aarde, ze het beenmerg nodig hebben van de 47.
Lincoln wordt door Clarke, Octavia en Bellamy vastgezet in het dropship. Lincolns hart geeft het op maar hij wordt gereanimeerd door Clarke. Abby verzorgt Lincoln verder tot goed herstel. Clarke krijgt een wapenstilstand aangeboden van Lexa maar Lexa wil dat Finn in ruil hiervoor wordt geëxecuteerd.

Aflevering 8: Spacewalker

Clarke keert terug naar het kamp. Ze onthult dat de Grounders een wapenstilstand zullen houden, als Finn aan hen wordt gegeven. Abby en Kane bedenken een plan om Finn een kans te laten hebben, maar Finn besluit zichzelf over te leveren aan de Grounders. Clarke krijgt toestemming van Lexa om Finn een vaarwel te zeggen. Ze kust hem en steekt hem neer, zodat hij de executie niet hoeft te ondergaan.

Aflevering 9: Remember Me

Clarke wordt achtervolgd door droombeelden van Finn. In het dorp wordt Finns lichaam gecremeerd. Bellamy probeert Clarke ervan te overtuigen om hem naar Mount Weather te laten gaan als spion.
Kane geeft een flesje likeur aan Lexa, maar het blijkt vergif te zijn. Raven wordt beschuldigd door de Grounders, maar Clarke en Bellamy wijzen erop dat het de Grounder Gustus was.

Aflevering 10: Survival of the Fittest

Clarke en Lexa komen oog in oog te staan met een gigantische, gemuteerde gorilla. Ze kunnen aan het beest ontsnappen maar komen gevangen te zitten in zijn kooi.
Bellamy en Lincoln plannen te infiltreren in Mount Weather. Wanneer ze aankomen in de tunnels wordt Lincoln overwonnen door zijn verslaving, wat Bellamy achterlaat in een benauwde situatie.Aflevering 11: Coup de Grace

Bellamy is gevangengenomen in Mount Weather. Hij wordt gebruikt voor zijn bloed maar wordt gered door Maya.
Wallace en Jasper ontdekken dat Dr. Tsing illegale experimenten heeft gedaan op Harper en Monty.

Aflevering 12: Rubicon

Bellamy zoekt een weg om zijn vrienden te helpen. Hij probeert radiocontact te maken en tijdens dit contact horen Clarke en Raven dat Cage van plan is een bom te gooien op de vredesconferentie.
Clarke waarschuwt Lexa maar Lexa overtuigt Clarke ervan dat een evacuatie Bellamy’s plan in gevaar zal brengen. Beiden ontsnappen, redden Abby en zien de bom op het dorp inslaan.

Aflevering 13: Resurrection

Abby reageert geschokt wanneer ze te weten komt dat Clarke wist dat een bomaanval zou plaatsvinden, maar geen moeite heeft gedaan om het dorp te evacueren. Ze gaat terug naar het dorp om overlevenden te helpen.
Clarke en Lexa gaan op zoek naar de verkenner van Mount Weather die verantwoordelijk was voor de aanval. Al snel vind Clarke hem en ze komt via hem te weten dat de bergbewoners haar vrienden aan het verzamelen zijn.

Aflevering 14: Bodyguard of Lies

Octavia ontdekt dat Clarke en Lexa weet hadden van de bomaanval, waarbij Lexa het nodig vindt Octavia te vermoorden om het geheim te houden.
Bellamy, Raven en Wick krijgen het voor elkaar om de zure mist te ontmantelen. Echter, Bellamy ontdekt dat de mist nog steeds actief is en dat zijn radiocontact is afgesloten, terwijl het leger naar Mount Weather trekt.
Raven geeft door aan Lexa en Clarke dat de mist is uitgeschakeld en dus leiden Lexa en Clarke hun leger naar de berg. De bergbewoners schakelen de mist in maar Bellamy kan er maar net voor zorgen dat de mist toch wordt uitgeschakeld.

Aflevering 15: Blood Must Have Blood, Part One

Bellamy houdt de Grounders in Mount Weather terwijl Cage opzoek gaat naar de 47. Bellamy, Jasper en Maya brengen de 47 naar de verzamelkamer, maar als snel worden de 47 weer gevangengenomen door de soldaten.
Raven en Wick verwoesten de generators van de berg waardoor het slot van de deur wordt ontgrendeld. Lexa laat haar mensen wachten. Een deal die ze maakte met Emerson zal ervoor zorgen dat haar mensen bevrijd worden en dat enkel de Sky People voor dood zullen worden achtergelaten.

Aflevering 16: Blood Must Have Blood, Part Two

Clarke en Bellamy nemen Dante als gijzelaar in de hoop de mergbeenextractie bij de 47 te stoppen. Cage weigert echter te stoppen en nadat Clarke zijn vader neerschiet, begint hij met de beenmergextractie van Abby.
Cage wordt geïnjecteerd door Lincoln met de Reaper drug, welke ervoor zorgt dat Cage overlijdt.
Iedereen keert terug naar het kamp, maar Clarke verlaat het kamp omdat haar schuldgevoel te groot is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie