Samenvatting seizoen 1 Orange Is The New Black
Lees de samenvatting van seizoen 1 van Orange Is The New Black, de populaire gevangenisserie die in juli 2013 op Netflix verscheen.

De serie speelt zich af in FCI Danbury, een federale gevangenis met minimale beveiliging. Taylor Schilling speelt de rol van Piper Chapman, die een gevangenisstraf van 15 maanden heeft gekregen voor een misdaad die ze 10 jaar eerder heeft gepleegd. De serie neemt je mee in haar leven en haar ervaringen in de gevangenis.

Orange is the New Black Poster Sticker

Aflevering 1: I Wasn’t Ready

Tien jaar nadat ze drugsgeld heeft gesmokkeld voor haar toenmalige vriendin Alex Vause (Laura Prepon), wordt Piper Chapman veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden. Dit was onverwacht. Ze moet haar lieve, ondersteunende verloofde Larry (Jason Biggs) achterlaten om ondergedompeld te worden in het harde gevangenisleven. Ze is echter niet alleen. Haar adviseur, Sam Healy, geeft haar tips om door deze 15 maanden heen te geraken.

Orange is the New Black Telefoonhoesjes

Aflevering 2: Tit Punch

Na de belediging die Piper maakte over Red haar kookkunsten, heeft Red het haar missie gemaakt om Pipers leven tot een ware hel te maken. Piper kan op niemand rekenen: wat kan een newbie nu ook betekenen voor de oude gevangeniszitters? Behalve één, Suzan Warren. Suzan staat beter bekend als ‘Crazy Eyes’ in de gevangenis, door haar anti-sociale gedrag en haar emotionele uitbarstingen wanneer ze opgewonden wordt.

Piper is vastberaden om Red aan haar kant te krijgen. Ze doet dit door meer te weten te komen over haar. Zo komt ze te weten dat Red bevriend probeerde te zijn met de vrouw van een Russische bendeleider. Echter, dit resulteerde in een gevecht nadat Red de Russische beledigde. Tijdens het gevecht slaagde Red erin om een van de borstimplantaten van de Russische te doorprikken. Als compensatie stemt Reds man toe om geheime pakketten van de Russische bendeleider bij te houden.

Heerlijk zachte kussens Fruit

Aflevering 3: Lesbian Request Denied

Crazy Eyes waagt haar kans bij Piper en maakt avances. Dit is, zoals verwacht, zonder success. Piper gebruikte Crazy Eyes enkel voor haar bescherming maar was nooit van plan echt met haar in zee te gaan. Dat was niet volgens het plan van Crazy Eyes en dus slaan haar stoppen door. Piper verhuist naar Miss Claudette’s blok en Crazy Eyes besluit in haar nieuwe kamer te urineren. Niet de beste verwelkoming voor een nieuwe kamergenote, en al helemaal geen goed begin om Miss Claudette een fan van Piper te laten worden.

Comfortabele Onesie voor bingen!

Aflevering 4: Imaginary Enemies

Piper en Claudette komen nader tot elkaar. Het leven gaat verder en Piper heeft zichzelf zowaar aangepast aan het gevangenisleven en haar baan in de elektriciteitsshop.
Maar, mooie verhaaltjes duren niet lang. Tijdens haar werk in de elektriciteitsshop verliest Piper haar schroevendraaier. De hele shop is in rep en roer en ook het gevangenispersoneel. De schroevendraaier moet zo snel mogelijk gevonden worden voordat deze wordt gebruikt als wapen. De zoektocht gaat door en daarbij ziet Mendez de kans om Piper te molesteren.
Piper komt meer te weten over haar medegevangenen. Claudette blijkt vast te zitten voor de moord op een van haar klanten, die een van haar werknemers seksueel zou hebben misbruikt.

Aflevering 5: The Chickening

Piper is aan het ontspannen in de ‘tuin’, wanneer ze plots een kip voorbij ziet lopen. Red krijgt er oren naar en ziet haar droom om eindelijk eens een lekkere kip klaar te maken al in vervulling gaan. Ze kan deze kans niet laten schieten en biedt een geschenk aan voor diegene die de kip te pakken kan krijgen. Te druk met het vangen van de kip, vergooit Piper de kans op een business call die Polly voor haar had geregeld.

Aflevering 6: WAC Pack

Er komen verkiezingen voor de Women’s Advisory Council en Healy moedigt Piper aan om deel te nemen. Piper zit dit echter niet zitten, maar Healy schrijft haar toch in.
De verkiezingen gaan niet echt zoals gepland, maar de uiteindelijke telling brengt Piper op de plaats van vertegenwoordiger van de blanke gevangenen.

Aflevering 7: Blood Donut

Piper is gefrustreerd over het hele WAC-gebeuren. Ze vindt het een belachelijke tijdverspilling. Ze zorgt er echter wel voor dat het loopparcours heropend wordt en dit tot genoegen van Watson. Maar Pennsatucky is niet zo tevreden over Piper’s WAC-zege. Zij had zelf graag verkozen willen worden om zo alles naar haar eigen hand te zetten.

Aflevering 8: Moscow Mule

Larry’s artikel over het gevangenisleven van Piper maakt haar zowel blij als teleurgesteld. De meeste informatie is fout. Healy krijgt het artikel onder ogen en gedraagt zich anders rondom Piper.
Piper en Alex halen herinneringen op, en kunnen zich er niet van weerhouden te flirten met elkaar terwijl ze een droogkast aan het repareren zijn.

Aflevering 9: Fucksgiving

Mendez is wanhopig op zoek naar iemand die drugs de gevangenis binnen kan smokkelen. Ze komt te weten dat Red hiervoor connecties heeft, maar wanneer de drugs in de gevangenis zijn spoelt Red deze door in het toilet. Mendez is hierdoor allesbehalve gelukkig en urineert in de Thanksgiving-saus die Red heeft bereid.
De avances van Piper en Alex gaan verder maar ze worden betrapt. Piper wordt naar de SHU gebracht. Piper is razend op Healy omdat hij haar strafte voor haar lesbische geaardheid. Alsof dit nog niet erg genoeg was, vertelt Healy aan Larry dat Piper en Alex een seksuele relatie hebben.

Aflevering 10: Bora Bora Bora

Mendez heeft eindelijk iemand gevonden die ze kan manipuleren voor het binnensmokkelen van drugs: Tricia. De gevangenis krijgt een bezoek van jeugddelinquenten. Mendez neemt geen risico en sluit Tricia op in een kast om haar het zwijgen op te leggen. Na de ‘tour’, opent Mendez de kast en komt tot de ontdekking dat Tricia aan een overdosis overleden is. Om niemand te weten te laten komen dat het door een overdosis was, door de drugs van Mendez, laat Mendez het eruitzien als een zelfmoord.

Aflevering 11: Tall Men with Feelings

Piper en Alex groeien dichter naar elkaar toe. Piper kan het echter moreel niet aan en vertelt Larry over haar relatie met Alex. Larry zegt haar dan dat hij van Healy reeds te weten was gekomen dat ze weer met Alex in zee is gegaan en zegt haar ook dat het door Alex is gekomen dat ze nu in de gevangenis zit.

Aflevering 12: Fool Me Once

Wanneer Piper en Alex ruziemaken geeft Alex toe dat ze Piper heeft verklikt bij de politie nadat Piper haar had gedumpt. Alex stelt Piper voor een ultimatum: kiezen voor Larry of haar.
Larry is teleurgesteld en ook ongerust dat hij Piper zal verliezen. Hij wil geen tijd verliezen en vraagt Piper om meteen met hem te trouwen en niet te wachten tot na haar gevangenisstraf.

Aflevering 13: Can’t Fix Crazy

Piper maakt duidelijk aan Alex dat ze voor Larry kiest, waarop Alex Piper volledig uit haar leven verwijderd. Wanneer Larry op bezoek komt waarschuwt hij Alex om uit de buurt van Piper te blijven, waarop Alex inspeelt op zijn onzekerheid en zegt dat het Piper was die opnieuw met de relatie begon. Hierdoor verbreekt Larry zijn relatie met Piper. Piper gaat terug naar Alex, maar wordt afgewezen.
Seizoen 1 van Orange is the New Black eindigt met Piper die in de clinch raakt met Pennsatucky, en haar vervolgens meedogenloos in elkaar slaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie