Recap Toy Story 1,2 en 3: wat gebeurde er in die drie films?
Een paar dagen na de release van Child’s Play met de kwaardaardige pop Chucky, is het vanaf vandaag weer de beurt aan het leuke speelgoed: het vierde deel van Pixar’s Toy Story is uit. In Toy Story 4 krijgen Woody (Tom Hanks) en Buzz Lightyear (Tim Allen) en al het andere speelgoed te maken met het nieuwe lievelingspeeltje van Bonnie: Forky, een versierde plasticvork. Ze moeten aan elkaar wennen, maar Woody en zijn team proberen er alles aan te doen om Forky niet kwijt te raken. Dat mislukt en Bonnie’s speelgoed probeert hem te redden.

Check hier de trailer: (tekst gaat door onder de trailer)

Na negen jaar is het dus weer tijd voor een nieuwe Toy Story. De eerste film dateert alweer uit 1995, dus we snappen als je niet alles meer weet van iedere film. Lees daarom hieronder de recap van Toy Story 1,2 en 3!

Toy Story (1995); De kennismaking

De zesjarige Andy is gek op speelgoed. Rex, Mr. Potato Head, Slinky Dog en cowboy Woody zijn beste vriendjes, die laatste is zelfs zijn favoriet. Woody en zijn vrienden krijgen te maken met een nieuwe concurrent: Buzz Lightyear, de vliegende astronaut met zijn bekende zin ‘To infinity and beyond’. Buzz windt al het speelgoed om zijn vingers, behalve Woody, die is jaloers. Er ontstaat een concurrentiestrijd tussen de twee en Woody gooit Buzz per ongeluk uit het raam.

Woody Toy Story figuur

De cowboy mag met Andy mee naar Pizza Planet, maar de astronaut heeft zich onder de auto verstopt. Tijdens een pauze raken hij en Woody met elkaar in gevecht, terwijl de auto met Andy wegrijdt. Uiteindelijk komen ze aan bij Pizza Planet. Ze worden alleen aangezien als speelgoed en worden in een grijpkast gezet. Ze worden gevangen door Sid, het enge buurjongetje van Andy.

Sid wil Buzz afschieten met een vuurpijl, maar Andy’s speelgoed steekt daar een stokje voor. Tijdens deze reddingsoperatie verhuizen Andy en zijn gezin naar een andere plek. Woody en Buzz komen door samen te werken bij Andy in de auto terecht. Eenmaal op de nieuwe plek krijgen ze te maken met nieuw speelgoed: een Bo Peep, een pop.

Buzz Lightyear (Tim Allen) in de nieuwe Toy Story 4. Bron: Disney/Pixar

Toy Story 2 (1999); Gekocht door speelgoedverzamelaar

Voordat Andy naar het cowboykamp gaat scheurt hij per ongeluk Woody’s arm. Woody blijft daardoor thuis achter en wordt door Andy’s moeder samen met Wheezy de pinguïn te koop gezet op een rommelmarkt. Ze worden gekocht door speelgoedverzamelaar Al. Woody komt erachter dat hij gebaseerd is op een oude kinderserie. Hij ontmoet de rest van de karakters: Stinky Pete, Jessie en Bullseye.

Hij komt erachter dat ze worden verkocht aan een museum in Tokio. Woody wil vluchten, maar Stinky Pete houdt hem tegen. Buzz vindt honderden versies van zichzelf in de opslag van Al en vindt zijn aartsvijand (en later vader) Zurg. Andy’s speelgoed komt achter de plannen van Al en ze proberen Woody en de rest uit de bagage van de verzamelaar te halen op het vliegveld. Ze redden Jessie en Bullseye, maar laten Stinky Pete achter.

Recap Toy Story 1,2 en 3
Cowboy Woody, Buzz Lightyear, Jessie en hun nieuwe vriendje Forky in Toy Story 4. Bron: Disney/Pixar.

Toy Story 3 (2010); Andy gaat studeren

De inmiddels zeventienjarige Andy gaat studeren. Hij besluit Woody mee te nemen en stopt de rest van de groep in een vuilniszak om bewaard te blijven. Zijn moeder gooit ze per ongeluk weg, maar ze ontsnappen met de hulp van Woody die alles zag gebeuren. Woody en zijn vrienden klimmen in een doos die gedoneerd wordt aan de kinderopvang Sunnyside. Woody moet er niks van hebben en gaat terug naar huis en maakt kennis met het meisje Bonnie.

Buzz Lightyear Toy Story figuur

Lotso de Beer, de baas onder het speelgoed op de opvang, wordt woest als hij erachter komt dat zijn vorige eigenaar hem heeft vervangen. Hij neemt uit wraak al het speelgoed gevangen en programmeert Buzz naar de fabrieksinstellingen. Woody komt er bij Bonnie achter dat de opvang een hel is geworden door Lotso en hij gaat terug om zijn vrienden te redden. Ze ontsnappen via het vuilnis, maar komen daardoor op de vuilnisbelt terecht. De drie aliens zorgen dat ze niet levend worden verbrand.

Via het verloren oog van Mrs. Potato Head komt de groep erachter dat Andy hen helemaal niet weg wilden gooien en gaan ze terug naar hem. Hij geeft ze aan Bonnie en ze spelen voordat hij weer gaat verhuizen nog samen met het speelgoed.

Recap Toy Story 1,2 en 3
V.l.n.r.: Trixie, Buttercup, Mr. Pricklepants, Dolly, Buzz Lightyear, Hamm, Rex, Aliens, Jessie, Slinky Dog, Bullseye and Mr. and Mrs. Potato Head in Toy Story 4. Bron: Disney/Pixar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie