Making The Witcher streamt nu op Netflix
Fans van The Witcher kunnen vandaag hun hart ophalen. Netflix heeft Making The Witcher uitgebracht, een mini-documentaire die een inkijk geeft in hoe de hitserie tot stand is gekomen.

In The Witcher staat het karakter Geralt of Rivia centraal, een monsterjager gespeeld door de Britse acteur Henry Cavill, die we eerder vandaag ook al zagen in de trailer voor Enola Holmes. In Making The Witcher, een 32 minuten durende special, komen acteurs en crewleden aan het woord over de creatie van de serie.

Casting, effecten en zwaardvechten

Er is onder andere aandacht voor het castingproces, waarbij Henry Cavill aangeeft “op de rol te hebben gejaagd”. Ook het mengen van verschillende verhaallijnen, de totstandkoming van ingewikkelde actiescènes en het werk van de make-up en special effects-afdelingen komen aan bod.

Het belangrijke gevecht tussen Geralt en Renfri (Emma Appleton) uit aflevering 1 wordt speciaal uitgelicht, waarbij wordt onthuld dat hieraan maar liefst tien dagen van intense zwaardvechttraining vooraf ging, waar we ook beelden van te zien krijgen. Ook wordt onthuld welke technieken zijn gebruikt om de verschillende omgevingen en monsters uit de serie tot leven te brengen.

Daarnaast zijn er lofuitingen aan het adres van Andrzej Sapkowski, de Poolse schrijver die de boekenserie van The Witcher schreef, waarop eerder een reeks spellen en later de Netflix-serie werd gebaseerd.

Seizoen 2 in 2021

Nadat het eerste seizoen van The Witcher in 2019 uitkwam, werd het al snel de meest populaire serie van het moment. Zeker 76 miljoen huishoudens hebben seizoen 1 inmiddels gekeken. Seizoen 2 staat gepland voor lancering in 2021. De opnames hiervoor begonnen eerder dit jaar in Londen. Deze werden onderbroken door het coronavirus, maar inmiddels wordt er weer gedraaid.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie