Trailer: Millie Bobby Brown is Enola Holmes
Op zestienjarige leeftijd krijgen we binnenkort de Engelse rijzende ster Millie Bobby Brown – tot nu toe vooral bekend van haar rol als Eleven in Stranger Things – te zien in haar eerste hoofdrol. Brown speelt het titelkarakter in Enola Holmes, net als Stranger Things een Netflixproductie. Van de film met de labels avontuur, misdaad, drama en mysterie, met ook de nodige humor, die vanaf 23 september streamt op Netflix, is nu de trailer verschenen.

Sherlock’s zelfstandige zus

De Enola Holmes van Brown is het zusje van de beroemde detective Sherlock Holmes, die in deze film een bijrol vervult, gespeeld door ‘Superman’ Henry Cavill. Enola is een aantal jaren jonger dan haar broers Sherlock en Mycroft, en opgegroeid bij haar excentrieke moeder, een rol van de perfect passende Helena Bonham Carter.

Uit de trailer blijkt dat moeder Holmes op een dag plots vermist raakt, waarna Enola – omgekeerd gespeld Alone – de hulp van haar broers inschakelt. Die willen van haar echter een bordurende jongedame maken (het jaar is 1884), wat niet bepaald past bij de opvoeding die Enola heeft gehad van mama; een opvoeding gericht op gevechtstraining en zelfstandigheid.

En dus trekt Enola haar eigen plan om het mysterie rondom haar moeders verdwijning te ontrafelen, wat leidt tot veel actie en avontuur.

De regie van Enola Holmes is in handen van Harry Bradbeer. Het script van Jack Thorne werd gebaseerd op de boekenserie ‘The Enola Holmes Mysteries’ van Nancy Springer. Mocht de film aanslaan, dan zijn vervolgen dus zeker niet ondenkbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie