Jude Law speelt Dumbledore in Fantastic Beasts 2
De rol van Albus Dumbledore in Fantastic Beasts and Where to Find Them 2 zal worden gespeeld door Jude Law. Met zijn 44 jaar is Law aanzienlijk jonger dan Richard Harris en Michael Gambon, die Dumbledore in de Harry Potter-films vertolkten, maar het verhaal van Fantastic Beasts 2 speelt zich dan ook decennia eerder af.

Dumbledore is nog geen hoofdmeester in Fantastic Beasts 2, maar geeft wel al les aan Hogwarts, als professor in transfiguration.

Regisseur David Yates vertelt aan Variety. “Jude Law is een fenomenaal getalenteerde acteur wiens werk ik al lang bewonder, en ik kijk ernaar uit om eindelijk met hem samen te werken,” aldus Law. “Ik weet zeker dat hij op briljante wijze alle onverwachte aspecten van Albus Dumbledore zal vertolken terwijl J.K. Rowling deze totaal verschillende periode van zijn leven laat zien.”

Rowling, auteur van de Harry Potter-boeken, zal net als voor het eerste deel van Fantastic Beasts het script voor haar rekening nemen. Deel twee van Fantastic Beasts and Where to Find Them verschijnt in 2018 in de bioscoop.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie