Volledige trailer Captain Marvel uitgebracht
Een figuur valt in het donker vanuit de lucht door het dak van een Blockbuster-videotheek. Een luchtalarm gaat af, Samuel L. Jackson/Nick Fury als voice-over praat over oorlog. “I know a renegade soldier when I see one. Never occured to me that one might come from above.” Ondertussen zien we de gevallen persoon van dichtbij. Een blonde vrouw in gevechtsoutfit. Onze eerste kennismaking met Captain Marvel (Brie Larson) is een feit.

Verhaal Captain Marvel

Vandaag bracht Marvel de eerste trailer van deze aankomende film in het Marvel Cinematic Universe uit, de 20ste alweer. De film speelt zich qua tijdlijn af voor de gebeurtenissen uit Iron Man (2008),  ergens in de jaren negentig. Centraal staat de figuur van straaljagerpilote Carol Danvers en haar alter ego Captain Marvel, die half mens en half buitenaards is. Dat geeft haar bepaalde superkrachten, die ze in de film Captain Marvel hard nodig heeft om een intergalactisch conflict te stoppen.

Bekijk de eerste volledige trailer van Captain Marvel

Acteurs, actrices en regie Captain Marvel

In Captain Marvel is ook een rol weggelegd voor Nick Fury. In de trailer is Samuel L. Jackson een stukje jonger gemaakt. De stem is wat minder schor, hij heeft meer haar en bovenal: nog geen ooglapje. Voor de film zijn digitale technieken gemaakt om hem er jonger uit te laten zien.
Er zijn in de film ook rollen voor Jude Law (Walter Lawson / Mar-Vell), Annette Bening, Gemma Chan (Minn-Erva), Ben Mendelsohn (Talos) en Lee Pace (Ronan).

Captain Marvel is de eerste Marvel-film waarin een vrouwelijke superheld de hoofdrol heeft. De regie is ook deels in vrouwelijke handen: Anna Boden regisseert samen met Ryan Fleck. De film komt in maart 2018 in de bioscoop.

Link met Infinity War

We weten ook al dat dit waarschijnlijk niet het laatste optreden zal zijn van Captain Marvel. Haar logo verscheen in beeld op de telefoon/pieper van Nick Fury in één van de extra scènes van Avengers: Infinity War. Dat suggereerde dat zij een rol gaat spelen in het oplossen van de ronduit lastige situatie waarin veel superhelden uit het MCU in die film terecht zijn gekomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie